Varför har jag så lätt för att tappa bort saker?

Igår var ingen bra dag. Då hände det som jag visserligen hade kunnat räkna ut att någon gång skulle hända mig. Jag tappade bort mitt pendlingskort. Gaaaahhhh! Jag hade 20 dagar kvar på det. Jag visade det på tåget och sen när jag kom till t-banan hade jag det inte. Måste ha glidit ur fickan på tåget så jag hoppas, hoppas, hoppas att städarna har hittat det. Ska ringa hittegods på måndag. Hittar jag det inte är det bara till att köpa ett nytt, trots att jag har kvittot kvar och att mitt namn och personnummer står på kortet. Mitt kort är ju egentligen inget kort utan endast ett fjantigt papperskvitto och detta är anledningen till att det inte går att få ut något nytt. SL-kortet är dessutom också av papper. När man köper en kombination av SJ och SL är det tydligen papper som gäller. Skulle jag istället köpa endast ett månadskort på SJ skulle jag få ett fint plastkort som går att spärra och på så sätt kan man få ut ett nytt. Hur svårt kan det vara att hitta en sådan lösning för en kombinationsvariant? Det är ju trots allt en hel del pengar det handlar om. Jag funderar därför på att köpa ett plastkort och sen ett SL-kort separat. Det blir ca 100-200 kr dyrare, men det kanske det är värt för en sån som mig, som har en förmåga att tappa bort såna här viktiga saker. Tills på tisdag har jag i alla fall fått låna ett SL-kort av chefens sambo Lasse O. Schysst. Blir bara lite nojig att jag ska tappa bort det också.

Det rullar på

Dagarna går så sjukt snabbt när man jobbar! Upp på morgonen, iväg till tåget, jobb, fika, jobb, lunch, fika, jobb, iväg till tåget för hemfärd, äta, glo lite på tv, sova.... Ungefär så ser mina dagar ut och helt plötsligt är det helg. Försöker hinna med att träffa mina vänner och Syster mellan varven också. Igår blev jag bjuden på middag hemma hos Kattisen. Det blev veggo-lasagne och sen en semla på det, dagen till ära. Jag fick även med mig en burk Tom Yum-soppa som jag precis har smällt i mig. Mycket gott. Tack vännen! Synd bara att man inte satt under ett parasoll i Thailand... I kväll hade jag tänkt hinna med att tvätta också, men när jag skulle sätta gång upptäckte jag tvättmedlet var slut. Så irriterande! Tvätten ligger därför i protest kvar i tvättkorgen eftersom jag inte orkade springa tillbaka till Ica där jag precis varit. Det får bli en annan dag helt enkelt, eller så kanske Älsklingen vill ta tag i det när han kommer hem ;o). Han är kvar i Kalmar och har något slags sportlov eller nåt. Vissa har det bra.

Typiskt

Det slår aldrig fel. Helgen har tillbringats i Kalmar och jag kommer hem och är förkyld. Olofs brorsas tjej var i och för sig förkyld så jag kan ju ha blivit smittad av henne den här gången, annars måste det vara någonting i luften där nere, som ger mig dessa nedrans förkylningar. Förutom detta har det varit en mysig helg som tyvärr tog slut på ett kick. Nu orkar jag inte skriva något mer utan ska istället gå och lägga mig. Ensam :o(

Varför luktar köttbullar fis?

Köttbullar luktar verkligen fis. När jag kom hem luktade det fis i hela lägenheten och man skulle kunna tro att Älsklingen hade varit i farten ;o), men köttbullefislukt luktar, tro det eller ej, värre. Han lyxade alltså till det med dessa fisbullar medan jag mötte upp Carro efter jobbet och käkade göttig middag med henne!

Sitter här och bloggar med Efterlyst på i bakgrunden och nu slår det mig igen. Sen pappsen skaffade glasögon är han faktiskt rätt lik Hasse Aro.



Just nu håller jag även på att få blodstopp i fötterna.
Köpte nya snowboardboots igår och försöker känna in om de känns bra. Kan snowboardboots vara sköna eller? Just nu känns det inte så skönt, men jag kanske har dragit åt knytningen för hårt?

Tröttis

Gäsp. I dag har jag varit helt seg. Sov hela vägen på tåget till Stockholm, somnade även på t-banan mot Globen och det blev inte bättre av att sitta framför datorn på jobbet. Försökte åtminstone rycka upp mig när fotografen kom och skulle ta bilder på oss som ska upp på webben.

Lördagen hos Syster var mycket trevlig! Synd att kvällen gick så snabbt bara. Vi hade planerat att gå ut på Söder, men planerna förändrades och vi mötte upp en kompis lillebror och hans kompisar på Sturplan. Kul hade vi i alla fall!


Hjärtedagen

Trevlig Alla hjärtans dag på er! Jag och Älsklingen firade (denna något överskattade dag) i går med middag på libanesisk restaurang och sen bio. Vi såg Mammut. Den var inte lika bra som jag förväntat mig, men ändå bra.

Nu ska jag snart åka till Syster i Stockholm! Vi ska dricka vin och gå ut någonstans ikväll. Ska bli mycket trevligt!


