Kvällsflyget till Kalmar

I dag känns det som fredag fast det är torsdag. Beror nog på att jag ska ta helg om några timmar! Jag och darling tar flyget till Kalmar i kväll. Vi har inga direkta planer för helgen mer än att ta det lugnt och umgås med svärföräldrarna så klart. Blir förmodligen en sväng på stan och kanske ett biobesök. Jag vill se Låt den rätte komma in (I löööve skräckisar, speciellt på bio) och Olof vill se nya Bond-filmen. Vi får se vad det blir...



Ugly

Ibland känner man sig bara så ful. Som nu till exempel. Dassig i håret, fnasiga läppar, flottig panna, några små finnar här och där......... Min kropp gör uppror mot den kalla tiden vi har framför oss. Hela min kropp (förutom det flottiga ansiktet) är äckligt torr och det gör att det kliar överallt. Just nu har jag en röd fläck på armen för att jag har kliat mig så mycket där.

Buuh!

Är lite sliten efter helgens Stockholmsbesök, men har haft väldigt trevligt. I fredags blev det lite myskväll med hämtmat, vin och Idol hemma hos Martin och Minja i deras fina lya i Solna. Lördagen spenderades på stan där diverse prylar till kvällens fest inhandlades. Efter en stunds vila i Martin och Minjas (enorma) soffa satte sedan sminkningen igång och tillsist var vi alla redo för att ta oss till Slottsbacken där festens samlingspunkt ägde rum. Vampyrer, jokrar, djävular, mumier och allt var det var anslöt till sällskapet. Efter en lååång väntan i blåsten dök äntligen två riddare upp och förde oss till en källarlokal som verkligen var passande för temat. Sen flöt kvällen på och helt plötsligt var klockan två. Kul kväll helt enkelt!


Heat Ledger-Jokern & Djävul


Slaktare, Vampyr/Häxa , Läskige pastorn ,Gamla och nya jokern

Redo för skräckfest!

Då var det fredag igen i morgon då. Jag tycker det är fredag mest hela tiden nu, och det är ju bra! I dag sprang jag runt på stan och letade efter en lämplig svart klänning till min djävulsoutfit jag ska ha på festen på lördag. Har fått låna en illröd peruk med djävulshorn på av Emma, så det är den jag har utgått ifrån. Hittade i alla fall en svart klänning som egentligen kanske är lite för fin för en djävul men jag tänkte "trasha" till mig lite med typ nätstrumpor eller nåt. Det verkar dock ute med sådant nuförtiden men jag hittar säkert några i Stockholm (där finns väl allt?).

Nu måste jag hoppa i säng så jag orkar med morgondagen. Lite jobb med handboken, en intervju med ett pensionärsgäng i E-tuna (skribentjobb) och sen tåg till Martin och Minja står på agendan.


Jag kommer inte vara lika avklädd och inte heller lika röd!

En helg hos syster

Hej och hå så var helgen över!

Var mysigt att hälsa på hos syster i Stockholm. Riktigt fräsch lägenhet hon bodde i. Vi hann med ganska mycket på den korta tid jag var där. Jag shoppade lite i Skärholmen medan hon jobbade i några timmar. På kvällen gjorde vi mumsig middag, drack vin och begav oss sedan till Söder. Hittade ett billigt hak där vi blev kvar hela kvällen. Förvirring uppstod när vi skulle ta nattbussen hem eftersom vi inte fattade åt vilket håll vi skulle. Men hem kom vi, sov skavfötters (eftersom madrassen var instängd i förrådet som låstes kl. 22) och vaknade upp lite lätt bakfulla. Visade sig att Carro är tillbaka i Stockholm så det blev en låååång fika med henne innan jag åkte hem. Det har varit en trevlig helg helt enkelt!


Händiga syster tapetserar på jobbet.
 

Syster gjorde kaffe med mycket och krämigt skum åt mig! Måste investera i en sån där mjölskummarpump.


Och så en traditonell "systrarna-Frick-bild"!

Planering

Mycket som ska planeras in nu.

I helgen blir det ett litet besök från lördag till söndag hos syster i Stockholm. Måste ju se hur hon har det i sin lilla lya. Ska även passa på att spana in Bolagret där hon extraknäcker. De ska tydligen finnas massa schyssta (hur stavas detta ord egentligen?) inredningsprylar där!

Nästa helg blir det Stockholm igen. Förmodligen en helhelg eftersom det ska hinnas med halloween-party och umgänge med Martin och Minja. Ska bli kul att se hur de bor.

