Riga

Våra lilla resa till Riga är över och vi har haft det supertrevligt! Vi har ätit och druckit och fikat och ätit lite till.... Fascinerats av fina och fallfärdiga hus. Försökt orienterat oss med hjälp av karta och halvtaskiga lokalsinnen. Irriterat oss på letternas kassa engelska och fula frisyrer. Undvikit strippklubbar och shoppat litegrann. Det var kul att komma iväg en sväng! Vart ska vi åka nästa gång?












Fem dagars ledighet väntar!

Sitter på tåget till Stockholm. Har jobbat hemma på morgonen och nu ska jag på ett seminarium på Berns, "Bli skarpare på webben" heter det. Hoppas jag får några värdefulla tips! Sen ska jag möta upp Kattisen, åka hem till Ida, sova några timmar och imorn 08.00 flyger vi till Riga. Har hört att det ska vara en väldigt fin stad. Har även hört att det är lätt att bli rånad, men så är det väl lite överallt. Ska bli skoj med en liten tripp utanför Sverige i alla fall!

Från ett hotellrum i Sollentuna

Jag befinner mig på ett hotellrum på Scandic i Sollentuna. Har ett enkelrum, men trots detta är sängen lika bred som en dubbelsäng! För er som undrar vad jag gör ensam på ett hotellrum så är det alltså inte så att jag ligger och väntar på någon hemlig älskare, nej vi har årsstämma med jobbet. Dagen har bestått av invigningstal av Lili och Sussie, mötesförhandlingar (vilket för min del innebar att sitta och lyssna och agera powerpointassistent) lunch och mingel, mer möte, fika och mingel, mer möte, middag och slutligen eurovision-finalen på storbildsteve. Är ganska trött efter att ha träffat så många nya människor. Tillslut vet man inte vilka man har pratat med och vem som har berättat vad osv. Kände att det var dags att sova om jag ska orka med morgondagen också. Frukost halv åtta som gäller. Godnatt!


Utvecklingssamtal

Som ni märker så bloggar jag allt mer sällan nuförtiden. Beror förmodligen på att jobbar med jobbets webb dagligen. Nu har jag äntligen fått upp Djurskyddets nya hemsida publikt. Så ta er en titt vettja! Jag har alltså jobbat med att flytta över all information från vår gamla webb och sett till att det ska bli så tydligt som möjligt.

Idag hade jag mitt första utvecklingssamtal.
Alla andra hade lönesamtal, men eftersom jag fortfarande går på en provanställning dröjer det lite tills jag får löneförhandla. Chefen avslöjade ändå att jag kommer få en liten höjning när jag blir fast anställd (om ca 2,5 månader). Känns ju inte helt fel! Chefen är nöjd med mig och både hon och jag kom fram till att det känns som att jag har jobbat där mycket längre än endast 3,5 månader. Ja det är ju faktiskt inte så länge, men jag känner mig redan hemma och så här i efterhand är jag glad att jag inte fick jobbet på Oriflame som jag då blev så besviken över att jag inte fick. Oriflame-jobbet hade förmodligen blivit ganska monotont i längden då det bara handlade om att få in text i kataloger, medan det här jobbet verkligen är varierande och ingen dag är särskilt lik den andra. Jag gillar mitt jobb helt enkelt!

Vad gör ni när ni sitter på toa?

Brukar ni också passa på att göra andra saker samtidigt som ni sitter på toa? Och då menar jag inte läsa tidningen. Alldeles nyss öppnade jag posten inne på toan. Annars brukar jag borsta tänderna, tandtråda eller sms:a. Kanske borde börja med detta på jobbet också med tanke på mitt förra inlägg :o).

Idag är jag förvånanvärts pigg efter att ha jobbat åtta dagar på raken. I fredags var det ju första maj, vilket innebar en röd och ledig dag för många. Jo visst var jag ledig från mitt riktiga jobb, men snäll som jag är hade jag lovat att jobba hemma på fiket fredag, lördag, söndag eftersom det var Rättviks marknad i helgen. Så jobbat är vad jag gjort hela helgen. Jag är inte van vid ett sådant där fysiskt jobb, där man springer omkring och servar människor, längre så jag känner mig lite mörbultad. Känns bra med lite extra pengar i alla fall!