Mys i solen

Solen har strålat i några dagar och då kan man ha det så här mysigt!



Håller andan

Varje måndag luktar det sur gammal disktrasa i min korridor. Annars brukar det ju lukta gott och rent när man har städat. Jag vill inte veta hur längsen det var sedan städpatrullen bytte ut sina moppar....

Ibland kan sega förmiddagar leda till något bra...

Från en seg morgon med ont i halsen och huvudvärk till en härlig eftermiddag med sol och nachotallrik på Waynes med Kattisen. Dessutom tror jag att vi har kommit fram till något bra när det gäller vårt ex-jobb!

Hur orkar man åka Vasaloppet?

I helgen upplevde jag riktig vinter för första gången i år. Jag var uppe i stugan i Idre och myste med familjen och mormor. Men det blev inte bara mys. Gjorde något som jag inte gjort sen jag var si så där tolv år, åkte längdskidor. Shit, hur gör man? tänkte jag, när jag fått på mig skidorna och stakade iväg i spåret. Jag hittade liksom ingen rytm i mitt åkande. Efter en stund gick det bättre, men oj vad jobbigt det var. Armarna kändes som spaghetti efter två varv på Platten 1 (det fanns faktiskt några backar) och dagen efter hade jag grym träningsvärk i ljumskarna. Men eftersom vi hade hyrt skidorna i två dagar var det bara att ta sig ut i spåret igen, trots träningsvärken och ett ohyggligt omysigt väder som man skulle kunna kalla snöstorm. Jag och Syster kämpade oss runt femkilometersspåret i slow motion på grund av alla snö som klibbade fast under skidorna. Pust. På lördagskvällen bestämde jag och syrran oss för att festa till det. Försökte förfesta i stugan samtidigt som resten av sällskapet ville kolla på film. Slutade med att vi satt i sängen och drack vin och lyssnade på musik. Sen var det dags att skaka loss till coverbandet Boxershorts (nej, de hade inte boxershorts på sig) på Idre fjälls nattklubb Utsikten! Och tillsist hamnade vi på efterfest i en av de lyxiga stugorna med en bubbelpool som inte ville sluta bubbla.

Det har varit en intensiv men trevlig helg! Det enda som saknades var solen...


Mamma kämpar på...



Solen kom fram i några timmar på fredagkvällen, det var allt.

En söt sak

Igår fick jag ett litet  paket på posten! Det var Syster som hade skickat den här lilla söta saken. Det går att lyfta på bakelsens topp och där under finns det läppbalsam som luktar godis. Tack! Jag blev jätteglad.

image183

Varför blir jag alltid hungrig när det är dags att sova?

Dags för lite uppdatering kanske...

Fredagen bjöd på mysmiddag och Greys Anatomi med Kattisen. I lördags hamnade jag på Blue Moon Bar med Emma. Det var grymt mycket folk och sjukt svettigt. Mitt klädval var anpassat för att dricka vin på ett lugnt ställe och inte för att skaka loss bland tusen andra svettiga människor. Men hade kul ändå. Kvällen avslutades med en Subwaybaguette som försvann lika snabbt som jag fick den i min hand. Varför är de så goda?

Nu är ex-jobbandet i full gång! idag var vi i Stockholm på Centrum för lättläst och fick hjälp med våra lättlästa texter. Att skriva lätt är inte lätt ska ni veta. Vi var lite nervösa innan vi åkte dit och tänkte att "hjälp, nu kommer våra texter att bli ratade av ett proffs". Men det visade sig att vi hade gjort ett ganska så bra jobb!

Pratade nyss med Älsklingen. De har fått ny internetuppkoppling så vi kunde prata ett helt samtal på Skype utan en endaste fördröjning. Hur underbart är inte det? Nu slipper vi bli irriterade på varandra i onödan.

Nu ska jag mysa till det med en nattmacka och ett avsnitt Greys. Sen blir det godnatt.

Grillat är godast!

Idag har det varit strålande väder och vad kan då passa bättre än årets första grillning? Jag och Emma grillade grillspett på hennes balkong. Till det gjorde vi klyftpotatis och Emmas goda sås med färsk basilika. Mums! Kunde ha ätit hur mycket som helst. Sen när jag kom hem låg det en Hus & Hem och en Allt i hemmet innanför dörren. Tänk vad glad man kan bli av tidningar! Jag längtar dock efter ett stort hus som jag kan applicera alla roliga idéer i...