Mina skinkor sover!

Jobbet går sakta men säkert framåt. Men det börjar bli ganska segt att sitta ner hela dagarna, antingen stirrandes på dataskärmen eller på en bunt papper. Höjdpunkten är när jag får springa iväg på ett möte! Just nu har mina skinkor somnat och jag börjar se suddigt. Varför börjar man inte med papper som är svagt gulfärgade som standard i alla skrivare på alla arbetsplatser, istället för dessa kritvita papper som ger mig huvudvärk. Gultonade papper ska vara bättre för läsbarheten, det har jag lärt mig under min utbildning. Så det så! ;o)

I eftermiddag ska jag ner på stan och leta efter en present till mamsen som fyllde år i söndags. Hon har mycket konkret meddelat att hon önskar sig en långärmad, olivgrön topp. Ska smygspana på en jacka åt mig själv också. Det börjar ju bli ganska kallt ute nu, men har ingen lust att börja använda min feta dunjacka än och sommarjackan börjar bli ganska så kall. Någon schysst kappliknande jacka kanske vore nice?


Fejk

Tittade precis på dokumentären "Älskade låtsas-bäbis på fyran". Ja, ni vet ju att jag har en förkärlek för lite konstiga dokumentärer. Handlar alltså om dockor som ser ut som riktiga bäbisar som folk köper och tar hand om som om de vore riktiga, livs levande bäbisar. De byter blöjor på dem, kammar deras hår och går ut med dem i barnvagn. Läskigt, tycker jag. Men det är klart, kan man köpa fejkbröst och fejkhår, kan man väl lika gärna köpa en fejkbäbis. Snart lever vi väl i en enda stor fejkvärld. Hjälp!

Äkta ska det va!

Trött

Det är måndag och jag är trött. Det svider i ögonen och mina ögonlock vill bara falla ihop. Kanske är det sviterna efter lördagens festande som fortfarande sitter i. Jag och Älsklingen var hur oladdade som helst för fest i lördags och tvingade oss nästan iväg. Och det var det värt! Blev faktiskt en riktigt rolig kväll. Gårdagen blev därmed en väldigt seg dag med huvudvärk och ångest över att helgen tog slut så fort.

Nu väntar jag på att klockan ska bli ett så att jag får gå och äta lunch med Emma. Hoppas att lite mat tar bort molnet av trötthet som omger mitt huvud.


Jag kopplar av framför teven

I dag är det ingen sol, men det är fredag! Skulle vilja ta helg nu, men det var ju det här med åtta timmars arbetsdag. Har jobbat på bra på förmiddagen, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta tag i resten av dagen. Jag får väl fundera på det över lunchen.

Vad ska ni göra i helgen då? I morgon är vi bjudna på fest och i kväll ska jag mysa för mig själv. I bland är det bara sååå skönt att få äga soffan, teven och godisskålen för sig själv, och ibland är det bara sååå tråkigt. I kväll ska det bli ganska skönt. Ska köra ett pass på Friskis på vägen hem och sen ska jag tillbringa heeela kvällen framför teven. Kanske ska unna mig lite godis också. Jag älskar att kolla på teve. Jag känner mig som en dålig människa när jag säger det, men för mig är det fantastiskt avkopplande och jag kan släppa tankarna på allt annat en stund.

Tema: skräck

Jag och Älsklingen har blivit bjudna på skräckfest om några veckor. Det är alltså maskerad med temat skräck. Så frågan är: Hur ska jag maskera mig? Jag försöker göra lite research på nätet och det känns som om huvudkategorierna är dessa:


Häxa


Spöke/Scream-tema


Vampyr


Zombie

Någon som har någon annan idé? Minja funderar på att gå osminkad, kanske ska joina henne ;o).


Lunch i solen kanske?

Är utmattad i hjärnan just för tillfället. Har suttit i möte sen klockan nio och diskuterat arbetsflödet för uppdragsutbildning. Visst låter det kul? ;o) Det börjar faktiskt bli ganska kul nu när jag börjar få lite ordning på det. Det är kul att sitta här på Idélab också, bland massa kreativa studenter som är på väg att starta egna företag. De är trevliga och jag låtsas att jag är en av dem. Nu är det snart dags för lunch. Tror jag ska gå ut i solen en stund också. Man kanske till och med kan sitta i solen och äta. Det är värt ett försök i alla fall! Hade varit trevligt med sällskap också.

