50 + 50 = FEST!

Idag har jag jobbat på fiket och flera gånger har jag fått höra "Å, vad kul det var i lördags!". Det måste betyda att festen var lyckad. Det var en härlig blandning människor som var där och alla var verkligen inställda på att ha roligt, speciellt mamma som var i toppform. Många av gästerna hade hittat på fyndiga och roliga framträdanden som fick mamma att falla i gråt flera gånger om, inte minst min och syrrans dikt. Men det skrattades tusen gånger mer, speciellt när mamma och pappa skulle tävla mot varandra i en femkamp. Jag har aldrig sett dem så tävlingsinriktade. Svetten lackade och äggvita, chokladpudding och öl flög åt alla håll och kanter. Serveringen blev så småningom ett dansgolv där unga och gamla buggade, discodansade och foxtrottade. Efter midnatt byttes mina högklackade ut mot foppatofflor och jag fortsatte svänga mina lurviga. Fick mig även en sväng om med skurborsten då det var dags att städa. Haha, måste ha sett helt galet ut utifrån. Det var en galet rolig fest helt enkelt!
image111
Fina syster förbereder

image112
Mamma och femtio rosor

image114
Vem vinner?

image113
Kramkalas med Erica

Snart fem veckors ledighet

I måndags  var jag på ett skivstångspass för första gången. I dag är det onsdag och jag har värre träningsvärk än nånsin i låren. Kan knappt ta mig ner för en trappa, tänk er då min branta loftstege. Känner mig lite smått handikappad  men det är ju ett tecken på att träningen var effektiv i alla fall. Kanske är ett pass jag ska börja besöka lite oftare.

Min Flashproduktion är klar, litteraturreflektionen är inlämnad och på fredag redovisar vi gruppuppgiften. Jag kan se ljuset i tunneln. Och framförallt ser jag att dagarna tills jag får krama på Älsklingen blir allt färre. På fredag åker jag hem till Dalarna med all min packning. På lördag blir det stor 50-års fest för mamma och pappa! Äntligen får jag träffa syrran också, det var längesen nu. Sen väntar två veckor i Thailand och en vecka i Barcelona. Oj, vad jag ska njuta!

image110
12 dagar kvar...

Sen lördagsmorgon

Trevlig lördagsmorgon gott folk!

Jag gillar lördagsmorgonar. Då brukar jag passa på att sova nån timme längre, sätta mig i soffan för att slötitta på Nyhetsmorgon, sitta med datorn en stund, lyssna på musik och äta fruskost i lugnt tempo för en gångs skull. Sen är det oftast lite skolarbete som ligger och väntar, men då har jag i alla fall fått en lugn stund först.

I veckan har jag i stort sett bott i skolan. Min Flashproduktion tar tid, speciellt när man inte förstår hur man ska göra. Det här med att koda är inte min grej. Jag har så svårt för att göra saker som jag inte får någon förståelse för. Jag menar, hur kan ord, symboler och punkter göra så att musik börjas spelas när jag trycker på playknappen i min Flashproduktion. Ingen aning, jag bara gör som man ska göra, eller ser till att få hjälp. Det är det som är tråkigt. Men om jag skulle försöka få förståelse för kodning skulle det förmodligen ta flera år. Då lägger jag hellre energi på något annat.

I måndags morgon skulle en målare komma för att ta en titt på min lägenhet som han skulle måla om. Han kom, sa att det såg lite problematiskt ut med det höga taket och alla möbler, men sa att han skulle göra sitt bästa. Tio minuter senare kom han tillbaka och sa att hans målarfirma hade fått order om att inte göra jobbet, lägenheten måste i sådanafall vara helt tom. En besviken Sara stängde dörren och ringde senare till Mimer som i alla fall fick sig en liten utskällning (utskällningar är inte heller min grej). De har lovat mig att måla om lägenheten sen i somras och då ska de göra det också. Nu har det löst sig på så sätt att Mimer ska ta hjälp av en flyttfirma för att flytta mina grejer till en annan lägenhet så att de kan måla om. Allt detta ska ske när jag är i Thailand så förhoppningsvis kommer jag hem till en nyrenoverad, fräsch lägenhet! Tror jag visst ska få en hyra som ersättning också. Min lilla utskällning hjälpte tydligen.

På torsdag åker Kattisen. Hon ska ut på äventyr i Afrika. Jag tror att det kommer bli en jättespännande resa, även om hon nu mest är nervös för att bli sjuk, attackerande lejon och obefintligheten av toaletter. Glöm inte att njuta av resan gumman! Det jag vill komma till är att vi inte kommer ses på fem veckor så ikväll ska vi mysa med att gå ut och äta. Det blir libanesiskt. Min mage kurrar redan. Hm, kanske för att jag inte fått i mig någon frukost än.

image109
Puss på Kattisen

Min nya favoritfärg nr 2

I går var det fest hos Emma! Hon hade gjort det jättemysigt med snittar, bål och levande ljus. Ida kom hit från Stockholm för att festa lite med oss. Vi mumsade thaimat på Spicey Hot och pratade förhållanden innan vi gick till Emma för att korka upp våra vinflaskor. Senare dansade vi oss varma på Pluto för att sedan återvända till Emmas lägenhet igen (utan Emma som fick ta hand om pojkvän med migränanfall). Där serverades det kaviarmackor och mörk choklad av en pianist.

