Njuter

Den oroliga känslan i kroppen är borta. Jag kan slappna av och bara njuta av helgen. Tentan gick hur bra som helst. Blev ett VG till och med! Eftersom vi hade råpluggat på den gamla tentan och den här inte skillde sig speciellt mycket från den, var det ganska simpelt att hitta de rätta svaren.

Helgen ska avnjutas i Hudiksvall hos lillasyster. Första gången jag hälsar på henne där uppe, så det ska bli spännade. Jag ska göra ett besök på hennes skola, vi ska gå på stan, kolla på Idol-finalen (på hennes nya platt-tv!), roa oss på Statt och ha första adventsmys.

Just nu försöker jag få tiden att gå här på Centralen i Stockholm. Bussen till Norrland går om ca en timme. Tror jag ska köpa mig något att äta och kanske någon liten present till syster! Men först ska jag göra slut på mina Internet-minuter. 29 minuter kvar.

Snurrigt

Det blev inte mycket helg den här helgen. Tycker jag mest har pluggat. Eller snarare försökt förstå kurslitteraturen. Tre dagar kvar till tentan nu. Hjälp! Allt som jag läst snurrar bara runt, runt i min hjärna och inget faller riktigt på plats. Avslutade helgen med ett träningspass i alla fall. Skönt att få fokusera på något annat en stund. För vem orkar tänka på tentan när det gäller att göra så många armhävningar som möjligt? 

Låtsas

Har förflyttat mig till skolan för att höja koncentrationsnivån på mitt pluggande. Men hur kul är det att sitta och plugga på en lördag liksom? Försöker låtsas att det är en helt vanlig tisdag för att inte gräva ner mig totalt. Har bestämt mig för att ta mig igenom den här förbannade boken innan helgens slut, och då med anteckningar till varje kapitel. Måste få roa mig med ett blogginlägg emellanåt....men nu är det dags att ta tag i det näst sista kapitlet! Oj, vad spännande det ska bli! ;0)

Bäbisen är borta

Min bäbis har åkt hem :0(. Saknar redan vårt mys i soffan. Vill bli stor nu! Så att jag kan köpa ett hus och en hund. Och en bil. För visst har det varit skönt med en bil i tre veckor. Man blir lite lat men vad gör det när man kan åka och storhandla. Vi storhandlade för mycket pengar på Ica igår. Känns bra att ha skåpen fulla med mat.

Mamma och pappa hade beställt hämtning från Arlanda. Vi hämtade dem halv fyra i natt. Bruna och fina och frälsta i Brasiliens Natal. Undrar när jag ska få ut och resa nästa gång. Vill uppleva den där pirrande känslan att landa på ett nytt ställe i ett spännande land. Hoppas det inte dröjer allt för länge.

Klockan är snart två och jag har precis ätit frukost. Känner hur paniken över att jag måste plugga börjar växa i min kropp. Vill inte. Orkar inte. Istället har jag börjat tvätta. Det jobbiga är att jag måste plugga hela helgen. Vill ju klara den där förbannade tentan. Drömde till och med om den i natt. (Jag som aldrig kommer ihåg vad jag drömmer.) Jag klarade den! Hoppas det är ett gott tecken. 



Tourettes syndrom?

Jag tror att Älsklingen lider av en annorlunda form av tics. Likt människor som kastar ur sig fula ord och svordomar utan att de själva vill det,  kastar Älsklingen ur sig filmrepliker, bitar ur låttexter, namn på skådespelare och tennisspelare m.m. Jag hävdar att han gör detta utan att riktigt ha kontroll över det. Helt plötsligt kan man höra "Roger Federer" ploppa ut ur munnen på honom. Tydligen är det ett roligt namn att säga. Ibland om vi pratar om något eller om jag frågar något kan en hel strof från någon hip hop-låt anknyta till konservationen. Oftast är det då något ord ur konservationen som han kopplar till en låttext. Jag förstår för det mesta nada och blir bara irriterad. Vad tror ni? Kan detta vara en form av Tourettes syndrom? 

Sakta, sakta...

Trodde att min blogg skulle uppdateras ofta nu när jag köpt mig en egen dator. Men tiden räcker inte till. Fetingboken på engelska tar upp i stort sett all min tid. Sakta, sakta tar jag mig igenom sida för sida... Börjar få panik inför tentan som är om redan två veckor.

Vår nya soffa har kommit! Den står här och vräker sig mitt i rummet. Äntligen kan jag och Älsklingen ligga tillsammans i soffan utan att någon av oss behöver ligga med halva kroppen utanför. Den gigantiska bäddpallen som Älsklingen ville ha till soffan är verkligen gigantisk. Fungerar bra som extra sittplatser plus att den går att fälla ut till en säng, men den är något svårplacerad i vår lilla lägenhet. Wilma tycks beundra den i alla fall då det har blivit hennes nya plats. Bara en vecka kvar av hundvaktandet nu. Usch vad jag kommer att sakna Wilma. Hon har ju blivit som en del av oss här i Västerås. Tror att hon kommer bli saknad av fler än mig och Älsklingen. Det bästa med att ha Wilma här är att Älsklingen inser hur charmiga schnauzrar verkligen är. Han sa till och med i går att han skulle kunna tänka sig att ha en schnauzer i framtiden! Tack Wilma!




Pangpris

Jag har köpt en MacBook Pro! Hittade en helt oanvänd på Internet för ett pangpris. Åkte till Stockholm med kontanter och vips så var köpet ett faktum.

SNOOK igår var galet kul. Tack för en trevlig kväll Ida! Hoppas det blir fler galna kvällar snart igen. Kul att ha Tess och Hanna på förfest också. Ni är välkomna åter nästa gång Kåren lockar.

Volvo och vovve

Besökte hemmet i Dalarna i helgen. Firade pappsens och syrrans födelesedagar, spelade bowling, var på invigning av en frisörsalong, fikade med vänner och provade tjocka vinterjackor.

Kom tillbaka hit till Västerås men en Volvo och en vovve, villan gick inte att ta med. Mammsen och pappsen ska njuta av Brasilien i två veckor, och jag av bilen och Wilma (vovven). Hon är en söt, liten och framförallt sällskapssjuk dvärgsnaucher. När jag duschar ligger hon på badrumsmattan, när jag sover ligger vi skeden och när jag sitter här vi datorn vill hon helst sitta i knät men just nu går det bra med stolen brevid. Får se om jag får någon tid över till Älsklingen.

Imorn kommer Ida hit! Vi ska digga till SNOOK på Kåren. Ibland måste man offra en föreläsning för att ha lite kul.