                                  

Mandarin eller clementin?

I går när jag till affären (efter ett Friskis-pass som för en gång skull var kul) kände jag hur ett leende spred sig på mina läppar när jag såg de gulgröna  små frukterna. Clementiner! De är här nu! Och precis som jag vill ha dem. Gulgröna, tunnt skal, kärnfria och ganska så sura. Köpte ett gäng och nu sitter jag här och suger på en klyfta. Förresten, heter det clementin eller mandarin? Har upptäckt att jag säger olika, men det är fortfarande samma frukt för mig. Det finns ju några som är mer orange, har lite tjockare skal, är sötare och innehåller kärnor. Det kanske är en mandarin...eller en clemenetin?!

                                                                       


Skulle kunna äta hur många som helst!

Allt handlade om några minuter

Vattengympa, yoga, pilates, vin, trerätters, fräsch frukostbuffé, irish coffee, promenad, sjöutsikt, massage...
Har haft en underbar helg på Selma Spa! Jag och mormor hade fullt program men försökte ändå ta det lugnt och bara njuta av tillvaron.

Helgen avslutades dock inte lika bra. Skulle ju ta mig från Tällberg till Västerås igår. Sträckan mellan Tällberg och Borlänge var ersatt med buss, vilket jag var medveten om. Det jag inte var medveten om, eller det jag inte kan förstå, är att tåget som gick vidare mot Stockholm inte väntade på ersättningsbussarna och alla de resenärer som skulle resa vidare. Bussen var försenad cirka 3-4 minuter, det var allt. Det var det sista tåget för kvällen och kvar på perrongen i Borlänge står minst två busslass med förvirrade, irriterade, arga, trötta, hungriga och kissnödiga männsikor som undrar vad som händer. De stackars inhyrda busschaufförerna blir bombaderade med frågor om hur folk ska komma hem, men ingen vet någonting. Hallåååå!!! Sånt här gör mig sååå irriterad. Sj och Tågkompaniet, vad håller ni på med? Ska det vara så svårt att samarbeta? I det här fallet var det några minuter det handlade om. Några minuter som förmodligen orsakade  enorma kostnader för er.

Så småningom kom vi iväg i en buss som skulle gå till Stockholm. Jag hoppade på, även fast jag inte visste hur jag skulle komma till Västerås. Men vi hann bara åka igenom två rondeller för att sen tvingas återvända till stationen. Det var något fel på bussen, då den bara kom upp i en hastiget av typ 30 km/timmen. Vilket skämt! Jag insåg ganska snabbt att det var lika bra för mig att försöka komma med en buss som gick tillbaka mot Leksand istället för att stå och vänta på en ny buss. Problemet var att jag hade ett viktigt möte i Eskilstuna i dag kl. 9. Det såg mörkt ut och jag började inse att jag inte skulle kunna komma till mötet i tid, samtidigt började min mobil sakta men säkert laddas ur efter allt ringade hit och dit. Ringde ett nödsamtal till världens bästa Åsa, hoppade på en buss tillbaka, delade säng med Åsa i typ fyra timmar och sen körde hon mig  till Borlänge så att jag hann med ett tåg till Västerås, för att sedan hinna med tåget till Eskilstuna. Jag kom alltså till mötet i tid. Men jag var trött, oladdad och inte alls sugen på att lyssna på två kacklande kvinnor som vill så mycket att det inte ens själva vet vad de vill.

Om ni ens orkade läsa det här så märker ni förmodligen att mitt humör inte är på topp. Men som sagt, helgen var underbar och jag längtar tillbaka till Selmas lugna tillvaro.

En helg i morgonrock

Nu har jag packat väskan och är redo för en helg på Spa! Inte så mycket man behöver ha med sig egentligen, kommer väl går runt i morgonrock hela helgen :o). Måste hoppa i säng snart eftersom mitt tåg går 06.27 i morgonbitti.

