Grattis mamma!

Så. Då var den här månadens räkningar undanstökade. De kändes som en hel hög den här gången. Kåravgift, försäkring, telefonabonnemangsflytt och dessutom har vi dragit på oss tv-avgiftsräkningen. Jag kan inte ljuga så det är bara att tacka och ta emot. Det sura är att det man betalar för är ju Svts kanaler och hur ofta kollar man på dem?

I helgen ska vi ägna oss åt Abbi. Jag och Älsklingen ska vara hundvakt. Nog för att hon är en gammal hund som mest tycker om att sova, men jag hoppas på några promenader och lite lek i skogen i alla fall.

I dag fyller min söta mamma år! Många och stora grattiskramar till henne.

Mamma
49-åringen

Tyckte det var dags

för en liten förändring av min blogg. Orange, hösten till ära!

En insikt

I dag när jag cyklade hem från stationen flög en oväntad tanke genom huvudet: "Vad härligt det är med höst!" Jag som trodde att jag tillhörde dem som har sommaren som favoritårstid. Men jag hade fel. För visst gillar jag när man får sätta på sig en extra tröja, tända ljus och dricka te. Jag tycker om den lite kyligare och friska luften som får det att bita i ansiktet. Efter sommarens varma dagar har jag insett hur jobbigt jag tycker det är att vara i solen. Åtminstone längre stunder. Att ligga på en solstol gör mig rastlös och bara jättesvettig. Jag mår dåligt när det är varmt var man än befinner sig. Kan inte sova och blir svettig så fort jag rör mer än ett finger. Årets höst verkar ta tid på sig att komma igång, trots de gula löven på backen. De flesta träd är fortfarande lika gröna som i juli och termometern visar 20 somriga grader. Men det gör mig inget. Jag vet ju att den kommer så småningom. Min favoritårstid, hösten.


träd

Helgens aktiviteter

Gäääääsp. Jag känner mig trött efter helgen.Har inte festat som en tok om det är det ni tror. Har bara gjort en hel del saker.

I Fredags satt jag så gott som hela dagen med personporträttet till Kåranen. Tar alltid så lång tid innan jag kommer igång med en text. Måste liksom tänka ut i huvudet vad jag ska skriva innan det kan komma ut på pappret. Och ibland flyger tankarna iväg innan jag hunnit fått ner dem. Då är det bara att börja om igen. Detta på mina naglars bekostnad. De är totalt nedbitna nu efter allt tänkande framför skärmen. Fult är det. Kanske skulle skaffa mig ett par handskar som jag kan ta på mig när jag ska skriva mina texter

På Lörda´n hade jag och Älsklingen en mysig dag på stan. Strosade mest runt och höll handen. Fikade grillade baguetter och kaffedrinkar. På kvällen drog vi ihop en liten spelkväll. Spelade TP med nöjeskategorier. Jag och Älsklingen vann!

I dag hade vi mamma Karin, pappa Arne och hund Abbi på besök. Svärföräldrarna med andra ord. De bjöd på lunchbuffé vid Mälarstrand. Visste inte att det var så vackert i Västerås. Sen provades det soffor på Mio, igen. Vilken djungel att köpa soffa säger jag bara. När man tror att man har bestämt sig för en dyker det upp en annan. Vi har alltså inte bestämt oss än... Men jag tror att vi har fastnat lite för en i alla fall. En brun tresits, utan divan. Det där med divan kanske inte är så idealiskt ändå. Det är vad jag tror. Älsklingen håller inte riktigt med. Precis efter att besöket hade kramat hejdå bar det av till Ikea med Kattisen. Ville köpa skohylla och lakan, men det blev bestick, stolar till balkongen, en blomma och ljus (såklart).

Nu är det dags för mig att sova så jag hinner piggna till inför morgondagens skola.


Ont

Försöker skriva på min artikel till Kåranen men det tar liksom stopp hela tiden. Måste försöka fylla sidan med lika många tecken som jag precis fyllt den med. Deadline i morn egentligen, men snälla chefredaktören har gett mig lite dispens. Tack!

Har en fruktansvärd spänningsvärk i nacke och axlarna. Mamma säger att jag har fått hennes axlar och rygg. Tyvärr. Försöker slappna av men det går inte. Massage, någon? Funderar på att boka in en riktig massage om ekonimin tillåter. Behöver en rejäl omgång. Ett varmt bad skulle inte heller sitta fel. Ett badkar, någon?

Oj. Klockan är mycket. Måste sova. (En ny säng skulle inte heller sitta fel.)