Ge inte upp

Ibland glömmer man bort hur bra man har det. Efter dagens tevetittande kan jag bara konstatera att jag är glad över att jag aldrig har behövt uppleva hur det är att vara enormt överviktig eller hur det känns att vakna upp med båda sina ben amputerade. Samtidigt som jag tycker synd om de här människorna blir jag imponerad av att de inte bara sätter sig ner och ger upp. Några som inte heller verkar ge upp är alla som söker till American Idol. (Ja, jag råkade fastna vid det nu, när jag egentligen skulle hoppa i säng.) De går in till juryn med världens bästa självförtroende i tron om att bli Amerikas nästa popstjärna. Vissa går ut med ett lika bra självförtroende trots att de blivit totalsågade, och vissa går ut med tårar av besvikelse rullandes nerför kinderna. Och några som anses ha det "lilla extra" går vidare och får leva i hoppets rosa drömvärld en stund till. Men inte ger de upp inte.

Blöta hälar

Mina hälar är dyblöta in på bara skinnet, trots mina tjocka raggsockor. Det är sådant där äckligt väder ute, med gigantiska vattenpölar och slask så långt ögat kan nå. Inte bra för mina skor (eller snarare mina fossingar) som läcker in där bak. Därför har jag bestämt mig för att stanna innanför lägenhetens varma och torra väggar resten av dagen. Måste bara ta mig fram och tillbaka från tvättstugan, men det är i alla fall inomhus.

Duggan är avklarad och redan rättad! Han är snabb som en torped den där Björn. Det blev ett VG. Inte så nöjd som jag brukar vara eftersom detta VG inte leder till VG som slutbetyg i kursen. Har tydligen inte lyckats så bra med de andra uppgifterna. Men man kan ju inte vara bra på allt. Glad för Kattisens skull i alla fall, som fick ett lysande resultat och omdöme på sin stilanalys! (Hoppas du inte misstycker att jag skryter lite om dig gumman!)


Stiliga figurer

Assonans. Hopning. Liknelse. Anafor. Metafor. Zeugma. Katakres. Retorisk fråga. Allusion. Emfas. Eufemism. Paratax. Hypotax. Oxymoron. Ironi. Litotes. Tautologi. Hyperbol.
Tror att jag har koll på dem nu. Kattis stilfigurspel gjorde susen, och kladdkakan med för den delen. Dugga i morgon alltså. Sen en helg i Stockholm med gamla vänner och en hel del skålande skulle jag tro. Men först recensionen. Har egentligen inte tid att sitta här och blogga när den måste vara färdig tills i morgon. Är bara så lätt att fastna i andras bloggar och att klicka sig längre och längre in i bloggsmetens värld. Måste kissa först. Sååå jobbigt ibland.

Magknip

En helg hos svärföräldrarna fullproppad med mat. Vaknade i morse och hade ett konstigt magknip som fortfarande sitter i. Har en teori om att det beror på all mat, godis, chips och fikabröd jag har stoppat i mig under helgen. Tackar man nej kan det verka oartigt eller så tror dem att man bantar. Banta?! Ja kanske... Känns som att jag kanske måste sätta mig själv på någon kur nu tack vare snälla mamma Karin, som alltid vill bjuda på något gott och som oroar sig för att jag inte äter tillräckligt ordentligt. Och som om det inte vore nog med allt vi fått i oss under helgen fick vi dessutom med oss en mjuk pepparkaka att tugga på under resan. En resa som tar två timmar med flyg + tåg. Det ska tilläggas att hon också proppsade på att vi skulle äta lunch innan vi åkte, när vi då hade ätit frukost en timme tidigare. Jag tackade nej hur oartigt eller bantningbenäget det än kan verka. Älsklingen däremot, sitter och trycker i sig några pannbiffar just nu. Jag försöker bli av med mitt magknip...


Barnkalas!

Hipp HURRAAA för här kommer bumbibjörnarna! Studsar fram igenom sagorna......

Jag var på barnkalas i går! Barnkalas med fiskdamm, korv med bröd, marängswiss och lekar. Så där som när man var liten. Det var barnkalas för oss Textdesignare på Kåren. En efter en dök upp klädda som små söta barn. Kattis i en princessklänning, Jennie med Mimmi-hårband och Anna var ju bara så söt med sin tiara och Grynet-tröja. Jag och Lois var lekledare och jag måste säga att "barnen" var väldigt duktiga på att leka. Det verkade som att våra lekar gick hem och att alla hade kul.