I dag har jag hoppat, snurrat och dragit mig i håret framför en kamera. Var lite läskigt men verkade som att fotografen blev nöjd i alla fall. I fredags när vi provade ut kläder fick jag veta att varje person skulle ha ett färgtema. Min färg blev lila. Hm, kände mig inte allt för nöjd med färgen med tanke på att det enda lila plagg jag har i min egna garderob endast  har kommit till användning en stackars gång. I dag fick jag lila smink också. Hjälp, tänkte jag när jag såg den chocklila ögonskuggan. Men attans vad snyggt det blev! Mina fördomar om att jag inte passar i lila har trappats ner en aning, så nu kanske min lila trasa får lufta sig från garderoben lite oftare.

image107
Mina söta blondiner!

image108
Mitt fina lila smink


Varför fnittrar inte killar?

Har precis kommit hem från en trevlig kväll i Eskilstuna. Det är inte så ofta jag tillbringar mina kvällar där, men ikväll hade vi bestämt att vi skulle ha en en gruppdejt med tacos och vin hemma hos Emma. Alltid lika kul att komma hem till folk man inte varit hos förut och spana in alltifrån förvaringslösningar till schyssta tavlor och mattor. Fick några nya tips! Jag känner hur jag verkligen längtar efter att flytta till en vanlig lägenhet (ej studentlägenhet alltså) med flera rum (istället för ett enda stort). Den dagen, den lyckan! Efter att ha kämpat på i skolan hela dagen med att först försöka ta in Mattias instruktioner om Flash och därefter arbeta med grupparbetet började övertröttheten ta över i vår grupp. Det blev inte många rader skrivna i manuset mot slutet. Istället fnittrades det mest, åt det mesta faktiskt. Vad är det med tjejer och fnitter egentligen? Jag menar, har ni någonsin sett en kille fnittra? Vi gav upp grupparbetet och ägnade oss åt maten och vinet istället!

Nu är det dags för mig att sova. I morn kl. 9 ska jag vara redo för att prova kläder på SOLO. Har ställt upp på en intervju för Mälardalens högskolan utbildningskatalog. Så på söndag ska jag bli fotograferad och det är då kläderna från SOLO kommer in i bilden. Usch, jag som inte ens gillar att vara med på kort. Jag ska göra allt i min makt för att försöka undvika att bli fotad ur grodperspektiv. (Jag + grodperspektiv = dubbelhaka).

Min nya favoritfärg?

Upptäckte precis att ett rosa tema har smugit sig in i mitt liv (åtminstone i badrumsskåpet)!

image104

Borta bra men hemma sämre

Helgen är över och jag har ont i fötterna. Marknaden slog tydligen rekord i antalet besökare, det märktes. Svårt att göra alla kunder nöjda när det blir så där sjukt mycket folk bara. Vissa förstår och vissa klagar.

Hoppade på tåget direkt efter jobbet så nu är jag i Västerås igen. Är inge vidare kul att komma hem när inte Älsklingen väntar på mig. Börjar kännas att han har varit borta ett tag nu. Tre veckor för att vara exakt. Och det är ungefär fyra veckor kvar tills vi ses nästa gång. Gaaah! För några dagar sen överraskade han mig med världens sötaste grej. En t-shirt med texten:
Från en hemlig beundrare! Saknar dig min prinsessa men snart kramas och pussas vi i ett fjärran land. Tills dess ses vi i mina drömmar! Te quiero mi amor!
Det är nog det finaste jag nånsin fått.

Väntar på att han ska dyka upp på Skype snart, så vi åtminstone kan se och höra varandra.


Kanelbullens dag!

Idag har varit en intensiv dag. Klev upp klockan sex och sen dess har det rullat på.

Först möte med tidningen Trappuppgången hela förmiddagen:
trevligt, spännande, humor, kanelbullar, skratt, kaffe, tidningar, gotland, bröllop, skriva, djur, avslappnat...

Sen min jakt på lunch (eller snarare kontanter):
Försök 1: Ville ta ut pengar på Minuten för att köpa mat på Köttskolan som bara tar kontaner. Men möttes av "offline".
Försök 2: Gick till thairestaurangen som jag vet tar kort men idag var kortterminalen trasig.
Försök 3: Gick till en annan Minuten som naturligvis också var "offline".
Försök 4: Gick till Bankomaten där min "transaktion inte gick att genomföra".
Försök 5: Gick till Ica och köpte frukt så att jag kunde ta ut pengar på kortet. Ja! Äntligen! Gick tillbaka till thairestaurangen där min biff med bambuskott och resväskan väntade. Maten var god i alla fall, men jag var svettig.

Lektion i Flash:
aha-upplevelser, suck, stopp, vänta, hur gjorde du nu?, ja, det funkar!, kaffe, Jossans kanelbullar, stressad, hjälp, försvarets hudsalva!, key-frame?, galleri, orkar inte mer, trött, gäsp...

Tågresa hem till Dalarna:
mycket folk, svett, stockholmska, inte somna, gäsp, inte somna, byte i Sala, äta macka och banan, musik, kupé, sova en stund, var är vi?, har jag missat Borlänge?, konstig familj, varför känner jag igen tjejen brevid mig?, byte i Borlänge, mindre folk, fjortis vill låna min mobil för att ringa sin gode man, vågar jag?, lånar ut mobilen, snart hemma, varför stirrar killen med glasögon på mig?, nästa Tällberg, kliver av....Mamma! Wilma!

Och nu är det dags att sova. Har tre arbetsdagar framför mig på caféet. Rättviks höstmarknad drar mycket folk och många är det som vill köpa munkar och fika. Ska bli roligt att jobba!

Passar på att slänga upp några bilder från Tallinresan som för övrigt var jättetrevlig! Har man mormor som rumskamrat kan man räkna med en hel del flams och trams!

image100
Födelsedagsbarbet på vitlöksrestaurangen Baltazar

image101
Tallin by night var mysigt och vackert

image102
Söta mormor och jag på båten

image103
Pappa provade en Estländsk korv, äckligt!