Gott nytt år

Snart bara en dag kvar av 2006 och julledigheten rullar på. Jag börjar vänja mig vid att inte behöva gå till skolan. Känns inte bra. Men det är så skönt att få jobba lite och inte behöva tänka på jobbiga skoluppgifter. Dessutom tjänar jag ju pengar! Nog för att jag har några skoluppgifter som ligger och väntar på mig. Men de får vänta en stund till har jag bestämt. Först ska det nya året firas in med fest hemma hos Trudevalls. Blir middag med kända och okända ansikten. Ska bli riktigt roligt!

Gott nytt år på er!



Jättenöjd

Vips, så var julafton över. Det är ungefär så det känns. Vi firade hos moster med glögg, Kalle Anka, misslyckad knäck, gubbröra, kalkon, vin och en undebart god moussetårta. Den traditionella julmaten har försvunnit från vårt firande eftersom den inte blir uppäten ändå. 

Fick en hel del julklappar också. Bland annant en trådlös mus till datorn, stora salt och pepparkvarnar, sminkning på Make up Store, presentkort på Stadium och världens sötaste tofflor som syrran gjort till mig. 
Är jättenöjd.

I dag åkte jag, syrran, Carro och hennes kille till Lager 157 som har öppnat i Sågmyra. Det fanns kläder i massor men allt jag fyndade var ett linne. Känns som att man måste köpa nåt när man är på ett sånt där outlet där allt är mycket billigare än i vanligare fall. Skulle kunna tänka mig att åka dit igen och fynda ett par jeans. 

I kväll blir det umgänge med släkten igen. Lutfisk står på menyn och jag tycker det ser läskigt ut. Måste väl prova i alla fall. Ingen traditionell juldags-utgång för min del alltså. Känns lite tråkigt. Är sugen på party men vad gör man när det bara finns ett ställe att gå till som man har vuxit ifrån. 

Julstämning

Då var det snart dags för hemfärd. Hem till mamma, pappa, syster,Wilma och alla släktingar. Hem till julen. Det har inte riktigt infunnit sig någon julstämning i min kropp, trots att jag har slagit in julkappar och lyssnat på julmusik hela morgonen. Hoppas på att julstämningen finns där hemma.

Jag och Älsklingen gjorde ett bra försök att skapa julstämning igår i alla fall. Vi dukade upp ett litet julbord med prinskorvar, köttbullar, sill, potatis, rostbiff, potatissallad, ost, kex, julmust, glögg, mjuk pepparkaka..... Okej, allt som vi åt kanske inte hör hemma på julbordet, men gott var det. Sen hade vi julklappsutdelning! Jag visste redan vad jag skulle få eftersom jag valt ut den själv. Men jag blev glad ändå! Julklappen sitter här på min arm nu i form av en skitsnygg Diesel-klocka! 

Nu måste jag packa. 

Minusgrader

Måndag igen och minusgrader ute. Kanske på gång att äntligen bli vinter. Är lite trött och njuter av att inte behöva åka till skolan. 

I Lördags blev det fest på Kåren med för- och efterfest här. Helt plötsligt var lägenheten packad med glada förfestare. Vi var säkert 25 personer här inne! Tror inte det fanns ett enda rent glas när kvällen var slut. Men det vara bara kul. Efter en stunds kallt köande utan jacka dansade vi loss på Kåren. Och det godaste på hela kvällen var den där pizzaslicen som slank ner precis innan hemgång. 

I går blev jag så där mätt i magen igen. Kattisen hade ställt till med kalas med lyxiga bakelser från chocolateriet. Smaskigt! Hon fick paket och julklappar. Jag fick också julklappar och officepaktet installerat. Kattisen hade köpt jättefina grönrandiga strumpor, fina gem och ett fint halsband till mig. Jättefint! 

I dag ska jag försöka köpa klart alla juklappar. Gjorde ett försök i lördags men gav upp efter några timmar. Så förbannat mycket människor överallt. Nu förstår jag folk som är ute i god tid med sina julklappsinköp. Det ska jag också vara nästa år. 

Dags för frukost. Tror det blir lite gröt i dag.

Mätt i magen

Oj vad mätt jag är. Magen har jäst över och jag kommer aldrig orka ta mig upp ur soffan för att lägga mig i sängen. Vi hade julavslutning med Kåranenredaktionen i kväll. Alla hade dragit sitt strå till stacken och gjort mumsig mat i mängder.  Jag och Lois bidrog med lussebullar i annorlunda form. Tyvärr hade vi lite tidsbrist när vi bakade dem vilket gick ut över jäsningsprocessen. Bullarna blev alltså väldans degiga. Kanske de som jäser i magen nu.

I morn har jag bestämt mig för att kosta på mig en sovmorgon. Var så längesen jag tillät mig själv att sova tills jag vaknar. Ingen väcklarklocka imorn alltså. Passar därför på att vara uppe lite längre i kväll. Importerar skivor till datorn, kollar på Sex and the city och gör en lista på alla julklappar som måste köpas i helgen. 

Mystiskt

Nån som vet var det ska ha öppnat ett solcafé/ljuscafé i Västerås? Om det nu har öppnat. Efter att ha letat, sökt som en tok på nätet, frågat runt på olika affärer och turistbyrån och ringt nummerupplysningen, börjar jag bli tveksam. Många har hört talas om det men ingen vet var det ligger. Mystiskt.

Blöt och eländig

Kunde inte gå på Kåranenmötet som pågår just nu pga. en akuttid hos tandläkaren. När jag väl hittat till tandläkaren är det helt kolsvart överallt och tända ljus. Lucia? Redan? Nej, strömavbrott. Bara att cykla tillbaka hem igen. Och nu sitter jag här. Blöt och eländig med mascara i hela ansiktet. Med en fortfarande varig visdomstand. Och med dåligt samvete för att jag inte är på mötet just nu och utvärderar det senaste numret. Fick en ny tid hos tandäkaren imorn. 07.40. Jag som hade tänkt ta en gnutta sovmorgon.

Helgen i Hudik var i alla fall tio gånger roligare än den här eftermiddan. Syrrans lägenhet var supermysig och staden likaså. Pratar roligt gör de också! Besöket på syrrans skola väckte min lust att sy. Varför har jag inte en symaskin? Köpte ett jättefint tyg som ska bli en köksgardin och kanske några kuddar. Det får bli något att pyssla med över jul.

Det blir en jul på skilda håll för mig och Älsklingen i år med. Hade hoppats på att han skulle följa med upp till Dalarna i år. Men han ville inte göra sin mamma besviken och det kan jag väl förstå, men ska man vänta med att fira jul tillsammans tills man är gifta, eller vad? Vad är det med mammor och deras söner egentligen?