Helgen efter det ska vi till Kalmar. Var ju ett tag sen jag var där nu så det ska bli mysigt.

Helgen efter det fyller syster år och det ska firas med en helhelg hos henne! Eller så kanske hon kommer hit.

Helgen efter det är inget inplanerat, än så länge....

Vi försöker även boka in något över nyår. Vi har fastnat för ett mysigt hotell i Sundsvall.

Med andra ord är det en hel hög med tågbiljetter och kanske en och annan flygbiljett som ska bokas.

Mmmmmos

Sitter här mätt och belåten. I dag hade jag bestämt mig för att laga till något med fisk. Panerad torsk med potatismos och vit kall sås (som det hette i skolan) blev det! Det blev riktigt lyckat och oj vad vi åt. Potatismos borde jag göra lite oftare, men det tar ju tid att skala, koka och elvispa, alltså blir det inte så ofta.

Nu måste jag bara kolla på Greys. Såg sista avsnittet av säsong 4 i går och det ser ju riktigt lovande ut för Meredith och Derek, eller? Hoppas det!

Vilken seg dag

I dag har jag tråkigt på jobbet. Beror nog på att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Ska äta en clementin, stoppa in Ipod-lurarna i öronen och försöka hitta något vettigt att göra. Gör jag inte det, kan jag lika gärna gå hem för dagen istället för att sitta här och kosta pengar. Kattisen har skicka mig en lista med grejer hon behöver, så jag kanske ska ta en sväng på stan innan jag cyklar hem.

Än är det lite kvar av helgen

Hallåååå, jag skulle ju dammsuga nu och inte sitta här och slösurfa. Äh, tar det om en stund. Söndagar är väl till för att ta det lugnt, är det inte så? Vi var precis ute på en liten promenad i solen. Gick som vanligt ner till vattnet och tittade på båtarna och alla hundar. Är fint där nere vi hamnen.

I går tittade vi på fotbollsmatchen hemma hos Olofs kompis kille. Varje gång jag kommer hem till någon som inte bor i en fjuttig studentlägenhet blir jag helt fascinerad. Han hade renoverat hela lägenheten och det fanns en hel del sköna detaljer här och där. Bland annat en helmysig kran i badrummet. Det kändes som att tvätta händerna under ett vattenfall och man ville gärna tvätta händerna lite extra länge. Matchen var helt ok att titta på för en icke fotbollsintresserad människa som mig. Jag har kommit fram till att jag inte tycker om att titta på matcher. Fotbollsmatcher, tennismatcher etc. tråkar ut mig på 5 minuter. Däremot kan jag tycka att det är jättespännande att titta på slalom eller friidrott exempelvis.

Efter matchen drog vi hem och drack vin och spelade DVD-Trivial Pursuit. Kategorierna skiljer sig från vanliga TP då de handlar om kändisar, trender, musik, tv, film och sport. Det brukar vara till min fördel, men Älsklingen hade grym tur med tärningen (ja, jag måste ju skylla på nåt) och hovade in plutt efter plutt.

Nä, dammsuga är det som gäller nu. Sen kanske det blir lite Gossip Girl i soffan. Det är ju söndag, som sagt.


Suck, det här var tredje gången jag försökte publicera det här inlägget. Vilket innebär att jag har skrivit om det minst en gång innan jag tog till Word. Gaaaah vad irriterande! Det är vid sådana här tillfällen man undrar varför man lägger ner tid på detta bloggande....

Nu ska jag köpa vin!

Precis nu slog min dators klocka 17.00. Det innebär att min helg börjar nu! Ska cykla förbi Systemet och köpa en god flaska rött till kvällens middag som Älsklingen har planerat för. Undrar vad det blir? Måste säga att hans matlagningskunskaper har utvecklas något oerhört om man jämför med hur det var när vi träffades för fem år sedan. Då kunde han knappt skala en lök (typ). Nu menar jag inte att det är jag som har lekt hemkunskapslärare under dessa år (bara lite), utan jag tror att hans intresse för att över huvud taget laga mat, sakta med säkert har väckts till liv. När man upptäcker att det faktiskt är ganska kul att laga mat och vågar experimentera med lite egna idéer så tror jag att kunskaperna kommer av sig själv. Tror även att mästerkocken Martin har ett ganska så stort kort med i det här spelet.


Trevlig helg!

