Lördagsmys

Skönt med helg! Är ganska trött efter min första vecka på jobbet. Veckan har gått bra och det känns faktiskt som att jag varit där längre än en vecka. I går blev det after work direkt när jag kom med tåget, sen hem, lite mer vin, ost och kex, film och sen orkade jag inget mer. Somnade som ett litet barn i soffan. I morse slog jag på stort och gjorde en brakfrukost  med bland annat bacon och äggröra. Älsklingen såg stormförtjust ut när väl hade vaknat upp och tittade ner på allt det goda uppifrån loftet! Annars har jag väl inte gjort så mycket i dag. Kom precis hem efter en fika med Kattisen och nu ska vi snart laga käk. Pizza gjord på tortillabröd blir det i dag.

Hemlösa katter

Fotboll på teve, vilket innebär att jag snällt får sitta här bredvid och pyssla med något annat. Tur att internet finns! I dag har varit en rolig dag på jobbet. Först gjorde jag en annons och sen var jag på ett möte på Kattstallet. Mötet handlade om hur viktigt det är att id-märka sina katter och förutom mötet fick vi även en liten rundvandring bland katterna. Jag är ju ingen kattmänniska men när man ser alla söta katter som sitter och väntar på ett riktigt hem är det nästan så att jag skulle kunna tänka mig att köpa en. Hade velat hälsat på i hundstallet också, som ligger på våningen under, men det hann vi inte med i dag. I morn är det först jobb som gäller och sen ska jag träffa Ida, syster och förhoppningsvis Carro. Det blir nog lite middagsmys hemma hos syster och sen ska jag sova där. Kommer alltså ha lite närmare till jobbet på fredag och det är ju alltid nice!



Rödsprängd

Ännu en dag avklarad! I dag hade vi personalmöte och sen ett annat möte, och däremellan har jag hunnit göra några saker som jag som informationssekreterare ska göra. Har kännt mig ganska så trött och seg i dag, inte helt hundra liksom. Mina ögon var typ igenklistrade och rödsprängda i morse när jag vaknade så det kanske kan ha något med det att göra. Det rödsprängda har suttit i hela dagen, ser ut som om jag har festat eller gråtit järnet. Hoppas det är bättre i morgon! I dag hann jag med ett tidigare tåg hem men då var jag tvungen att springa mellan tunnelbanan och tåget. Med en minuts marginal hoppade jag på tåget, anfådd och svettig som om jag vore på ett Friskispass. Varför är det så jobbigt långt mellan tunnelbanan och tåget?

Första dagen

Jag glömde visst bort att blogga i helgen. Kanske beror på att det inte har hänt så mycket. Vi har haft en lugn och skön hemmahelg, vilket kan behövas mellan varven. I dag var min första riktiga dag på jobbet, vilket innebar att jag tog tåget 07.14 i morse. Jag är ju inte ensam om att pendla om man säger så, speciellt inte vid den där tiden. Det gäller att vara i tid för att vara säker på att få sitta ner så att man kanske kan sova eller jobba lite. Jag har ju pendlat till Eskilstuna i tre år och är van att trängas med högljudda studenter så i morse blev jag lite smått chockad när det var helt knäpptyst på tåget. Välkommen till vuxenvärlden, tänkte jag för mig själv, eller så har folk bara inte hunnit komma igång vid den tiden på morgonen. Det var en väldigt skön tystnad i alla fall. Första dagen på jobbet har rullat på ganska snabbt trots att jag egentligen inte har gjort så mycket. Dagen har mestadels handlat om praktiska grejer. Jag har känt mig lite som en praktikant, men jag antar att det är ganska normalt i början.

I dag har jag lyssnat

Känner mig helt slut i huvudet efter att ha suttit med på styrelsemötet och lyssnat. Försöker få en inblick i vad Djurskyddet driver för frågor och vad som är aktuellt och vilka de samarbetar med osv. Hängde inte med på allt som diskuterades på dagens möte men har i alla fall fått en liten inblick och framförallt har jag fått ett ansikte på de som sitter i styrelsen. Tills i dag hade de möblerat om så nu har jag fått min alldeles egna kontorsplats. Tror jag måste pimpa mitt rum lite annars blir det nog alldeles för tråkigt att sitta där inne. Vad sägs om lite grönt kanske?! Hann med en fika med Minja efter jobbet och nu är jag hemma. Nice att ha Olof hemma igen! Han överraskade mig med en jättefin tulpanbukett och snart ska han göra tacoburgare. Inte helt fel! ;o)


Ett stort grattis
till svärmor Karin som fyller år dagen till ära! Hoppas du får en fin kväll!

