Nytt liv

Har haft en lugn och skön helg med mycket tid tillsammans med Älsklingen. Druckit lite vin, ätit god mat, och kollat på film. Älsklingen har börjat ett nytt liv (som han kallar det) vilket resulterade i en morgonpromenad på söndan. Sen en härlig frukost med smoothies och scrambled eggs. Måste säga att hans nya liv även har gett lite nytt liv till vårt förhållande. Och det är ju alltid positivt!

I dag har varit en lång dag med typografilektion, föreläsning om utprovning (zzz) och Kåranenmöte. Känner mig konstig nog inte speciellt trött, men klockan börjar bli sent så det är väl dags att försöka framkalla lite trötthet. 

Curriculum Vitae

Försöker få ihop ett cv och ett personligt brev till mina sommarjobbsansökningar. Ingen lätt uppgift. Vad sjutton ska jag skriva? Vad har jag för kunskaper? Vilka erfarenheter ska jag ta med och vilka är egentligen ointressanta? Hur gör jag ansökningarna personliga och speciella? Jag vill ju att arbetsgivarna ska tänka "Henne ska vi ha!" när han/hon får mitt cv i handen. 

Mycket att göra nu. När jag inte filar på mitt cv försöker jag få tre kurser att gå ihop. Två på helfart och en på kvartsfart. Kvartsfartaren är en grammatikkurs i Spanska. Tycker ju att det är kul med Spanska men kände mig väldigt ringrostig på första lektionen i tisdags. Får se hur det går. 

Kattisen har sagt till mig att jag måste gå och lägga mig nu. Så, natti natti!

Kallt

Nu har vintern kommit till Västerås med, och det med basta. Fint men kallt. Nu vill man vara i fjällen och åka snowboard, dricka varm choklad och gå på afterski. Älsklingen är i Åre och gör precis allt detta (fast det blir nog mest öl för hans del) och jag är inte alls avundsjuk...

Helgen hos syrran i Hudik var mysig. Skönt att få åka iväg en stund och andas lite ny luft. Här i Västerås handlar ju det mesta om plugg och det kan bli lite tungt ibland. 







Vitt

Helt plötsligt när jag vaknade upp från mitt slummrande på bussen och tittade ut genom fönstret var allt vitt. Äntligen lite vinter! tänkte jag och fortsatte min resa med öppna ögon för att spana in det sköna vinterlandskapet.

I dag har jag lånat syrrans symaskin. Medan syrran var i skolan knåpade jag ihop en gardin och två dukar. Är ganska nöjd med resultatet och framförallt upptäckte jag hur kul det är att sy, vilket jag inte har gjort på flera år. Så nu funderar jag på att köpa en symaskin.

När syrran kom hem gick vi till ÖB och Dollarstore för att spendera lite(!) pengar. Jag gjorde faktiskt några välbehövliga fynd.

Nu ska vi mumsa på chips, dipp och grönsaksstavar!

Eftermiddagslur

Vaknade precis av att telefonen ringde en signal, sen kom det inget mer. Kanske bra att jag blev väckt från min sköna eftermiddagslur, annars vet man aldrig när jag hade vaknat. Duggan sög musten ur mig och gjorde mig helt matt. Eller så är det min kropp som inte är van vid ansträngning. Den var inte alldeles lätt den där duggan, så mina visioner om ett VG i den här kursen har gått upp i rök. Men det är i alla fall skönt att den är avklarad och att jag nu kan fokusera på mina lediga dagar!  

Först dugga, sen ledigt

I morgon är det dags för dugga. Förkylningen har lagt sig en aning och jag har kunnat plugga lite åtminstone. Om jag har tillräckligt med kött på benen får vi se. Det gottiga är att efter duggan är vi lediga fram till måndag. Hur skönt som helst! Tror jag ska passa på att åka upp till lillasyster i Hudik. Var ju så mysigt sist och jag har hört att det ska finnas snö där. Lite vinterkänsla är ju inte helt fel efter alla dessa vårkänslor. 

