Min bästa tid är nu

Efter en hel 30 centimeters Subway-macka är man skapligt mätt. Men oj så goda de är! Att det kan vara en sådan tillfredställese att äta. Ibland tror jag att jag lever för att äta! Jag skulle nog aldrig kunna gå på någon slags diet där man bara får dricka pulverdrinkar, käka buljongsoppor eller något annat trist.

I morn är det alltså fredag igen. Torsdagkvällar är nog lite av min favoritstund i veckan. Då har man bara en tråkig vardag kvar och sen två sköna helgdagar. Såå nice!


Mmmmmums

Sära på benen!

Hela dagarna när jag sitter här på min kontorsstol försöker jag att INTE sitta med ena benet korsat över det andra. Men det är totalt omöjligt. Jag klarar max två minuter med båda fötterna på golvet sen vill benen kramas igen. Jag har hört att det inte ska vara bra att sitta för mycket så här. Dåligt för blodcirkulationen m.m. Vet bara inte hur jag ska kunna sluta.

Julkänslor

Det känns att julen börjar närmar sig och det gillar jag. Jag vill baka lussebullar, göra knäck, göra fiiina julkort, dricka glögg, lyssna på julsånger och slå in paket! I helgen är vi bjudna på adventsfest hos Martin och Minja. Då kanske det blir lite glögg i alla fall!


Synd att helgen tar slut så snabbt

Ny vecka, nya tag! Eller? Nja, inte direkt. Jag har varit lite svårstartad i dag. Är nog lite trött efter helgen som har varit mycket trevlig! Fredagskvällen med Kattisen var skoj och oj vad vi dansade! Eftersom en heldag i Stockholm väntade dagen efter fick vi dock lov att avsluta kvällen lite tidigare än vanligt.

Lördagen spenderade vi ju tillsammans med Olof mamma och hennes väninna (som för övrigt hyr en lägenhet mitt i Vasastan!). Vi gick på museum, myste runt bland småbutikerna och julmarknad i Gamla stan, lunchade, fikade, värmde upp oss med lite vin hemma hos väninnan och avslutade med en supergod middag på en pakistansk restaurang.

Om jag vore rik skulle jag bo i Gamla stan

Fredagsstämning!

Jag är helt röd i fejjan, mina lår är bortdomnade och mina händer likaså. Det är inte direkt skönt att cykla när temperaturen ligger under nollan. Har kokat mig en kopp te och ska väl sätta igång med dagens arbete nu. Känns bra, eftersom det är fredag! I morgon ska vi hänga i Stockholm hela dagen med Olofs mamma. Jag kanske ska passa på att leta efter lite julklappar till mina nära å kära. I kväll ska jag och Kattisen dricka vin och skaka rumpa (som på de gamla goda tiderna ;o)) Hoppas dagen går snabbt nu!

En latte och ett ståbord tack!

Det är inte skönt att ha på sig jeans som spänner i midjan när man har ett jobb där man för det mesta sitter ner. Så nu sitter jag här med den översta knappen uppknäppt, som om jag satt hemma i soffan (fast då skulle jag å andra sidan ha mysbrallor på mig). Börjar dessutom även få ont i sittmuskeln, vilken muskel det nu är, och det känns som att min rumpa bara blir plattare och plattare. Hjälp! Därför måste jag genast avsluta dagens arbete för att fika med Kattisen på stan istället. Undrar om något av fiken har ståbord?


Förlåt för min negativitet

Usch, jag sitter här och har lite jobbångest. Snart är mitt tillfälliga jobb på MDH slut. Vad ska jag göra då? Har eventuellt en tillfällig grej till på gång, men vet inte hur det blir och jobbet som teknikinformatör verkar ärligt talat inte vara något för mig. Jag vill jobba med något som jag tycker är kul. Jag vill tycka att det är roligt att gå till jobbet. Jag vill ha en fast månadslön. För att jag över huvud taget ska kunna få ett jobb måste jag ju leta efter dem och söka dem.  Surfar runt på alla olika jobbsajter nu (varför finns det inte EN samlingsplast för alla jobb?) och det finns typ noll jobb inom min bransch att söka. Försöker bredda mitt perspektiv och leta efter jobb som ligger lite utanför min bransch, men som jag kanske skulle passa för ändå. Men alla jobb låter ju så tråkiga, eller är det jag som är kräsen? Det kanske inte ska vara roligt att jobba? Suck, suck och åter suck.

