Njuter av jullovet

Jaha, det var den julen... Hade en mysig julafton tillsammans med familjen Persson. Såg Kalle som vanligt (ok, erkänner att det börjar bli lite segt), åt av mamma Karins goda julmat och gottebord tills magen stod rakt ut, försökte förstå mig på det här med att dricka snaps och fick (för) många och bra julklappar. 

I veckan har jag och Älsklingen mest tagit det lugnt. Var på bio och såg Saw IV, nog för att jag gillar lite hemska och skräckinjagade filmer men den här var mest äcklig. Tur att jag kunde gömma mig bakom min stora jacka de första fem minuterna av filmen. Igår var vi på stan och försökte fynda på mellandagsrean. Men det var svårt att ta sig fram bland allt folk och köerna till provrummen och kassorna var inte roliga. Några småfynd gjorde jag i alla fall.

Just nu sitter jag och väntar på min skjuts hem till Tällberg. Har sån tur att jag får åka med Emma och Johan som mycket passande ska bege sig hemåt idag. Hemma väntar familjen och en hel hög med julklappar! I helgen ska jag jobba på caféet tillsammans med mamma och syster. Ska bli trevligt!

Dan före...

...doppare dan. Tänk vad spännande det var när man var liten. Nåja..lite spännande är det som stor också! Idag har jag och Älsklingen varit på promenad (ja, nu är han hemma och vi är i Kalmar!). Vi hamnade tillslut på Ikea där vi drack kaffe. Ikväll ska vi klä granen och imorn får jag äta julskinka. Har längtat efter den där skinksmörgåsen med senap sen förra julen. Nu ska jag se några avsnitt av julkalendern så jag hinner ikapp inför sista avsnittet imorn.

GOD JUL till alla mina kära och nära!

image123
Joel, den sötaste tomtenissen jag känner!

Liten julafton

Nu har jag jullov! Tjohoo! Går dock inte att jämföra med julloven man hade som liten. Pluggar man på högskolan får man räkna med lite plugg under lovet också. I det här fallet handlar det om kurslitteratur som måste läsas och reflekteras. Jag har aldrig varit bra på att läsa kurslitteratur. Nån som har några tips? Jag kanske ska sluta med att sätta mig i soffan under en filt. Det slutar alltid med att jag halkar längre och längre ner under filten, tillslut ligger jag ner. Och helt plötsligt har jag slumrat till...oops!

I helgen hade jag föräldrarna, mormor och Wilma på besök i min lilla 24-kvadratare! Lite trångt men mysigt. Julklappsshopping stod på schemat hela lördagen. Så nu är det mesta inpaketerat och klart. Några av mina julklappar öppnades redan igår då jag och Kattisen lekte julafton. Vi försökte skapa julaftonsstämning så gott det gick med julmusik, lussekatter och jullatte. På söndagen sprang jag och familjen runt på Ikea. På min önskelista finns en hel del grejer från just Ikea. Fick några julklappar i förskott som nu har kommit på plats, bland annat gardiner till mitt stora fönster. Pappa hade förstås med sig borrmaskinen och verktyglådan också, så nu har jag några välbehövliga hyllor på väggarna. Trivs riktigt bra i lägenheten nu.

Den bästa julklappen kommer på torsdag. Då blir det pusskalas!


Julklappar, Kattisen och lussebullar


image122
Gardiner!

Vem är jag?

Idag redovisade vi Uppgift 1 i den kursen jag läser nu (Multimedial presentationsdesign), som var att göra en presentation av sig själv på valfritt sätt. Jag ville inte göra en vanlig powerpoint och valde därför att visa några saker som jag har min väska och plånbok. Tror det gav en ganska bra bild av mig som person. Det var framförallt roligt att se vad alla andra kurskompisar hade hittat på; fyndiga powerpointar, en rolig film och så Kattisen med sin stora röda resväska! Kattisen har för övrigt kommit mig ännu närmare. Hon har blivit singel och flyttat in i en precis likadan lägenhet som mig, i huset brevid. Förvirring uppstår ibland då jag inte riktigt vet om jag är hemma eller hos henne. Det är mysigt att ha henne nära i alla fall.

Oj! Nu kom Älsklingen online! Måste gå.

Julen är här!

Första advent har passerat och det lackar mot jul (som man brukar säga). Jag har bakat lussekatter och pepparkakor och druckit glögg flera gånger om. Adventsljusstaken lyser i mitt stora fönster och jag spelar julsånger. Vilken julstämning! Trodde ni va? Ja, så länge man undviker att titta ut genom fönstret går det väl bra. En snabb blick ut över det gråa och regniga tar bort all stämning med bravur. Att jag spelar "I´m dreaming of a white christmas på högsta volym" verkar inte hjälpa. Är väl förresten lika bra att jag börjar vänja mig eftersom jag ska fira julen med Älsklingen i Kalmar i år. Familjen är en aning förtvivlad över min frånvaro och det kan jag väl förstå. Vad är väl en julafton utan självaste Sara(!). Nej då, jag är helt övertygad om att de överlever utan storasyster. Jag tycker det ska bli mysigt och lite spännande att få uppleva en småländsk julafton.

image118


Jag gillar kontraster

image115
Ett varmt Thailand

image116
En mysig storstad - Barcelona

image117
Ett vintrigt Tällberg

Jag har haft fem helt underbara lediga veckor. Två veckor i Thailand, en vecka i Barcelona och så lite tid på hemmaplan. Gissa om det kommer att kännas tungt att ta tag i skolan... Men det ska faktiskt bli skönt att få komma hem till min egen lägenhet och få ställa in resväskorna i förrådet för en stund. Lägenheten är dessutom nymålad så nu ska den iordningställas på riktigt. Jag åker till Västerås imorgon - med en gnutta ny energi, många roliga minnen och härliga upplevelser i bagaget. Det känns bra.