Snökaos

Igår fick jag pussas! Kändes skönt! Men nu dröjer det en vecka tills jag får pussas nästa gång.

Var i Borlänge och handlade på rean igår också. Blev en hel del, inte allt för reapriser dock.

En t-shirt på Gina för 50 spänn!
Ännu ett av mina favvolinnen på Gina, svart denna gång!
En kjol på Vero Moda. Brun så klart! Tänkte ha den på nyår!
Ett nytt rouge.
En Everest-jacka. En sån som jag velat ha ett tag nu! Grön och fin med rävsvans! Var lite rea på den så jag kunde inte låta bli.

När vi skulle ta oss hem från Kupolen hade snökaoset tagit över Dalarna. Snön fullkomligt vräkte ner. Vindrutetorkarna isade hela tiden ihop och fungerade inte som de skulle. Mamma såg ingenting och vi fick stanna ca fem gånger för att skrapa ren rutan. Det som i vanliga fall brukar ta ca 40 min tog igår 2 timmar!
LÄSKIGT!

Inte nog med att jag var orolig för oss själva och vår bilfärd, Olof och co satt ju i en minibuss på väg från Kalmar till Idre. Men de klarade sig undan snöstormen helt och hållet. Den hann före dem, vilket kändes skönt.

Nu ska vi snart hem till min farbror och käka Tacos! MUMS!


Längtan och prioritering

Just nu längtar jag otroligt mycket efter min grabb! Han är där och jag är här. I alla fall nu över jul. Hoppas att vi kommer  fira jul tillsammans nästa år! Imorgon får jag dock träffa honom en kortis. Han och Kalmargänget åker upp till Idre över nyår. De ska stanna till här för att hämta Olofs snowboard så då hinner vi kanske pussas lite i alla fall!

Jag har valt att inte följa med upp till Idre i år. Olof tycker säkert att jag är tråkig men hoppas att han förstår varför jag vill vara hemma. Finns ganska många anledningar faktiskt. Vill hinna vara med min kära lillasyster så mycket som möjligt den korta tid hon är hemma från London över jul. Vill hinna jobba några dagar så att  jag har lite extra pengar att röra mig med. Vill hinna träffa mina kompisar som jag aldrig hinner träffa annars. Vill inte slösa pengar på ett liftkort när jag ändå tröttnat på backarna.
 
Men det ska tilläggas att visst hade det varit skoj att susa ner på brädan i den nysnö som har kommit. Och visst hade det varit skoj att träffa Kalmargänget och få fira tolvslaget med min älskling.

Ibland måste man prioritera och det är vad jag har gjort.


Syster! Jullov! Julklappar! Juldagsparty!

Nu var det några dagar sen jag skrev sist.....


Syrran har kommit hem, jag har åkt hem till dalarna för lite jullov, julafton har passerat med många fina julklappar och juldagen blev en helkul partykväll!

Jätteskoj att ha syrran hemma!

Skönt att vara hemma hos mamma och pappa och bara ta det lugnt.

Fick en jättefin röd mixer i julklapp! Här ska göras smoothies!

Slut på ris,  öl, snapsvissjungande tjejer, fickplunta och gamla klasspolare skulle kunna beskriva årets juldag på Lucky House. Mycket trevligt med andra ord!


Idag har jag jobbat. Var längesen jag satte min fot bakom kassan sist. Men det gick bra! Behovet av extra pengar är STORT! Speciellt med tanke på all mellandagsrea som det skyltas med överallt. Jag vill shoppa! Jag vill tokshoppa! Behöver kläder av alla dess slag!


Nu ska jag leka lite med syrran!




Tack för besöket!

Lugnet har lagt sig i lägenheten. Mamma, pappa och Wilma har åkt hem. Tack för besöket!

Det har varit en trevlig, men intensiv helg. Vi julhandlade hela lördagen. Köpte en hel del julklappar och ändå är jag inte helt klar. Måste köpa något mer till min älskling, vet bara inte vad. Såg att han hade köpt flera paket till mig! Nyfiken som jag är!

Jag och mamma sprang runt och letade efter allt som alla önskar sig, medan pappa och Olof verkade ta det mer lugnt på sitt håll. Känns i alla fall skönt att Olof kan umgås med mina föräldrar själv utan att jag är med. Det uppskattar jag! Verkar som att mamma och pappa gillar honom! Och någon som gillar honom skarpt är Wilma. Hon den lilla skiten ska ju gilla mig mest av allt!!

Sitter och spanar på min grabb nu. Han gör korv med bröd till oss. Så söt!

Dock är jag inte så hungrig. Har precis kommit hem från födelesedagsfika hos Kattis. Hon hade gjort en jättegod tårta med maräng och blåbär! MUMS vad god den var! Hon skickade med en bit hem till Olof. Funderar på att lägga beslag på den med!