Upptäckte precis efter lite googlande att den Lasse som min chef har pratat om, som hon är tillsammans med, är Lars Ohly. Kanske borde ha fattat det eftersom hon berättat att han jobbar inom Västerpartiet.... Jaja, nu vet jag!


Love is in the air

Jag har aldrig varit en kattmänniska, men efter besöket på katthemmet i dag blev jag nästan lite kär i en liten kelsugen krabat. Jag tror att min skepsis mot katter beror på att jag tidigare bara har träffat lömska katter. Det vill säga katter som först visar kärlek för att sedan sätta klorna i en. Nu skulle jag däremot kunna tänka mig att ha en liten misse att gosa med här hemma i soffan.

Efter katthemsbesöket begav jag mig ner på stan för att hämta en halvdöd pelargon.
Varför det, kanske ni undar? Min kompis syrra
Linnea har vunnit pelargonen på en tjejs blogg. Den här tjejen bor i Västerås och Linnea bor i Stockholm, så jag har lovat att hjälpa till med transporten av pelargonen, så nu har jag den här hemma hos mig. I morn ska den få följa med till jobbet och sen ska jag överlämna den till vinnaren. Haha, vilket konstigt pris egentligen, men kul att kunna hjälpa till. Hoppas Linnea får liv i den!

Morgonrapport

I dag jobbar jag hemma. Jag och Chefen ska nämligen göra ett besök på ett katthem här i Västerås och det kändes därför onödigt att åka till Sthlm. Skönt att få sova en timme extra! Nu ska jag fixa ihop två annonser!

25 år

Tyckte ni att ni såg någon som liknade mig på TV4-nyheterna för en stund sen? Då såg ni rätt! TV4 ringde till jobbet i dag och ville ha ett inslag med fokus på vår namninsamling. Jag och en kollega fick ge oss ut på stan med namnlistorna och ragga underskrifter samtidigt som vi blev filmade. Hemskt att se sig själv på tv, men bra med uppmärksamhet åt Djurskyddet.


Helgen susade förbi och jag har hunnit bli ett år äldre.
Familjen + mormor var här lördag till söndag och firade mig! Mycket trevligt. Myste runt på stan på lördan och på kvällen åt vi en supergod middag på Limone och sen blev det lite drinkar på Vardá! På söndan hann vi med en runda på Hälla och jag har äntligen köpt en snowboard. Nu behöver jag bara bindningar och boots! Fick förstås lite trevliga presenter också: en resväska, pengar, presenkort på massage, en mjölkskummare, receptbok för smoothies, en ängel (jag samlar!) och lite annat smått och gott.



Träningsproblematik

Jag hade ju tänkt att jag skulle börja träna. Än så länge har det stannat vid en tanke och jag vet faktiskt inte om jag varken har tid eller ork till att försöka slänga in några träningspass i veckan. Jag är hemma runt sex, halv sju på dagarna och skulle gärna vilja hinna hem och äta innan jag i sådanafall skulle träna. Men det funkar ju inte så bra att träna direkt efter man käkat så säg att jag skulle kunna köra ett pass vid åtta. Hemma strax efter nio, duscha, varva ner och sen är det sängen som gäller. Ett alternativ skulle vara att ta med träningskläder till jobbet och nåt att äta på tåget hem och sen köra ett pass direkt när jag landat i Västerås. Det verkar lite jobbigt att släpa på träningskläderna bara... Det får bli lite promenader på helgerna så länge!

Full fart framåt!

Dun-reportaget fick stor uppmärksamhet och om det var någon som kollade på Nyhetsmorgon i morse så kunde ni se min chef, förbundssekreteraren för Djurskyddet, ge sin syn på saken. Om du känner att du vill göra en egen insats i dunfrågan finns en namninsamling på djurskyddet.se.

I dag fick jag springa till tåget igen när jag skulle komma hem. Jag måste inse att jag måste ge mig iväg lite tidigare, speciellt med tanke på att det inte går särskilt snabbt att ta sig fram i rusningstrafiken. Det gäller att vara bra på att springa slalom.



Jag i rusningstrafiken!

Djurplågeri

För er som tittade på Nyhetsmorgon i morse eller har sett trailern till kvällens Kalla fakta kanske redan är medvetna om vad det kommer handla om. Dun. Vi kommer få se ett reportage som visar att stora delar av det dun som finns i våra jackor, täcken och kuddar kommer från gäss som blir plockade medan de fortfarande lever. De plockas inte bara en gång, utan minst 3-4 gånger under sin livstid. Utifrån trailern att dömma verkar det som att vi kommer få se ganska hemska bilder. Djurplågeri, med andra ord. Det är mycket man inte är medveten om och nu känns inte mitt duntäcke och min dunjacka lika mysiga längre. Med tanke på mitt jobb så blir jag bara mer och mer medveten om allt hemskt som olika djur utsätts för och det här med dunet är bara en grej. Jag tycker det är svårt att veta hur man ska agera och det är svårt att veta var det man köper kommer ifrån... Nu börjar det.