Hemma igen

Nu är jag hemma i stugan igen. Älsklingen är kvar i Kalmar så det är lite ensamt här i skogen. Helgen i Västerås var trevlig. Alltid skoj att hänga med Kattisen. I lördags grillade vi och sen begav vi oss till ett svettigt Blue Moon. Usch, det var som en bastu där inne, dessutom fick jag ont i magen och blev illamående. Vet inte om det var på grund av alkoholen eller värmen där inne. Det enda jag ville var att komma ut i friska luften och så blev det. Tog bussen hem och drack vatten. Kändes lite trist. I går blev det en skön dag på stranden. Mälaren var behaglig och det blev några dopp. Blev ett kvällsdopp i Siljan i dag också! Temperaturen var dock inte lika behaglig men tvingade i mig själv eftersom jag ville tvätta håret och inte orkade elda här i stugan.

I morn är det den årliga cruisingen i Rättvik, vilket innebär jobb på caféet. I år ska vi spexa till det och vara 50-talsklädda. Var hemma hos mormor i dag och provade hennes utbud av klänningar. Riktigt fina faktiskt! Jag ska ha en turkos klänning med en superstor rosett längst upp i halsen. Kommer nog att svettas i hjäl, men vad gör man inte för kunderna.


Livets glada dagar

Mitt bloggande glappar lite... Så vad har hänt sen sist?

> Älsklingen har fyllt 25 år *fanfar* vi firade honom med massa god mat och min hemmagjorda tårta.

> Vi har tagit flyget till Kalmar och befinner oss nu på Oknö där Älsklingens föräldrar har sommarstuga. Den ligger alldeles vid havet. Beautiful! 

> I går paddlade vi runt Oknö med en trampkajak och en vanlig paddelkajak. Det var riktigt roligt att paddla med den vanliga kajaken. Jag fick in ett grymt bra flyt (om jag får säga det själv) i mitt paddlande och fullkomligt gled fram över vattnet, samtidigt som jag försökte sjunga alla havsrelaterade sånger jag kunde komma på. Bra träning för armarna också! Paddelsemester, någon?

> I dag har vi ätit mamma Karins pannkakor, besökt en loppisaffär och lyssnat på ett jazzband i en klosterruin.

> I morn ska vi ta färjan över till Borgholm och leka turister :o).

> På lördag tar jag tåget mot Västerås och Kattisen! Vi ska kramas, dricka vin och skaka rumpa, eller hur?!

Livet är ganska skönt just nu, om jag glömmer bort att tänka på framtiden, jobb, pengar och allt vad det innebär.


Bilduppdatering!

  
Lek och mys med småkusinerna är inte helt fel!

     
  
5 år tillsammans firades med trerättersmiddag. Olof stod för den Gordon Ramsey-inspirerade förrätten i form av sauterade champinjoner på toast med ett poncherat ägg på toppen. Till varmrätt grillade vi grönsaker och halloumi. Jag gjorde Gino som efterrätt. Göttigt var det!

  
Ibland tar vi en drink på Skutan. I går blev det en Mojito med hallon i. Supergod!

  
Minja och Martin hälsade på och självklart styrde Martin upp käket: grymma grillspett!


Att ha en sådan här solnedgång utanför fönstret gör mig lycklig.

Förlåt...

...för att jag är så seg med att uppdatera. Lovar att jag ska bättra mig. Har tänkt lägga upp bilder flera gånger men det har inte blivit av på grund av att bilderna finns på min dator och internetet på Älsklingens dator(en dum PC som inte vill som jag vill). Jobbigt ju. Trivs i alla fall som fisken i vattnet här i stugan. Varvar skrivandet med målande, gräsklippning och lite jobb på fiket då och då. Nu i veckan tog jag och Älsklingen på oss ett jobb åt en gammal tant också. Det handlade om att röja bort ett övervuxet hallonland och köra bort megastora tallgrenar. Tror vi körde typ tio vändor med fyrhjulingen och vagnen. Tog hela dagen och har fortfarande träningsvärk i armarna efter allt krattande. Men det var skönt att vara ute och tanten var helskön, 88 år och pigg som en lärka.

I helgen får vi besök av Martin och Minja. Mycket trevligt! Ska dock jobba hela helgen för mamma som är sjukskriven. Hon fick åka in akut för ungefär en vecka sedan. Visade sig att hon har en muskelinflammation i nacken, så nu går hon runt med en halskrage. Stackars.