Hoppas ni får en lika skön helg som jag ska ha!


Tycker du om att vara naken?

Hittade en jobbannons för dig som tycker om att vara naken. Jag tycker om att vara naken, men inte i publika sammanhang. Synd, annars hade det varit schysst att få lite pengar för att "bara" posa lite.

Vi söker nu krokimodeller, inget krav på tidigare erfarenhet. Sökande måste vara över 18 år.
OBS! Alla poser är avklädda, dvs. helt utan kläder.

Arbetstid: 4 dagar i veckan: måndag, tisdag, torsdag och fredag, kl. 9:00-12:00

Lön: 100 kr/timme
Sista ansökningsdag: 26 Sept



Bild från en blogg med fina illustrationer

En webbpuss

Morning!

Sitter här och segar i mig frukosten. Har ingen direkt lust att sätta mig på cykeln i kylan. I början av min cykeltur fryser jag alltid, men sen mot slutet blir jag nästan svettig. Kanske för att det nästan alltid blir så att jag cyklar ganska snabbt. Jag cyklar för att komma någonstans liksom. Nähä, nu får jag nog se till att käka upp min kaviarmacka och sluta pilla med datorn så att jag kommer iväg någon gång.

Puss på alla som läser min blogg! Vilka det nu är... Typ fem stycken kanske.


Kattisen! Ser du att jag har din fina sjal i dag!?

Oh, Jesus Christ!

Ola Salos föreläsning var intressant och han verkade också ganska intressant. Med tanke på hans medverkan i Jesus Christ Superstar som snart har premiär på Malmö Opera så såg han ut som en Jesus. Långt hår och skägg. Ola flummade i väg ibland och lockade publiken till skratt.  Han sa även ett och annat vettigt om att våga tro på det man gör och att våga misslyckas. Han bjöd även på sång och pianospelande!

Nu tror jag att jag ska bege mig hemåt. Gör ju ändå inget vettigt längre.

Tjuvlyssnar på en kändis

Vet ni vad? Ola Salo sitter utanför rummet som jag sitter i. Jag tjuvlyssnar vad han pratar om. Hihi. Han ska föreläsa här på skolan om kreativitet och entreprenörskap. Jag tror jag ska smita ifrån jobbet en stund och gå och lyssna på vad han har att säga. Tycker han verkar ganska cool. Nu ska jag äta lunch med Emma. Då måste jag gå igenom rummet som Ola sitter i. Ska försöka att inte få ett sådant där "titta-en-kändis-uttryck" i ansiktet.

Åtta timmars arbetsdag

Var i skolan kl. 9 i morse och sitter fortfarande här. Inte för att plugga, utan för att jobba. Känns lite konstigt, men bra. Och konstigt nog har jag faktiskt haft något att göra hela dagen. Jag som tänkte att åtta timmar skulle kännas som en hel evighet om man inte riktigt vet vad man ska göra. Men det har rullat på. Det är först nu jag börjar tappa koncentrationen en aning och måste därför blogga lite. Ska i alla fall satsa på att ha skolan som min arbetsplats så mycket som möjligt under det här jobbet. Svårt att få något gjort hemma ju. Här får jag dessutom sitta på Idélab där det finns telefon och kaffe.

Nu ska jag dricka lite av det där kaffet, äta en banan och uppdatera mig lite om hur man skriver för webben. Ska jobba ett tag till så att det blir lagom att slinka in på ett yogapass 19.15  på Friskis på vägen hem.


Tio minuter en kvart

Fick endast en kvart på mig på dagens arbetsintervju, då han som intervjuade hade en hel lista med människor han skulle hinna med att träffa. Vad hinner man på en kvart liksom?! Visade i alla fall mitt digitala portfolio och mina exempel på logotyper. Jobbet handlar om att göra logotyper till skolkläder. Ja, ni vet sådana där kläder man kan beställa med sitt namn på, sin skolas logotyp eller typ "Student 2009". Intervjun var i typ en vanlig lägenhet med en skällande hund som gömde sig någonstans. Är ett litet företag som ska starta upp nu i oktober. De behövde någon från och med oktober och jag jar ju mitt MdH-jobb nu i minst en månad framöver. Han verkade gilla mina exempelloggor, men jag vet inte... Verkar inte vara världens mest inspirerande jobb, plus att  lönen består av dels en grundlön och sen provision. Då vet man ju aldrig riktigt hur mycket man får ihop varje månad. Vi får se vad som händer. Letar vidare...