Tandläkarbesök

Var hos tandläkaren i dag. Skulle egentligen dra ut min visdomdtand men hade bokat om tiden till en vanlig undersökning då jag trodde att jag hade ett hål. Tänkte att det skulle vara bättre att lägga pengarna på att laga ett hål än att dra ut en visdomstand som just för tillfället känns helt ok. Ilningen som jag trodde berodde på ett hål var en emaljbit ,eller något liknande, som hade lossnat. På med lite plast och så var det bra. Billigare än att dra ut en tand, men å andra sidan kanske det hade varit skönt att bli av med den där visdomstanden. Nu får den sitta kvar ett tag till. 2100 kr känns inte så lockande att lägga på någonting man vill bli av med. Tänk vad mycket snygga höstkläder man kan få för den summan!

Nu ska jag laga middag till mig själv eftersom Älsklingen är på Stockholm Open. Förresten, vi funderar på att åka iväg till något mysigt ställe över nyår. Någon som har något tips?

Önskar mig ett regnställ

Shit, vilken morgon det blev. Vaknade åtta och insåg att det var en och en halv timme senare än vad jag brukar gå upp. Vet inte vad som hände. Kanske hade jag glömt ställa klockan eller så hade jag väl stängt av snoozen och somnat om. Veckans fina vara-på-jobbet-klockan-åtta-mönster bröts därmed och jag satsade på nio istället. Stressminkade och stressklädde mig, för att sedan inse när jag kommer ut genom dörren att det ösregnar. Gick till busshållsplatsen och ställde mig. Hungrig. Väntade och väntade (kändes det som i alla fall). Under tiden cyklade hurtiga människor förbi i sina regnställ. Ett sånt vill jag också ha. Sätter upp det på önskelistan.

Nu är jag i alla fall på plats och om ca 20 minuter är det dags för ett möte igen. Finns liksom inget jag hinner göra innan, mer än att skriva ett blogginlägg förstås!


Drömmer om min matlåda

Oj, vad tiden kan gå sakta ibland. En heeeeeeeel timme kvar till lunch. Sen ska jag ta tåget till E-tuna för ett litet möte. 

Gårdagens lunch tillbringade jag på den rullande mässan
OnTrackImaging. En foto/grafisk mässa som tar plats i ett tåg. Jag drog med mig Älsklingen eftersom Kattisen är på Zanzibar och slå ihjäl spindlar;o). Det som mest locklade på mässan var att man kunde få en bild utskriven på canvas. Helt gratis! Vi hade självklart tagit med oss en bild så nu har vi en canvasutskrift av en vacker solnedgång över Siljan, sett från stugan i Östanhol. Den ska ramas in och upp på väggen i vår framtida lya.

Sprang runt på stan en sväng efter jobbet igår. Köpte en jacka som egentligen inte skulle vara grön men nu blev det så ändå. Det var helt enkelt en Sara-jacka som satt där och väntade på mig. Kom på att jag inte passar så bra i gråsvarta kappor. Sen sprang jag förbi ett konditori som säljer bröstbakelser (lite av pengarna går till bröstcancerfonden). Tänkte jag skulle överraska Älsklingen med ett smaskigt bröst att sätta tänderna i ;o). Han gillade det.

Nu är det inte längre en heeeeeel timme kvar till lunch. Tänk vad lite bloggande kan göra!



 

Fin present

Hjälp vad trött jag är efter helgens slit. Trots ruskigt väder med regn och blåst var det många som gav sig ut på marknanden, så det rullade på på fiket (hatar upprepning av samma ord men orkar inte formulera om mig just nu). Jag och Älsklingen bodde i farmors hus. Kändes som när jag var liten och jag och lillasyster brukade sova över där. Ganska mysigt, förutom att sängarna vi sov i är fastbyggda i väggen på varsin sida av rummet. Det sänker mysfaktorn en aning ;o).

Just nu försöker jag komma igång efter en sen lunch hemma hos Emma. Hon bjöd på grillad kyckling med pasta, avokado, tomat, keso m.m. Jag fick en present också! Som tack för att jag har hjälpt henne med hennes examenskonsert-affisch. Värsta fina presenten i form av en receptsamlingsbok från Designtorget. Jag har gått och trånat efter den ett tag eftersom jag behöver någonting att samla alla mina recepturklipp i. Boken har en gammaldags stil med fina bilder och små fyndiga matcitat här och var, som till exempel: "Om folket inte har bröd, kan de ju äta bakelser."


Fin va?!

Marknadsmunkar

Från att sitta stilla framför datorn till att springa runt som en tok och serva kunder. Jag är hemma och hjälper till på fiket i helgen, eftersom det är Rättviks marknad. Så nu hinner jag hinner jag inte skriva något mer. Jo en sak. I dag måste jag komma ihåg att äta en färsk munk, för det glömde jag i går.