Den nya ungdomsgården?

Tågstationen i Väterås är uppdelad i två halvor: en där alla resenärer sitter och väntar på sina tåg och en ungdomsgård. Varje gång jag ska ta mig hem från tågstationen måste jag passera ungdomsgården. Och varje gång frågar jag mig: varför sitter de här? De samlas i stora gäng, de är högljudda, de lyssnar på musik från deras mobiltelefoners högtalare och hårfärgen som dominerar är svart med rosa och gröna inslag. Varför väljer de att umgås på en tågstation framför hemma hos någon? Kanske är det föräldrarna de vill undvika (eller tvärt om) eller så har de nån slags dragning till tågstationens stökiga miljö. Några meter bort från ungdomsgänget håller alkisarna/uteliggarna till. Att de drar sig till tågstationen kan jag mycket väl förstå, det är inomhus och någorlunda varmt. Det värsta är att ungdomsgården skrämmer mig en aning. Jag måste liksom ta ett djupt andetag varje gång jag ska passera för att ta mig ut till min cykel. Jag säger som Kattisen "människor i grupp är läskiga, speciellt ungdomar."

Kan det vara vår i slutet av januari?

Idag har solen tittat fram! Kunde inte motstå en promenad nere vid hamnen. Njöt av solen och den friska luften. Passade även på att ta några foton, tillägnade mitt övande i bildredigering.


Spegelblankt            Spretigt



Ensamt                       Soligt

Glädje

Jag känner ett lyckorus inom mig! Älsklingen ska komma hem en sväng i februari, lagom till Alla hjärtans dag blir det :o). Livet känns så mycket lättare när man har något roligt att se fram emot. Eller hur?

En helg hos Lillasyster

image125
Mysig fredagsmiddag

image126
Blåsig shopping i Göteborg

image127
Gott med klubba på krogen

image128
Uddevallas fina hus

image129
Tråkigt att åka hem...

Hilda is the name

Är på den lediga sidan där här veckan. Har ett litet uppehåll innan nästa kurs börjar på måndag. Eller, helt ledig är jag förstås inte. Läser en bildkurs på distans som jag skulle ha tagit tag i förlängesen men har varken haft tid eller ork. Nu när jag väl börjat med den inser jag hur mycket man kan göra med en bild i Photoshop. Det är en rolig kurs men den tar tid. Passar på att göra lite nytta också. Igår storstädade jag lägenheten vilket tog typ hela dagen, så nu är det rent i så gott som varenda liten vrå.

Kattisen och jag har tagit oss i kragen och kört igång med Friskis igen. Det känns. Värker i varenda muskel när jag tvingas förflytta mig från soffan. Ganska skön känsla egentligen. Ett bevis på att jag rört på fläsket!

I helgen ska jag hälsa på Lillasyster i Uddevalla för första gången sen hon flyttade. Ska bli kul att se hur hon har det! Vi ska shoppa i Göteborg på Lördag. Jättelängesen jag var där så ska bli kul att bara se staden.

Förresten, har ju glömt att berätta att jag fått en till liten kusin. En liten Hilda. Så söt! Nästan så man blir lite barnsugen.

Hur dansar man så att endast rumpan rör sig?

Idag har varit en vimmelkantig dag. Kattis väckte mig med ett sms 12.14 och sen dess har jag varken kunnat prata eller skriva normalt. Beror förmodligen på gårdagens festande. Jag, Kattisen och Adde hade bestämt oss för att gå ut och skaka våra rumpor. Vi laddade upp med drinkar i Addes nya studentlya där disco (eller vad det nu heter) varvades med reggae, hiphop och afromusik. Kvällen fortsatte på Konrad där vi kom in gratis efter en stunds velande (ibland är det bra att vara velig) och efter att dj:n lovat att spela lite Adde-musik. Oj vad vi dansade! Oj vad det var kul! Jag och Kattisen avslutade kvällen på Mcdonalds där jag åt en supergod El Maco med nachochips i. Sen traskade vi hemåt och nånstans på vägen måste det ha slagit till. För när jag kom hem kände jag mig helt plötsligt jättesnurrig. Pratade med Älsklingen tills vi helt plötsligt började bråka om nånting. Jag kläckte ur mig massa dumma saker (fy på mig) så bråket var endast mitt fel. Jag var på krigsstigen, enligt Älsklingen. Jag saknar honom ju bara... Men men... det var en kul kväll i alla fall!

image124
En festglad trio

EFTERLYSNING!

En vit stickad tumvante mönstrad med mörkblå snöflingor efterlyses! Tappades bort någonstans på Västerås centralstation i morse. Vänstervanten ligger på hatthyllan och gråter av saknad efter sin partner...

När ses vi nästa gång?

Två veckor i lathetens tecken är nu över... Har varit underbart skönt. På nyårsafton valde jag att stanna hemma med mamma och pappa och deras kompisar i år. Älsklingen och Lillasyster var förstås med också. Vem kunde ana att det skulle bli ett sånt röjparty? Nyårsdagen bjöd på dramatik. Först försvann Wilma i skogen och dök inte upp förrän några timmar senare. Vilken panik det blev. Precis när lugnet lagt sig fick vi reda på att en av kossorna hade hittats död i hagen. Hon dog när hon skulle föda och lämnade en stackars kalv efter sig. Kalven  måste nu matas med flaska och är hur söt som helst.

Här i Västerås är det full rulle. Jag och Kattisen ska redovisa vår affärsidé "sweet message" på torsdag vilket innebär mycket tid i skolan för att få ihop det sista. Idag hann klockan nästan bli åtta innan vi gav upp. En slitsam dag som dessutom har känts extra tung eftersom Älsklingen åkte tillbaka till Barcelona idag. Sa hejdå med tårfyllda ögon i morse för att sedan försöka tänka på något annat. Jobbigt att inte riktigt veta när vi ses nästa gång...