Trött på kylan

Usch, det är helt kallt och fuktigt ute. Jag vill att det ska bli vår NU! Jag vill kunna gå ut utan att behöva tänka på halsduk, mössa och vantar. Tänk vad nice att bara behöva ta på sig en tunn jacka och ballerinaskor. Synd att det bara är januari och en hel massa vinter kvar... Suck. Det är bara till att krypa ner i soffan med en kopp te och hoppas att tiden går snabbt.


Drömmer om vitsippor


Present från syster!

Käkade frulle med Kattisen på Waynes i dag. Lyxigt värre! Sen tog jag en liten runda på stan för att se om det fanns något att fynda för halva priset på rea-priset. Hittade inget vettigt så det fick vara. Kom precis hem och upptäckte ett litet paket innan för dörren! Min kära syster som varit i farten och skickat mig en liten present för att gratulera till jobbet. Paketet innehöll en liten ask med minipraliner och ett gulligt kort. Tack, sötnos!


Ett trevligt gäng

Det var mycket trevligt på mitt nya jobb i dag. Det var inte alls så nervöst som jag hade inbillat mig. Styrelseordförande verkar vara en trevlig man och likaså resten av de blivande arbetskamraterna. Fick även träffa två små charmtroll, en Jack Russel och en Staffordshire Bullterier! De kommer också att bli mina arbetskamrater kan man säga och det är ju inte helt fel att få kela med två små söta hundar på arbetstid. Nu är mitt anställningsavtal påskrivet, på fredag ska jag träffa hela styrelsen och på måndag börjar jag på riktigt. Passade även på att hälsa på syster en sväng innan jag åkte hem! Nu ska jag nog koppla av med en film i min ensamhet. Olof har dragit till Lofsdalen så jag har hans nya tv för mig själv. Jag låtsas att den är min också trots att jag inte har varit med och betalat. Han tyckte inte att min klumpiga icke widescreen-tv dög längre så nu har vi en platt och fin. Jag får väl erkänna att titta-på-tv-upplevelsen höjs eftersom den här tv:n är större och har bättre bild.


Nya tv:n i bakrunden. Även jag har förnyat mig med lite nya slingor i håret!

Tack för besöket!

Jag tror jag börjar bli gammal eftersom jag fortfarande är seg efter lördagens festande. Martin och Minja kom ju på besök i lördags, vilket var supertrevligt. Martin stod (som vanligt) för middagen som bestod av en fet köttbit som serverades med potatisbakelse och rödvinssås. Mycket gott! Efterätten glömdes bort, istället drack vi en hel del bubbel som besöket hade med sig för att fira att jag fått jobb! Sen skyndade vi till Ålen för att hänga med de andra IMF:arna och sen tog vi oss så småningom till Å. Väl hemma igen försökte vi oss på Guitar Hero, men med en hel del alkohol i blodet var det inte många toner som hamnade på rätt plats. Hehe, en trevlig kväll helt enkelt!



I morn ska jag till mitt nya jobb
och skriva på lite papper och träffa styrelseordförande och sen antar jag att jag börjar på riktigt på onsdag. Spännande! Kollade pendlingspriset i dag. 3366 kr/mån kostar det att åka med SJ + SL. En hel del pengar, men förhoppningsvis är det värt det. Och förhoppningsvis flyttar vi till Stockholm så småningom.

Äntligen!!!

Jag har ju glömt bort att meddela er. Jag fick det! Jag fick det! Jag fick det! Jobbet alltså! Som informationssekreterare på Djurskyddet. Låter inte speciellt  flashigt, men det är inte direkt det jag strävar efter heller. Tror det är ett jättebra första-jobb för mig. Jag kommer att jobba som redaktör för deras webb, göra lite trycksaker och lite annat smått och gott. Så nu börjar allvaret! Känns kul med samtidigt lite nervöst.


Så här glad blev jag!


Då är det bara att vänta då...

Så där! Nu är arbetsprovet avklarat. Mailade iväg det med en nervös klump i magen. De kanske skulle höra av sig med det slutliga beskedet redan i morn. Håll tummarna!

I helgen får vi finbesök ;o). Martin och Minja kommer lördag - söndag! Ska blir trevligt att hänga med dem, var ju ett tag sen sist. Nu ska vi gå till Coop och stoooorhandla!

