Rolig kväll!

Kräftskivan blev aldrig av på grund av för få som kunde komma. Istället blev det en kväll på Lucky med syrran och massa kompisar från gymnasietiden. Blev förfest hos Maria med gamla-minnen-snack och lekar. Kameran fick förstås också följa med.

image92
Jag och Susen

image93
Jag igen(!) och Anita alias Kissekotten

            
Viskleken och fånga-flingpaketet-leken!


             
Brudarna in action på dansgolvet!

Bildbevis

Oj vad negativ jag lät i det förra inlägget. Förlåt, men jag blir sån ibland. Har ju faktiskt hittat på en del trevliga grejer i sommar. Här kommer lite bildbevis!

KATTISEN OCH ANDERS HÄLSAR PÅ

image81
Så söta

image82
Puss på er med!

                                                    
Glasspaus på Klockargården                                 Kattisens, mina och mammas fina naglar


EN HELG HOS ÄLSKLINGEN I KALMAR

image85
Jag överraskade med pannkakstårta på Älsklingens födelsedag

image86
Kvällspromenad vid slottet

image87
Söta sommarstugan

               
Trampkanot var kul!                                        Och minigolf också, trots att jag förlorade.

Sommaren är kort...

Det var deprimerande att komma hem igen. Eller snarare att åka ifrån Älsklingen. Jobbet är inte speciellt kul och ute finns det ingen sommar. Hinner aldrig träffa någon kompis eller leka med syster. Vill att sommarlovet ska vara lite längre. Varför börjar vår skola så tidigt som 20 augusti när man kan börja i september?

Sj snodde min välkomstpuss

Jag läste min bok och min nyinköpta tidning. Jag löste korsord och tittade på film. Ja, jag riktigt njöt av min långa tågresa. Tills vi kom till det lilla stället Hovmantorp utanför Alvesta. Då dog tåget. Eller snarare strömmen. Det fanns ingen ström så vi kunde inte fortsätta resan. Den enstaka timme jag hade kvar till Kalmar förvandlades genast till tre. Efter många om och men kom det en buss som skulle köra direkt till Kalmar. Undrar bara varför den körde in i varenda liten håla ändå? Det fanns ingen som ville kliva av och ingen som ville kliva på. Väl framme i Kalmar förvandlades den buss jag hade tänkt ta ut till Älsklingen till en taxi (dyrt). Och eftersom klockan var runt halv två när jag klev in genom dörren fanns ingen Älskling där. Han börjar jobba tolv så jag hann inte ens få någon puss (skit-Sj). Jag somnade som tur va ganska snabbt och sen vid halv sex blev jag överöst av pussar. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så jag kan väcka Älsklingen. Han fyller år idag. Kanske blir han väckt av min sköna stämma: Ja må han leva, ja må han leva.....!!

Men man kan väl lika gärna jobba när det är som höst ute...

Usch. Känns som det enda jag gör är att jobba. En dag till och sen ska jag kramas med Älsklingen i tre och en halv dag. Ska bli underbart. Bokade precis en sista-minuten-biljett med tåg. (Puh! Tur att det fanns en!) Har inte tid för mer bloggande än så här just nu.... Adiós!

Tack för besöket och välkommen åter!

Helgen har varit mysig med Kattisen och Anders på besök. Vi lekte turister i Tällberg, goade (som Kattisen säger) med vin och ost, besökte Vidablick och shoppade lite i Insjön. Vi premiärbodde i stugan också, utan rinnande vatten i köket och toaborste på toan. Det gick bra ändå. Anders eldade så vi kunde till och med duscha varmt! I natt sov jag där för första gången på egen hand. Sov som en stock även då. Är så lugnt och tyst där borta.

Jag och syrran har planerat för kräftskivan idag. Satt på Gårdscaféet ett bra tag och drack cappucino. Vi funderade på vad som ska förberedas och på vägen hem delade vi ut några inbjudningar. Ska bli kul. Hoppas på bra väder och mycket folk!

Nu ska jag bege mig hem till stugan och försöka få fart på teven. Försökte igår men då ville inte ljudet fungera...(?)