I går kom mammsen, pappsen och Wilmisen på en snabbvisit. De ville gratta mig och det kunde jag ju inte protestera mot! Jag fick en sån där skrivare med kopiator och scanner, som jag hade önskat mig. Toppenbra!

Nu sitter jag här och försöker motivera mig själv till att plugga. Går inte så bra...

22 år

Är det en valig dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Saras födelsedag! HURRA! HURRA! HURRA!

Ja så är det. Hela 22 år har jag nu blivit. Tycker 22 låter fasansfullt mycket äldre än 21, men ser då ingen skillnad när jag tittar mig i spegeln. Dagen började 20 minuter för tidigt med att min söta mormor ringde och grattade mig. Hon verkade förvånad över att jag inte stigit upp än, kanske inte är så konstigt eftersom hon är en bagare långt in i själen,så tjugo i sju på morgonen är rena rama förmiddagen för henne.  Sen på tågstationen kom Kattis med en Maxi-kasse omgjord till en grattis-på-födelsedagen-Sara-kasse! Hon hade köpt en sån där gosig och skön icke fleecefilt som jag har velat ha så länge, sitter inlindad i den nu. Jag fick även bajscoola,(Kattis bajssyndrom verkar ha övertagit mig också) munformade post-it-lappar och ängelchoklad! Hade inte förväntat mig så mycket. Blev jätteglad! TACK igen min lilla Kattis! Blev även bjuden på lunch av Kattis och Jennie på favvohaket, det var mysigt!



Väl hemma efter en slirig cykelfärd från stationen väntade ännu lite mer gratulationer i form av en jättefin  tulpanbukett från mormor, några grattiskort från nära och kära och Älsklingens present. Han hade skrivit ett jättegulligt kort där jag får välja om jag vill ha en locktång eller OC-boxen. Ska fundera lite...  Fick ett presentkort på Gina också. Superbra! Syrran hade skickat ett presentkort hon med! Så nu ska det shoppas!

Nu måste jag sluta, det vankas mat på restaurang! Grekmat blir det har jag bestämt!

Tankar på tåget

Att sitta på tåget med musiken strömmandes ur min limegröna Ipod är för mig på något sätt den mest avkopplande stunden på hela dagen. (Om inte tåget blir alldeles för mycket försenat så jag måste skynda mig nångonstans.) Jag tycker om att bara sitta där och stirra ut genom fönstret. Låta blicken fastna på en gammal stillastående traktor för att sedan bytas ut mot en sprudlande barnaskara lekandes i snön. Samma sträcka, varje dag. En del av en pendlares liv. Men varje dag finns det något nytt att upptäcka, något nytt att fästa blicken på. Mina tankar brukar fara iväg och det är som att jag försvinner in i min egna lilla värld. Trots att tjejerna bredvid mig för en livlig diskussion känns det som att jag är den enda som existerar på hela tåget. När det sen är dags att stiga av är det med tunga steg. Jag vill hellre fortsätta resa i min egna lilla värld...


En bra dag!

Det har varit en riktigt bra dag i dag, och än är den inte slut. Väckte Älsklingen vid halv elva och han steg förvånantsvärt upp utan att gnälla. Jag hade gjort frukost, som vi i lugn och ro avnjöt tillsammans. Det är inte ofta vi äter frukost tillsammans ska ni veta. Det var meningen att vi skulle ta en promenad till stan men efter att Älsklingen hade stuckit ut huvudet för att kolla temperaturen blev det buss. Jag vet, han är en liten vekling ibland, men jag kan hålla med om att det var kallt ute i dag. Inne i stan började jag genast att prova jeans av alla dess slag. Hade bestämt mig för att i dag skulle jag verkligen anstränga mig för att hitta ett par som kändes bra. Och det ska tilläggas att de även skulle bli godkända av Älsklingen eftersom det var han som skulle betala. Han hade lovat mig ett par jeans sen en lång tid tillbaka, på ett villkor: De skulle vara tajta och han skulle vara med och välja ut dem. Han fick som han ville och jag blev också nöjd! De var lite dyra så jag har en aningen dåligt samvete nu, men det går nog snart över! Han hittade också ett par skitsnygga jeans till sig själv och en riktigt snygg tröja som jag fick honom att prova. "Vilken snygging man är tillsammans med" tänkte jag när han stod där i provrummet med sitt mössruffsiga hår. :o)

Dagens samtalsämne var bland annat hundraser. Om vi någon gång i framtiden ska skaffa en hund, vilket jag vill, så tror jag att det kommer  bli svårt att komma överens. Jag vill ha en liten, söt hund med mjuk päls som kan följa med nästan överallt. Helst av allt vill jag ha en Wilmahund, alltså en dvärgschnauzer. Älsklingen vill ha en större hund, typ en golden retriver eller en schäfer. De är ju nästan läskigt stora! Vi får väl se vem som måste ge med sig...

