Valpsjuk

Idag har jag varit på möte på Kattstallet. Mötet gick bra men det bästa var de sjukt söta french bulldog-valparna! Hur kan man överge något så sött? Mötet handlade om en "ID-märk din katt-kampanj" som Djurskyddet och flera andra föreningar ska vara med på. Det blir två annonser i Metro och en kampanjsajt. Jag är med i gruppen som ska ta fram annonsen och sajten - en kul uppgift!



Helgen spenderades hemma i Dalarna. Jag och Älsklingen var medbjudna på Fricks personalfest, vilket innebar middag och uppträdande av Scotts (ja, dansbandet). Några ur personalen har varit som tokiga i den där blonda sångaren sen han blev känd genom Dansbandkampen, så det blev mycket dregel (stavas det så?) framför scenen när de spelade. Frågan är vad som är så speciellt med detta band egentligen? Det är ju som vilket after ski-band som helst, där låtar så som "jag vill vara din margareta" blandas med hårdrock. Var kul att vara hemma en sväng i alla fall!

Längtar efter grillat

Syster har lagat gröt till mig och nu sitter jag i hennes soffa mätt och belåten. Hade ett sent möte idag och sparar alltså in lite tid och sover här i natt. Vi tittar på Leila på landet och drömmer om sommar. Tycker det är elakt att visa tv-program med en sån somrig feeling när det fortfarande är snö utanför fönstret. Det dröjer ett tag innan man kan ta fram grillen liksom....

Vilken festkväll!

Festen i Lördags blev riktigt lyckad! Maten blev bra och uppskattades. Det var kul att se hur mycket våra vänner kunde i tipspromenaden som handlade om mig och Ida. Vi fick jättefina presenter. Hade inte alls väntat mig så mycket. Jag menar syftet med festen var ju att ha en kul kväll och få träffa lite folk som man inte träffar varje dag direkt, alltså inte att få presenter. Tack för allt, alla ni som kom! När vi väl kom till Ett ställe väntade ett helrör på oss, så vi blandade lite drinkar och sen var det dansgolvet som gällde större delen av kvällen. Party party!
















Laddad för fest imorn!

Ligger i en jättestorsäng hemma hos Ida just nu. Vi har spenderat kvällen med att handla inför partyt imorn. Vi körde runt inne på Willys i över en timme och fortfarande fattas det några grejer. Men det mesta är kirrat och imorn blir det till att fixa pajer, snittar och lite annat smått och gott! Några av våra inbjudna gäster har tyvärr droppat av, vilket är trist. Men, men ska bli kul ändå! Nu är det väl dags att sova antar jag så man orkar med en lååååååååång festkväll imorn!

Rapport från tåget

Hej hopp! Sitter på tåget med min nya jobbdator! Det är en 12-tummare och mycket behändig med andra ord. Så nu kan jag jobba lite på tåget och även hemma nån dag ibland. Superbra! Nu är vi visst framme i Västerås. Fika med Kattisen nästa!

Ett ställe

Äntligen har det ordnat sig med ett ställe att ta med lördagens festgäng till! Vi ville hitta ett ställe där det skulle gå att boka ett bord för 15-20 personer, vilket inte var det lättaste. Många ställen verkar dessutom ha som krav att när man har bokat ett bord måste champangen flöda hela kvällen för att man ska få ha kvar bordet. Men om man inte vill dricka champange hela kvällen då? Jag menar, vi är inga överklassungar och kanske hellre dricker dricker sånt som helt vanliga drinkar, öl, vin och cider. Okej att man måste förbeställa något slags drinkpaket för att få boka ett bord, men varför sådan fokus på champange? För att det är dyrt och lättdrucket förstås. Stället vi ska till är Ett ställe på Söder. Ser fram emot en rolig kväll! Hoppas att ni som kommer på festen också gör det!

Riga i maj!

Jag, Syster, Kattisen och Ida ska åka till Riga i maj! Vi slog till på Ryanairs 49 kronors-kampanj och dessutom hittade vi ett billigt hotell/vandrarhem som verkar helt ok. 700 kr/person för flyg tur och retur + tre övernattningar (inklusive frukost) känns som ett väldigt överkomligt pris, eller vad säger ni? Ska bli grymt kul att få komma iväg på en liten resa, speciellt tillsammans med mina favoritflickor! Hoppas på god och billig mat och dryck, billig shopping, och soliga uteserveringar!