Hann med en lunch med Idaaa också! Mycket trevligt. Vi åt kina/sushi-buffé, så jag är fortfarande mätt. Hon och killen ska åka till Brasilien snart. Vill också åka någonstans! Börjar rycka i resenerven. Men lär väl dröja. Först måste jag ju få ett jobb så att jag över huvud taget har några pengar att spara.

Jobb å jobb...

Då var det dags för en arbetsintervju igen då. Ska snart bege mig till tåget för att åka till Stockholm. I fredags blev det i alla fall klart med att MdH anställer mig under tiden jag gör jobbet åt dem, så det känns bra. Skulle vara grymt bra om jag kunde hitta ett jobb under tiden jag gör MdH-jobbet. Gör ett försök i dag!

I helgen fick jag plötsligt ett extrajobb. Emma känner några som äger en fotobutik här i stan, de behövde hjälp med att packa skolfoton och på den vägen är det. Inte världens inspirerande jobb, men det gav väl åtminstone några kronor.

Nu måste jag sticka!

Efter femtioelva grå och regniga dagar...

I går gick jag upp tidigt och var viktig och satt i möte. Jag förstod lite mer om vad MdH-jobbet handlar om och jag blev peppad att köra igång. Först måste vi bara få klartecken uppifrån att det är okej att anställa mig. Kruxet är att de egentligen inte får anställa någon utifrån... De skulle ringa i går eftermiddag och meddela mig. Men icke. Då måste de ju ringa i dag. Jag tycker det är grymt irriterande med folk som säger att det ska ringa och så ringer de inte.

Nu ska jag stoppa in nya patroner i min skrivare så att jag kan använda den igen, efter sisådär ett halvår. Sen ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag bege mig till slottet och leka fotoassistent åt Emma. Sen kanske det blir lite after work!

Dagens humörhöjare är i alla fall solen! Den är varmt välkommen!

Med eller utan linfrön?

Har precis gjort mig en tjock härlig smoothie. En smoothie ska vara tjock och krämig, nästan lite sorbetaktig, enligt mig. Inte rinnig och blaskig som på Waynes. Har börjat ha i lite havregryn och linfrön också. Havregrynen för mättnadens skull och linfröna för att jag har hört att det ska vara bra för att det innehåller Omega3. Men läste precis det här på Livsmedelsverkets hemsida: 

Linfrö innehåller emellertid höga halter av vätecyanidproducerande glykosider, vilket innebär en potentiell hälsorisk, om intaget är för stort. Vätecyanid är ett gift som kan ge allvarliga allmänsymptom. Symptomen beror på att cyanid förhindrar syre att utnyttjas av kroppens vävnader. Intaget av linfrö bör begränsas till den traditionella doseringen 1-2 matskedar dagligen. Detta  medför inte någon förgiftningsrisk. Hela frön bör användas eftersom de ger upphov till mindre mängder cyanid än krossade.

Det där lät lite läskigt tycker jag. Tur att jag använder hela linfrön och att jag inte har i så mycket. Men får jag tugga på dem då? Läste dock det här på en annan sida:

Hela linfrön går rakt igenom kroppen och om man vill komma åt näringsämnena så måste linfröna krossas eller tuggas. Linfrön är rika på protein, fibrer och mineraler och innehåller mycket fleromättat fett.

Ibland blir man förvirrad. Kanske ska sluta med linfrön. Hur som helst, I löööööööööve my mixer! Tyvärr börjar den låta lite konstigt...