Nu är korven klar. Ska väl trycka i mig någon i förebyggande syfte!

Återkommer...

Så där, då var man ännu lite mättare!

Nu ska jag glo på teve resten av kvällen. Skönt att bara slappa. Känns jobbigt med skola i morn dock. Men det är sista föreläsningen innan jul. Ska bli grymt nice med lite jullov. Fast måste väl plugga lite ändå.

På tisdag kommer syrran!! Weeeiiiiiii!!!


Mysigt....

Så mysigt att gå upp på morgonen och bara mysa! I och för sig satte jag igång och tvätta klockan nio, men mellan tvättarna myser jag i vår lilla soffa, dricker te och kollar in de senaste hitsen på MTV!


Funderar på vad jag ska göra idag när jag är färdig med tvätten.......Hmm... Inte så sugen på att plocka fram böckerna och plugga. ÅH Ricky Martin på teve.....ögongodis!! Solen skiner ute, så man kanske ska gå ut och andas lite av den där friska luften. Ta en promenad. Men jag vet aldrig var jag ska gå. Trist att gå sicksack mellan bostadsområdena ju. Har inte koll på var det finns frilufsområden, eller vad det heter.

Mmm...James Blunt nu! Gillar rösten! Hans skiva finns på min önskelista! Hoppas någon snäll person köper den till mig!

Appropå julklappar, så ska jag julhandla i helgen med päronen! Mamma, pappa och världens sötaste hund kommer på besök! De ska bo här hos oss i vår lilla lya. Kommer blir trångt, men mysigt! 

Nu måste jag springa och stoppa in en ny tvätt!!

 


Några timmar för tidigt

Här sitter jag, påklädd, sminkad och redo att gå till tåget. Då plingar det plötsligt till i hjärnan. Någonting säger mig att jag har gått upp tidigt helt i onödan. Det var ju i dag som vi skulle ha eftermiddagslektion i stället för på förmiddagen. Grrrrr!!!!!! Jäkla skit, hade kunnat få några timmars skön sömn till. Kan ju krypa ner igen, men nu när jag ändå är uppe så får jag väl vara det.

Helgen var nice! Roligt att träffa Carro! Blev lite för mycket sangria på lördagen bara. Hehe! Men var skoj att träffa hennes sköna polare och se hur hon har det!

Jaha...får väl ställa mig och diska eller nåt......


Godmorgon på er!



Planer för helgen

I helgen vankas det fest i Örebro! Ska åka och hälsa på min söta kompis Carro. Det ska bi jättekul! Vi hinner inte ses så mycket nuförtiden eftersom båda har så fullt upp med sitt pluggande. Men i helgen....då jävlar!

Idag har jag varit hemma. Försökte plugga men det gick inget vidare. Kan inte plugga så bra när Olof är hemma. Det måste vara lugnt och tyst omkring mig om jag ska kunna plugga. Jag var dessutom på bråkhumör och tyckte att det var mycket roligare att brotta ner och boxa på Olof än att läsa Rune Petterssons blajbok.

Nu ska jag hoppa in i duschen! Det blir bio i kväll!


Välkommen till Bagarberta!

Hej och välkommen till Bagarbertas blogg!

En blogg för dig som vill ta en titt in i mitt liv och mina tankar. En blogg för mig själv, där jag kan skriva ner mina tankar, babbla av mig, läsa andras inlägg  m.m.

Det här med att blogga, som det så fint kallas, är helt nytt för mig. Men jag tycker ju om att skriva så det borde funka!

Tänkte att det är lika bra att förklara mitt alias "bagarberta" med en gång! Har blivit kallad för det av min familj, främst min kära mamma och min mormor, sen jag var liten. Är uppväxt i en bagarfamilj och råkade födas på Berta-dagen, så då blev det Bagar-Berta. Som tur var döpte inte mina päron mig till Berta, då hade jag strejkat! Nej, mitt namn är ett helt vanligt Sara. Det värsta är dock att min pojkvän har börjat kalla mig för Berta, tack vare min familj. Så jag kommer aldrig komma undan detta förskräckliga smeknamn! (Förlåt alla ni som heter Berta på riktigt.)

Nog om Berta nu. Sara är en dalkulla som ägnar dagarna åt att vara student. Hon pluggar Informationsdesign i Eskilstuna. Hur hon trivs med det varierar lite från dag från dag. Just i dag trivs hon ganska bra, men är fortfarande förvirrad över vad hon ska ta sig till i framtiden. När Sara inte spenderar tid på IDP kan du hitta henne i hennes studentlya i Västerås tillsammans med sin pojke, på Friskis, hemma hos Kattis eller kanske på ett café. Just i dag hittar du henne i soffan framför teven med en kopp te och en nedrans träningsvärk i ryggen. Och snart ska hon krypa ner under täcket.


Godnatt på er alla glada bloggare!