Borta bäst?

Passar på att blogga lite samtidigt som jag käkar frulle. I går kom Kattisen hem från sitt Zanzibar. Brun och fin och full med upplevelser. Hon hade med sig en hel påse med juliga kryddor till mig och av hennes zanzibariske (kan man säga så?) vän fick jag värsta fina och gröna målningen! Hon har fått hyra en lägenhet på våningen under vår, så nu är vi verkligen grannar. Åtminstone i en månad! Kul att henne hemma för en stund. Tror att hon snart återvänder till värmen. Jag menar, vad har ett grått, kallt och tråkigt  novembersverige att komma med jämfört med ett varmt, färgsprakande och härligt Zanzibar?


När kommer vintern?

Har fastnat framför tv:n. Det är slalom och jag hejar högt på våra svenskor! Just nu leder Maria P.H. Jag blir grymt sugen på vinter, kyla, åka snowboard och dricka varm choklad när jag ser skidbacken. Jag vill köpa en snowboard, men har inte råd just nu. Neeeej!! Det blev inte svenskan som vann. Hur som helst, jag funderar på att önska mig pengar till en snowboard i julklapp. Så länge jag inte har nån lär jag ju inte åka nåt heller och det är ju det jag vill, åka alltså. 

Nu vill jag ut i friska luften. Solen lyser till och med. Jag väntar bara på segproppen inne på toan som fixar frisyren eller nåt ;o).


Ett radarpar!

Det har blivit lite av en vana att lyssna på Äntligen morgon med Adam och Gry de två första timmarna på jobbet. Jag gillar dem var för sig och ännu bättre tillsammans. De förgyller min morgon skulle man kunna säga. MEN, tyvärr dras deras program ner av en viss Timell. Jag tycker att han är såååå störig och dryg och irritationen sprider sig i hela kroppen varje gång han öppnar munnen. Det är nästan så att jag skulle kunna sluta lyssna på programmet på grund av honom. Jag försöker istället att stänga av öronen när han börjar kraxa på sin äckliga stockholmska (har inga problem med stockholmska annars).



Blidde ingen fruktstund :o(

Vem är det som äter så mycket frukt på det här stället? Inte ett endaste litet äpple fanns det in den stora fruktkorgen där ute. I går var den ju helfull. Buhu. Jag som verkligen behövde sätta tänderna i ett saftigt äpple för att vakna upp ur min grumliga värld. Nu får jag nöja mig med ett tuggummi.

 
Kasta hit ett äpple, någon!



Trötter

GÄSP. Jag är trött och klockan är knappt tre. Jag börjar tappa koncentrationen på det jag håller på med och börjar tänka på andra saker och då blir det fel och jag blir irriterad och måste göra om.  Ska försöka bryta den här onda cirkeln genom att äta en frukt tror jag.  Ska nog även kolla med Emma om hon vill ta en fika om en timme eller så. Orkar inte sitta i det här instängda rummet så länge till i dag.

Orkar inte mer...




Onyttig dag

Sitter här och rapar pizza och dricker Cola. Olof säger att sådana här "dagen-efter-dagar" kan man trycka i sig onyttigheter med gott samvete. Är man alltså värd en pizza när man har varit ute och festat dagen innan? Något onyttigt som leder till något annat onyttigt... Vet inte vad jag försöker komma fram till...det var i alla fall grymt gott med pizza i dag.

I går var det Guitar Hero-förfest som gällde! Killarna var tyvärr bättre än oss tjejer och tog ledningen direkt. Vet inte vad jag ska göra för att bli bättre. Stör mig att Olof kan vara så bra på ett spel som har med musik att göra när han inte ens kan klappa i takt. Det måste vara ett bevis på att man inte behöver vara särskilt musikalisk för att bli grym på Guitar Hero. Hur som helst, det var en kul kväll i går. Vi tjejer drog till Blue Moon medan killarna stannade hemma och röjde framför tv-spelet. Nu ska jag ligga i soffan resten av kvällen. Har faktiskt varit duktig och dammsugit, tvättat och bytt sängkläder.

Lite bilder från helgen:



Sanna med fina glasstårtan eftersom jag inte hunnit baka något.