Längtar till nästa helg

Nu är det bokat och klart! Nästa helg åker jag och mormor till Sunne och Selma Spa! Jag vann ju en spahelg (så jäkla nice) i våras, så nu tyckte vi att det var dags att ta del av priset. Jag ska få massage och ansiktsbehandling. Det är ju värsta lyxen ju! Första gången jag är på ett äkta Spa så jag ska njuta som bara den.

För övrigt händer det väl inte så mycket. Försöker aktivera mig så gott det går. Promenad i morse och sen en stund med gummibandet. Spelat Guitar Hero så jag har ont i fingrar och handleder, bäddat rent (är ett helt projekt där uppe på loftet) och surfat runt på alla sidor jag kan komma på. På torsdag ska jag i alla fall träffa MdH-människorna och prata jobb. Drar det inte igång snart skiter jag i det. I kväll blir det Top Model hemma hos Emma.


Snart är det min tur! (Foto: Selma Spa)

Utmattad

Jag är totalt utmattad. Gissar varför? Har spelat Guitar Hero i tre timmar nu. Ja, det kom i dag! Älsklingen var i väg och spelade fotboll och då passade jag på att få lite grepp om spelet. I början blev jag extremt sur för jag missade typ varenda ton. Man får ju passa sig så man inte blir som en real rockstar och drämmer gitarren i golvet eller nåt. Nu när jag har övat lite går det väl lite bättre och det börjar bli riktigt kul! Men det kräver sjuuuuk koncentration.

Mitt hår luktar bacon

Varför prioriteras aldrig köksfläktar i studentlägenheter? Tror de att man tycker om att gå runt och lukta som stekt bacon eller? Trots baconstinkande kläder gick vi och såg Arn - Riket vid vägens slut i kväll. Den var lång, men enligt mig en aning bättre än första filmen. Nu sitter jag här och fryser om högerhanden eftersom jag försöker vädra. Ska nog förflytta mig till soffan och filten istället. Förresten, i morn kanske min och Älsklingens present kommer på posten. Guitar Hero! Det är en slags examenspresent till mig (fick ju VG på exjobbet!), men ändå något som vi kan ha kul med tillsammans. Det var Älsklingens idé. Han blev helt såld på Guitar Hero i somras. Själv har jag aldrig testat det, men det sägs att man blir fast när man väl har provat det.

Lördagsfix

Jag och Älsklingen väntar på att det ska sluta regna så att vi kan ta en promenad. Men det verkar aldrig ge sig. Är lite seg efter gårdagens partajande och det vore skönt att få komma ut i friska luften. Det var en kul kväll igår! Musikerna var trevliga och jag kände mig inte som en outsider, trots att jag varken sjunger eller spelar. Men jag har ju faktiskt spelat både blockflöjt och saxofon när jag var yngre. Det var kul och i dag kan jag ångra lite att jag slutade. Jag brukar spela en trudelutt på min blockflöjt här hemma ibland och hade det inte varit så dyrt med saxofoner hade jag gärna haft en i garderoben. Jag har alltid velat lära mig spela munspel också. Det är så fint och så enkelt att ta med sig. Undrar om det är svårt?


Festligt glada

Trots dagens seghet har jag i alla fall lyckats organisera alla mina örhängen och halsband. Är så trött på att alltid behöva leta i mina olika lådor för att hitta de örhängena jag vill ha, vilket leder till att jag alltid använder samma. Så nu har jag gjort så här:


Superkoll

Fick ett ryck och städade toaletten när jag ändå var inne i badrummet och fixade. Den luktade äckligt, nu luktar den ganska så gott.

Nu tycker jag att jag förtjänar en stund i soffan med min nya Hus & Hem, så får vi se om det blir någon promenad snart.

Friday afternoon

Jaha, då var det fredag igen. Konstigt att dagarna kan gå så snabbt utan att jag egentligen gör något vettigt. Väntar på att MdH-människorna ska ringa och säga att arbetet kan köra igång. Börjar bli rastlös. I dag tog jag mig i alla fall till Friskis eftersom jag börjar få dåligt samvete över mitt stackars kort som bara ligger. Det var inte alls roligt att börja träna igen. Jag orkade ingenting och kände mig som en svag gammal tant. Hade noll motivation och passet vara bara urtråkigt. Kanske är det så att jag börjar tröttna på Friskis jympa och kanske borde börja träna något annat. För när jag tycker det är kul så ökar ju motivationen och jag kör på som fan.