Syster! Saknar dig väldigt mycket ska du veta! Saknar våra shoppingrundor, trots att jag brukar klaga på ditt oerhörda tempo! Saknar våra pysselstunder och våra promenader med Wilma. Saknar  ditt ass på dansgolvet!
38376-238376-1




Dessa härliga ovanor!

Såg att Kattis har utmanat mig. Hjälp! Ska väl ta tag i utmaningen och erkänna några ovanor, fem ska det tydligen vara:


1. Jag är en nagelbitare och har varit det så länge jag kan minnas. Men det är inte mitt fel, utan mina geners fel. Min mamma tuggar också på naglarna (hon är värre än mig) och det har hon morfar att tacka för. Det är värst när jag sitter framför datorn, som nu, och ska försöka skriva någonting. Mitt bloggande är alltså inte bra för mina naglar.

2. Jag har en förmåga att alltid göra någonting samtidigt som jag borstar tänderna. Som att gå på toaletten, packa färdigt min väska med allt jag behöver i skolan eller plocka in ren disk i skåpen. Jag tror väl att jag är effektiv, men frågan är om jag vinner någon tid på det här egentligen.

3. Jag kan inte låta bli att klämma vita finnar som ibland ploppar upp i mitt ansikte.  De måste bara klämmas, för det finns inget mer osmakligt än att gå runt med dessa vita, blänkande bomber. Blä!

4. Jag måste alltid pussa på Älsklingen innan jag går till tåget på morgonen, oavsett hur sen jag än är.

5. Jag är dålig på att kolla på film eftersom jag väldigt lätt somnar. Jag kan däremot sitta och titta på tv-program efter tv-program utan att knappt blinka. Men det här är något jag jobbar på och jag tycker faktiskt att jag har blivit lite bättre på att kolla på film!


Syrran! 
www.spaces.msn.com/sannafk Nu är det din tur att anta utmaningen!


Sexig intervju

Västeråsreportrarnas första uppdrag är avklarat! Vi hade bestämt oss för att göra ett litet reportage om Lustkällan (sexbutiken här i Västerås), så i dag var vi där för att göra en intervju med ägaren. Det kändes lite obehagligt att gå ner i den avsides belägna källarlokalen, men den känslan försvann snabbt när vi väl hade klivit innanför dörren. Det var nog den trevliga och öppna ägaren som gjorde att man verkligen kände sig välkommen och avslappnad, trots att man omringades av alla möjliga slags sexleksaker. Annars kan det ju kännas lite genant och förbjudet att gå in i en sån där butik. Jag menar det är ju inte samma sak att gå till en sexbutik och köpa en vibrerande dildo, som att gå till Ica för att köpa mjölk. Jag tycker i alla fall att det senare är en aning jobbigt och är nog en sån typ som hellre surfar lite på Internet, för att några dagar senare få hem ett diskret paket i brevlådan. Men efter dagens intervju så skulle jag nog kunna tänka mig att gå dit och köpa något spännande. Faktum är att jag redan har något spännande att testa...;o)Ägaren gav mig en liten sak!


Förvaringsproblem

Tänk dig att inte behöva fundera ut nya förvaringslösningar var och varannan vecka. Tänk dig att få plats med två stora, härligt fluffiga soffor och kanske till och med en lika underbar fotölj. Tänk dig att ha ett stort, luftigt kök där fler än en person kan laga mat utan att behöva stå på varandra.

Som det är nu så ligger det kläder, väskor, tidningar, böcker och dvdfilmer överallt, trots, enligt mig, alla smarta förvaringslösningar: Hänga-över-dörr-krokar, uttnyttja alla garderobers ovansidor och byråer med så många och djupa lådor som möjligt. Kanske beror detta virrvarr av grejer på att alla garderober och krokar redan är så pass överfulla att mitt nya partylinne från i fredags knappt får rum. Och vår enda bokhylla som vi har och får plats med rymmer inte en enda liten dvd eller bok till. Nya köksgrejer är det bara att drömma om. Var ska de stå? I kylskåpet kanske? som, just för tillfället i alla fall, ekar tomt.
En lösning på problemet vore ju förstås att sluta inhandla nya, fina prylar. Men att försöka stoppa min filmtokige sambos dvdinköp är ungefär lika svårt som att stoppa mina, ibland galna, klädinköp. Alltså, det går inte.

Jag tror att vi får börja se oss om efter en större lägenhet...