Emma fick försenade födelsedagspresenter


Full koncentration


Snygg, snyggare, snyggast! ;o)

Laddar för en festkväll!

Syster verkar nöjd med gårdagens födelsedagsfirande som innehöll en hel hög med paket, tacos, vin, glasstårta och Idol. I kväll ska vi partaja! Förfest här som så klart inkluderar Guitar Hero! Jag undrar hur det ska gå efter några glas vin. Just nu väntar jag på att syster ska duscha färdigt. Jag har slingat hennes hår och är nyfiken på resultatet. Sen ska vi ta en promenad till Lidl och köpa snacks tills i kväll samtidigt som vi får lite frisk luft och slipper fotbollsmatchen på tv.

Torsdagar är sega

Usch vad ont jag får i ryggen och axlarna av att sitta framför en dator så här mycket som jag gör nu. Måste be Olof om om massage var och varannan dag och det är inte populärt. Tur att Kattisen kommer hem snart! Mina ögon blir torra och irriterade också, så nu har jag köpt återfuktande ögondroppar som förhoppningsvis ska hjälpa.

I morgon fyller min kära syster år och då kommer hon hit! Hon stannar hela helgen. MYS.
                                       
  
En härlig bild från midsommarfirande i Leksand!

Nu somnar jag

Puh! Har varit en slitsam dag i dag. Var på jobbet vid åtta och satte fart med mitt lilla extrajobb som jag fått. Ska hjälpa till att lägga upp alla nya programtexter på Mdh:s webb. Till alla texter är det massa småfakta som måste hamna på rätt plats. Man blir ganska snurrig efter en stund kan jag säga. Drygt 50 program som ska upp. Har tagit på mig att hjälpa en kille med några texter till hans webbsida också. Eftersom jag sitter på idélab och jobbar är det lätt att det droppar in lite uppdrag från starta-eget-studenterna när man säger att man läst textdesign. Än så länge är det bara kul! Mitt i alltihop passade jag på att gå på en föreläsning med Lars Leijonborg som hängde på skolan hela dagen i dag. Ville mest höra om han pratar så där som på tv, och det gör han.

När jag kom hem hade Älsklingen gjort kyckling med sötsur sås. Inte min favorit. Så sött och sliskigt. Men men...jag fick ju mat i alla fall så kanske inte borde ha gnällt så mycket som jag gjorde. Efter maten blev det fart på mig så nu har jag städat hela lägenheten, sprutat vatten i hela badrummet och tvättat. Pustar ut i soffan men inser att jag måste klättra upp på loftet innan jag somnar här nere för då blir det så jobbigt sen när jag vaknar och måste klättra upp.



Tänk om det vore förra året just nu

Teknikinformatör... Kan det vara något för mig? Jag vet inte. Ska på en arbetsintervju i morn i alla fall. Sen kommer mamma och pappa och säger hej innan de åker till Arlanda. Två veckor i Egypten med all inclusive... Jag vill också till värmen!


Här var jag förra året vid den här tiden...

Utvilad

Hemma igen, efter en ganska så mysig tågresa. Stoppade in musik i öronen och läste en massa och helt plötsligt var jag i Västerås. Helgen i Kalmar har varit skön och jag känner mig ovanligt utvilad. På fredan gick vi på stan. Jag letade efter några presenter eftersom både pappa och syster fyller år i veckan. På lördan tänkte vi först åka på julmarknad på Öland men det visade sig att den tog plats på norra Öland och vi ansåg därmed att det var för långt. Olofs pappa kom istället med idén att åka till Kosta outlet och dit åkte vi. Fanns riktigt mycket och hade jag haft lite mer pengar hade jag kunnat shoppa riktigt rejält. Men jag höll igen (duktigt va?!) Hittade en bra julklapp till mamma i alla fall! På kvällen åt vi supegod fläskfilémiddag och sen gick vi på Låt den rätte komma in. Den var inte lika läskig som jag trodde den skulle vara, utan mer tragisk och ganska djup. Bra skådisar och bra för att vara en svensk film (tyckte till och med min filmfantast till pojkvän) men lite seg emellanåt. Jag tyckte för övrigt att filmens huvudperson, Oskar, påminde om Johan Palm.


Johan Palms lillebror?