Dunderförkyld

Nu har jag i stort sett legat i soffan två dagar i rad. Har blivit dunderförkyld. Snoret rinner och huvudet bultar. Halsen kliar och framkallar hosta. Dessutom denna jäkla visdomstand som vägrar att sluta bråka. Ja, jag tycker faktiskt lite synd om mig själv. Orkar inte göra nånting. På tisdag har vi dugga och det ser inte bra ut för min del. Förhoppningsvis kanske jag orkar plugga lite i morgon. 

Den glade konduktören

Ibland blir man så glad av glada människor. Som den alltid så glade konduktören på tåget. Han kliver in i vagnen med ett stort leende och välkomnar alla ombord. Han småpratar och skojar lite med alla medan han kollar biljetterna. Och när nya resenärer kliver ombord säger han: "Har vi några nya trevliga resenärer?" Tänk om alla vore som honom! Vad trevliga alla skulle vara. För blir man trevligt bemött blir man automatiskt trevlig tillbaka. 

Stormvarning

Börjar så smått vänja mig vid Västerås igen. Det känns faktiskt riktigt skönt att vara här. Att känna att jag är vuxen och har ett eget liv. Att slippa bestämda middagstider och en mamma som tjatar. Tro inte att jag inte tycker om min mamma för det gör jag. Hon är störtskön! Men när jag är hemma är jag "lilla flickan" och så kommer det nog alltid att vara. Så nu njuter jag av att laga min egen mat och till och med av att diska. Tror dock inte att njutningen kommer att vara så länge. 

I morn återvänder Älsklingen till Västerås. Hem till vårt hem. Längtar!

Nu är det dags att sova. Hoppas att jag kommer kunna somna. Det är storm ute och det är lite läskigt tycker jag. 

Tillbaka till verkligheten

Om en och en halv timme går tåget hem till Västerås. Tillbaka till lägenheten, kompisarna, skolan, skrivandet och Friskis. Tillbaka till verkligheten igen.

Har verkligen haft en bra julledighet. Jag har hunnit med mycket. Har jobbat en hel del, umgåts med släkten flera gånger, träffat kompisar,  shoppat,  partajat, gått  promenader, latat mig... Tyvärr har jag inte ägnat mycket tid till att plugga och om en vecka har vi dugga. Dags att sätta i gång alltså.


Bortdomnad

Besöket hos tandis gick helt okej förutom att jag ville svälja hela tiden. Det blev liksom översvämning i munnen. Slapp den hårdhänte tandläkaren och blev omhändertagen av en sympatisk tjejtandläkare istället. Dock känns det lite konstigt nu när bedövningen släppt. Känns som det går upp som en liten bulle på tanden som jag  sitter och biter på hela tiden så jag får kramp i käken.

Lyckades spela lite bowling i alla fall, trots att näst intill hela min vänstra ansiktshalva var bortdomnad av bedövning. Fick åtminstone in två striker! Sen åt vi lyxig mat på bowlingrestaurangen.


2007

Nyårsfesten hos systrarna Trudevall blev verkligen lyckad! Det bjöds på fördrink, snittar, fläskfilé, klyftpotatis, grönpepparsås, tårta, chips och dipp. Vi åt och drack och helt plötsligt var klockan tolv. Champagnekorkar flög i luften och gott-nytt-år-kramar delades ut till höger och vänster. Sen fortsatte festen med dans i vardagsrummet! Jag tror att klockan hann närma sig sex på morgonen innan jag utmattad och berusad gick och la mig på en madrass. 

Jag,Sanna
Jag och syster med fina nyårsdiadem.

Jag,Ida,Syrran
Ida, jag och syster tycker om varandra

Så nu är det alltså 2007. Vad ska hända då tro? Ja, inte vet jag, hoppas på bra saker.

I dag var jag hos tandläkaren. Spolade rent min dumma visdomstand, igen. Det var inte skönt. Dessutom ska jag dit i morn och laga ett hål. Ägnade resten av dagen åt shopping i Borlänge med syster och kompisarna. Letade snygga gympaskor men blev jeans och tröja istället.

Nu ska jag slå en pling till Älsklingen. Han är sjukt saknad.