I kväll ska jag i alla fall skaka lite rumpa och det är ju bra för musklerna! Ska ut med Emma och hennes klassisar.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Fyndade inget i dag

Kom nyss hem från stan. Fikade en latte och en halv morotskaka med Emma och sen kikade vi runt lite. Gick till Myrorna, men hittade inget som föll mig i smaken i dag. Dessutom kom vi fram till att det inte är så billigt att handla second hand längre, i alla fall inte inne i städerna. På landet däremot, kan man hitta små second hand-butiker eller privata loppis-tillställningar där man kan göra riktiga fynd. Gjorde i alla fall några kap på mina loppis-utflykter i somras.

Nu är jag hungrig! Ska se till att Älsklingen börjar med maten snart.

Super Mario is KING!

Älsklingen har tagit över teven med sitt Xbox 360. Jag har med andra ord tråkigt. Jag kan dock tycka att det är ganska kul med teve-spel (bara jag får spela något roligt spel). Men enligt min åsikt så har vi inte några roliga spel. Spelade nyss lite tennis, men det är ju bara samma sak hela tiden. Blir uttråkad på en kvart. Har även provat några zombie-spel. Är väl kanske lite mer spännande än tennis, men problemet är bara att jag blir förvirrad och vet inte åt vilket håll jag ska gå och när zombisarna kommer för att äta upp mig får jag panik och börjar skrika. Tacka vet jag Nintendo och Super Mario. Hittade en blogg på nätet där en kille på något sätt har förminskat alla element i första banan av Super Mario Bros så att det går att spela direkt i webbläsaren! Vill ha mer!
http://www.nihilogic.dk/labs/mario/mario_large_music.htm (Här kan du prova)


Skulle vilja ha något roligt spel till Xbox 360 också. Några tips?

Ska väl gå och lägga mig nu, men först ett middagstips:

Timjankyckling med fransk senap
4 port.

Ingredienser:

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla smör-&rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1 tsk timjan
1 msk vetemjöl
2 dl Arla Köket matlagningsgrädde

Gör så här:
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö ev över färsk timjan. Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Hittade receptet på arla.se. Det blev supergott! Ja hade även i färska champinjoner och enligt min smak krävdes det lite mer senap än vad receptet anger.

Godnatt!

Behöver lite hjälp!

Jag verkar ha haft lite tur i oturen. Uppdraget för MdH finns kvar, de hade alltså inte hunnit hitta någon annan. Själva uppdraget handlar om att ta fram en handbok för MdH:s uppdragsutbildning som ska läggas upp på webben. Tror jag ska skriva en del texter och strukturera upp det hela. Hoppas det inte är alltför invecklat. Är åtminstone en månads heltidsjobb framöver. Jag ska fundera på vad jag vill ha betalt. Sånt vet ju inte jag.... Vet inte om det är bäst med timlön eller ett fast pris. Kan ju hända att det tar längre tid än en månad. Hmm.... Hjälp!

Vilket skruvande!

Bion i går byttes ut mot Rappakalja tillsammans med Emma och Olle. Tankekrävande spel det där, men kul! Får blir bio någon annan dag. Vi tänkte gå och se den senaste Arn-filmen. Tror att den kan göra sig bra på bio.

I dag har jag och Älsklingen skruvat Ikea-byrå. Eftersom hans kläder måste få plats någonstans har vi köpt en byrå med hela sex lådor(!), som även fungerar som tv-bänk. Mamma och pappa var snälla och körde oss till Ikea när de var här för att hämta Wilma. Så nu är vi hundlösa igen. Ingen sällskapssjuk krabat som kommer att stå nedanför stegen till loftet och gnälla i morgonbitti, med andra ord.

Pratade med Kattisen nu i kväll. Måste ju höra hur hennes första vecka på Zanzibar har varit. Allt verkar gå bra. Skönt att höra.



Tre timmar tog det att skruva ihop byrån, men det var det värt!