Mina kusiner är goa

Det har blivit mest jobb och fix i huset de senaste dagarna. Tyvärr hinner jag inte fixa så mycket som jag vill när jag jobbar. Men mormor och mamma (förutom pappa då som gör all grovgöra) hjälper till lite som tur är. Jag försöker hinna med att roa mig lite också. I lördags hamnade vi på Lyckliga huset och jag hade mot förmodan skitkul! Jag och syrran brukar i och för sig oftast ha kul när vi svänger våra lurviga tillsammans. Kusin Johanna var med också, både på förfesten och på dansgolvet. Det var kul att få kramas med henne.

Igår hade vi kul på Tisdagskul! Tält med coverband och mycket folk i alla möjliga åldrar, kan det bli bättre? Förmodligen, men kul hade vi! Dansade med min största och äldsta kusin. Haha, visste inte att han kunde röra sig någorlunda till musik.

Innan tisdagskul var vi på kalas hos moster. Hon har blivit ett år äldre och bjöd på ceasarsallad. Supergod. Joel var förstås där och jag kunde inte låta bli honom. Så söt och go.


image80
Kusinkram


image76
Storkusin och Lillkusin

image77
I en hammock på förfesten innan Tisdagskul

image78
Hula-hula-flickan!

image79
En glad Ellan

Thailand 12 - 28 juni 2007


Huset vi bodde i var hur fint som helst.


Jag försöker sola, men det är svårt att ligga still.


Martin, Minja och Bacardi Lychee. Ny god smak!


Stranden på Koh Tao. Palmerna har fått frispel!


På väg i longtailbåt till en annan strand. Sjösjukevarning!


Dags för en snorkeltur bland hundratals fiskar och äckliga sjögurkor.


En rumpsten! Nästan barnförbjudet.


Efter en dag i solen. Rödbrun!


Älsklingen njuter av en cigarr i solnedgången.


Vandring i djungeln för att titta på vattenfall. Har aldrig varit svettigare.


Älsklingen hittade en liangunga.


Thaiboxning. En grym men ändå facinerande sport.


Jag och Minja försöker få med oss själva på kort.


Midsommarfina!


Tom Yam Kung. En soppa med sting.


Inte varje dag ens fötter blir omhändertagna av två personer samtidigt. Lyxigt.


Shopping på Khao San road i Bangkok.


You and Me baby.

Korallrött eller bronsbrunt nagellack?

Försöker lägga upp bilder från Thailand men den här internetskiten verkar ha segat ihop totalt. Irriterande. Blir till att måla naglarna istället.

Dalarna i mitt hjärta

Hemma bland röda timmerhus och vita knutar trivs jag bra. Här kan jag andas på riktigt och njuta av den grönskande sommaren. Skulle gärna njuta av lite värme också. Fryser. Thailands värme har gjort mig till en fryslort.

Idag har jag och papsen varit i huset och slängt ut brädor genom fönstret. Städat lite med andra ord. Hoppas målaren kommer snart och sätter upp väv på väggarna så jag kan måla, flytta in grejer och sen mig själv. Tror det kan bli ganska mysigt trots att det blir lite provisoriskt. Det enda som inte är så mysigt är toaletten som ligger i källaren. Tog en titt på den idag. Den kändes läskig. Typ som en gammal avdankad mentalsjukhus-toalett. Hmm...  Antar att det viktigaste är att den fungerar. Hoppas inte Kattisen blir alltför avskräckt nu för jag vill ju att hon och Anders ska våga sig hit på besök.

I kväll har jag sett kungaparet och dansat till afrikansk musik. Tällbergs Forum (en stor konferens där miljön står i fokus och där människor från hela världen deltar) hade sin avslutningskonsert. Musiken var grym och jag önskar att jag kunde röra mig som en afrikan! Det hela slutade med att tusentals ballonger släpptes upp i luften. Vackert.

Nu till något sorgligt. Älsklingen ringde och berättade att deras hund Abbi ska avlivas i morgon. Hon är gammal och sjuk och orkar inte göra något annat än att sova. Älsklingen var ledsen och jag försökte trösta. Helst skulle jag vilja krama om honom. Enda gången Älsklingen gråter till en film är när en hund dör så jag förstår att det känns tungt.

Godnatt.