En sak mindre att tänka på

Redovisningen avklarad! Syster på besök! Nu är det bara texterna till IDP-tidningen som ska styras upp. 

image23
Jag och syster dricker drinkar på en tallin-kryssning. 

Hit och dit

Åkte till E-tuna i morse för att skriva på texter och göra intervju till IDP-tidningen. Glömde mobilen hemma. Fick inte det skickade mailet från dem jag skulle intervjua. Blev ingen intervju i E-tuna. Åkte tillbaka till Västerås för att träffa gruppen på café. Åt grekisk sallad och diskuterade manus. Fick lov att gå för att göra intervjun på skolan i Västerås istället. Sprang förbi lägenheten för att hämta mobilen. Kände mig hel igen. Intervjuade i solens sken. Texten ska handla om studenter som ska göra ex-jobb på Volvo. Ringde uppdragsgivaren. Han var trevlig och positiv. Men tyckte att det var skittråkigt att göra en artikel om ett ex-jobb som inte ens har påbörjats. Kan hålla med. Vad ska jag skriva? Ringde Tess för att få tips och råd. Hon är bra. Älsklingen åkte iväg och handlade på Lidl. Det gjorde mig glad. Lagade kycklingsallad och diskuterade spansk grammatik. Jag kommer inte ihåg så mycket. Känns tråkigt. Satte mig vid datorn för att skriva lite. Skrev, msn:ade och jobbade lite med grupparbetet. Drack en energidryck och åt en biskwibåge. Koncentrationen tog slut och det blev mest msn:ande. Älsklingen kom hem från sin tv-seriekväll. Och nu tror jag att jag ska göra honom sällskap i soffan en stund innan jag måste sova.

Det var min dag i dag. Puh!

Hemma

Är hemma i Dalarna och tjänar pengar. Trodde jag var sugen på en Fricks-semla när jag kom hit men efter dagens semmelrusch är suget som bortblåst. Väntar på att min barndomskompis Åsa ska ringa och säga att hon slutat jobbet så vi kan dricka te och skvallra. 

Stressigt men kul

I helgen har jag färgat hår, spelat sällskapsspel och druckit vin. Nu är det slut på helgen och den här kursens grupparbete börjar ta fart på riktigt. Vi ska göra ett manus till en interaktiv multimedial utbildning (visst låter det avancerat?) som handlar om konflikten mellan Palestina och Israel. Uppgiften är ganska rolig i sig förutom att allt ska vara klart om mindre än två veckor. Ungefär samtidigt ska alla mina texter till IDP-tidningen vara klara. Ja, jag har fått ett nytt litet uppdrag! Det är också kul, men stressigt. 


Thailand here we come!

Nu är det klart. Pengarna är dragna och bokningen är bekräftad. Jag och Älsklingen åker till Thailand 11:e juni!!!

Utmanad

Kom på att jag har ju blivit utmanad av Anita. Dags att ta tag i.  

Spelreglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. När jag var liten gömde jag mig under min mormors diskbänk. Där kom jag på hur roligt det var att ta av sig blöjan och kleta in sig med bajs. Kanske därför jag har lite av en fascination för bajs i dag. Kan sitta och diskutera (i rätt sällskap) olika sorts bajs och så... Usch vad äcklig jag låter...!

2. Har spelat blockflöjt i alla möjliga storlekar. Sen blev det tenorsax. Spelade i storband och var riktigt duktig. Sen upptäckte jag att det fanns andra saker att upptäcka, så som alkohol och killar, och mitt intresse för saxofonen svalnade. I dag kan jag ångra att jag inte fortsatte och hoppas att jag nångång ska ta upp spelandet igen. 

3. Jag älskar dokumentärer och tv-program som handlar om konstiga saker. Typ: "Världens starkaste pojke", "Hjälp, jag kan inte sluta onanera" osv. Ju sjukare desto bättre! Outsiders är en favorit!

4. Jag är bra på att förstöra och tappa bort saker. Är lite klantig och tankspridd kan man säga. När jag var i Spanien slängde jag mina nycklar i soporna och här i Västerås har jag glömt dem i låset till soprummet (nästan i soporna alltså). Har slängt en alldeles ny mixer i golvet så motorn gick sönder. Har glömt en jättedyr kursbok jag lånade av en kompis kompis i ett provrum. På nåt sätt har det alltid ordnat upp sig. Nycklarna hittade jag, fick en ny mixer tack vare pappa och boken kom till sin rätta!

5. Jag gillar inte olyckliga slut. Vill att alla filmer, böcker och andra situationer ska sluta lyckligt!

6. Jag är 23 år och har fortfarande två mjölktänder kvar. Är nåt ärftligt fel som gör att det inte kommer upp några nya tänder under mjölkisarna. Kommer kosta mig dyrt den dan de ramlar ut. 


Nu utmanar jag lillasyster.



Stockholm och Shakira

Hade en trevlig helg i Stockholm!

På lördan blev det förfest med Idas kompisar och sen efter en stunds irrande på stan skakade vi lite rumpa. När vi irrande runt på stan hamnade vi på Seven Eleven där jag  förmodligen åt den godaste och kladdigaste brownien någonsin. Och billigaste. 12 kr tror jag den kostade.

38376-20

På måndan var det dags för syrrans födelsedagspresent som hon fick av mig. Shakira. Vilken magdansös och sångerska! Hur gör man för att styra sina höfter som Shakira? Har försökt och det är ingen vacker syn kan jag lova.
38376-21







Snart Stockholm

Mitt tåg till Stockholm går om nån timme. Har fixat klart min uppgift som ska in på måndag med tillhörande rapport. Så nu ser jag fram emot en rolig helg med syrran och Ida! I kväll blir det party och på måndag kväll ska jag och syrran på Shakira-konserten på Globen. Hoppas det blir en bra show. 

I dag är det vårväder ute. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Skönt att det är dags för ljusare tider! 

Sommartrubbel

Min blogg har krånglat hela veckan. Först nu lyckades jag logga in för att skriva ett nytt inlägg.

I dag hade vi litteraturseminarium. Mitt första någonsin. Jag är dålig på att diskutera och kände mig bortkommen. Vi fick även information om sommarkursen i Turkiet i dag.  Det verkar spännande, lärorikt och roligt. Men samtidigt läskigt och krävande. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag och Älsklingen har planer på att åka till Thailand direkt när skolan slutar. Älsklingens kompis familj har hus där vilket innebär att vi skulle bo gratis. Det vore dumt att inte ta tillfället i akt. Det enda som fattas är några tudenlappar till en flygstol! Men åker vi tillThailand får jag nog välja bort Turkiet. Dessutom vill jag jobba i sommar också. Helst på något spännande ställe som har med min utbildning att göra. Tror dock att jag hoppas på lite för mycket gällande jobb. Jag kan redan se mig själv bakom disken på Fricks, ännu en sommar. 

I helgen fick vi besök av min morbror med familj. Mitt charmtroll till kusin börjar bli riktigt stor och tar nog när som helst sitt första steg. Gissa om jag ska tigga till mig några timmars barnvaktande i sommar!

Joel
Akta dig! Jag kan snart gå.