Tristess

Väntar fortfarande att jag ska få information om arbetsprovet, men inget händer. Tittade precis på det sista avsnittet jag har av Gossip Girl så vad ska jag nu göra? Har redan kollat jobbutbudet, behövs inte direkt tvättas, skulle kunna dammsuga eftersom det ligger en hög med chipssmulor under bordet... Skulle vilja måla med mina nya akrylfärger som jag fick av Olof i julklapp men jag behöver en pensel och då måste jag gå ner till stan. Jag försöker att inte vistas på stan allt för ofta eftersom det innebär att jag på något nästan omedvetet sätt gör av med pengar på något som jag egentligen inte behöver. Tror jag ska ta en promenad ner till hamnen så att jag kommer ut i alla fall.

Jag vill ha mer!!!

Nervös

För en stund sen ringde de från det där jobbet och frågade om jag fortfarande är intresserad. Ja! sa jag och fick veta att det står mellan mig och en annan. Vi ska få göra nåt slags arbetsprov. Hjälp! Jag blev lite nervös nu. Bara till att göra sitt bästa antar jag. Så nu väntar jag alltså på att jag ska få arbetsprovet mailat till mig så att jag kan sätta igång.

Gick upp i tid!

Det här har jag ägnat förmiddagen åt: Gick upp i tid och tog en skön promenix och efter det gjorde jag ett desperat försök till att träna lite styrka i form av armhävningar och sit-ups. Ojojajaj, hade glömt bort hur längesen det var jag gjorde dessa övningar och hur jobbigt det är när man inte har gjort det på så vääääldigt läääänge. Sen in i duschen, sen brakfrukost med gröt, macka och te, sen leta efter jobb (sökte ett!) och nu ska jag ringa några samtal och sen ska jag städa och ta bort den lilla julstämningen jag faktiskt lyckades skapa här inne. Vad som händer i eftermiddag vet jag inte. Det är ju fredag, men tyvärr mister den dagen sin sköna känsla när man inte har något arbete att gå till. Älsklingen säger att jag ska sluta oroa mig och jag snart kommer att få ett jobb. Jag önskar ibland att jag vore lite mer som honom, lite mer av en "det-ordnar-sig-människa".


Varför är detta så jobbigt?

Trött av att sova

Jag har inga problem med att gå upp på morgonen, när jag har något att gå upp till vill säga. Men nu när jag är så kallad arbetssökande har jag ju ingen tid att passa och då blir det lätt några timmar extra i sängen på morgonen, vilket leder till att jag sover för mycket och det gör mig helseg. Anyway, i går sökte jag två jobb. Det var allt av intresse som fanns. I dag har jag sökt noll jobb eftersom det inte har kommit upp några nya. Den 14:e får jag besked om jobbet som jag var på intervju för i måndags. Jag vet i alla fall att de har ringt tre av mina referenspersoner så vi får se hur långt det räcker. Nu väntar jag på att Kattis och släpet ska komma. Det blev inget flyttande i går så det bli i kväll istället.

Det smakar konstigt

Letar efter jobb, tvättar och försöker dricka äckligt pulverkaffe. Jag och Kattis trodde inte att det var så stor skillnad på pulverkaffe och pulverkaffe så därför var vi var snåla och köpte Eldorados. Blä, köp inte det! Kattis har fått en lägenhet in da ghetto i Pettersberg. Som tur är känner hon några snälla människor där som kan skydda henne mot hemska ghettomänniskor (jag är inte alls fördomsfull). Lägenheten var i alla fall helt ok med ett plus för balkongen. Så ikväll ska vi hjälpa till att flytta hennes grejer. Annars händer det väl inte så mycket. Väntar på att mitt vuxenliv ska komma igång. Det verkar bara så trist att bli vuxen så jag känner mig inte speciellt motiverad....

Försöker komma igång

Nä, nu får det vara slut på det här slöbloggandet! Dags att åtegå till verkligheten igen. I går kom vi tillbaka till Västerås efter en jätteskön ledighet hemma i Dalarna. Kan ju inte påstå att det är särskilt kul att vara tillbaka i Västerås men hade en jobbintervju i Stockholm i dag som jag självklart inte ville missa. Hoppas inte på något den här gången. Vi får se vad som händer.

Just nu bor Kattisen på vår soffa. Hon har tänkt om och bestämt sig för Sverige och vad gör man inte för en vän som inte har någonstans att bo. Ganska mysigt faktiskt. Men det verkar som att det inte blir så långvarigt då hon hittade en lägenhet i dag.

Bjuder på några bilder från Sundsvall. Vi hade det jättemysigt! Sista natten kostade vi på oss en minisvit med grym utsikt över Sundsvall och bastu!