Frisk men bubblig

Efter två dagar hemma i soffan, drabbad av någon slags snabbversion av kräksjukan, var jag i dag tillbaka på jobbet. Är fortfarande lite bubblig i magen. Min chef säger att det hjälper att äta semlor så i dag blev det helt enkelt semmelfika på eftermiddan. Min andra semla för i år och det får räcka. Den där gräddbullen är ju inte en av mina favoriter i egentligen. I morn är det alltså redan fredag. I helgen ska jag nog bara ta det lugnt och ladda inför nästa helg då jag och Ida ska ha vår 25-års fest. Ska planera lite med Ida i morn efter jobbet. Hur många blir det nu som kommer? (nästan alla inbjudna tror jag!), vad ska vi bjuda på och vad ska inhandlas?

Förresten, nu är min snowboardutrustning komplett!
Hoppas bara att jag inte glömt hur man åker. Idre, veckan efter påsk, here I come!


Min tur

Trodde att jag skulle klara mig. Alla på jobbet har varit hemma lite till och från de senaste två veckorna på grund av sjukdom. Nu verkar det som det är min tur. Mår illa, fryser och har en nedrans huvudvärk....

Dåligt avslut på en annars trevlig kväll

Sitter och tittar på utbudet av lägenheter att hyra i andra hand. Önskar en omöblerad tvåa, helst på samma sida av stan som mitt jobb, som uthyres minst ett år. Hyra: max 7000 kr. Just det, lägenheten ska ligga nära en tunnelbanestation också. Efter fredagens utgång har jag absolut inte fått mersmak för att åka pendeltåg och nattbuss. Kvällen var mycket trevlig tills vi skulle ta oss hem till Syster i Flemingsberg. Vi avslutade kvällen ganska tidigt och skulle därmed ha hunnit med sista pendeln, men det fanns ingen pendel. Inställd på grund av vad??? Det var bara att vänta på nattbussen i en heeel timme. När bussen väl kom hann vi bara runt hörnet och det var allt. Bussen hade gått sönder på grund av överbelastning. Jag var trött, frös och fötterna värkte på grund av mina ovana för höga klackar, allt jag ville var bara att krypa ner under ett täcke. Vi var alltså tvungna att hoppa av bussen, vänta på nästa och innan vi hade kommit hem hade klockan hunnit bli halv fyra. Det som kunde ha tagit 20 min tog istället 3 timmar. Så en lägenhet längs en tunnelbanelinje, ja tack!


Det är bra med en hemmafru!

I dag när jag kom hem stod min hemmafru och rörde i en konstig gråvit smet. Jag hoppade in i duschen och funderade på vad detta skulle resultera i för maträtt. När jag kom ut visade det sig att det var potatisplättar med stekt bacon och lingonsylt som stod på menyn. Det var inte igår! Det var mumsigt och jag åt nog lite för mycket för nu har jag ont i magen. Jag har även fått min cykel fixad i dag, som jag lyckades få punka på i förrgår. Han är bra min hemmafru!

I morgon ska först jobba (så klart) och sen ska jag hänga med Syster och Ida! Hoppas att jag inte är allt för trött, vilket jag brukar vara på fredagar. Vi ska dricka vin och sen får vi se vad som händer!


Förlåt

Så här går det när man sover med fönstret öppet när det är minusgrader ute och glömmer att flytta på blommorna. Känner mig som en mördare.


Lördagsutflykt

Igår tittade solen fram och inbjöd till en promenad på Mälaren. Jag och Älsklingen packade ryggsäcken med en göttig picknick och begav oss ut på isen. Vi siktade på en holme en bit ut och hittade en trevlig brygga att picknicka på. Det var skönt så länge solen var framme, sen var det inte lika skönt att gå hela vägen tillbaka, utan sol och motvind. Älsklingen jämförde det med att bestiga Mount Everest. Haha, undrar vad en professionell bergsbestigare skulle tycka om den jämförelsen? Utflykten slutade med att Olof plurrade med ena foten i ett hål. Vet inte hur det gick till eftersom det var tjock is överallt annars, men helt plötsligt var foten under isen och lika fort var den uppe igen. Det här hände intill en strandkant så det var inte alls djupt, men blöt blev han och det blev till att powerwalka hem till värmen. Hur som helst var det i alla fall en trevlig utflykt!




Idag blev det en dubbelfika med Kattisen. Först en lååång fika på Waynes, sen en sväng på stan och sen en fika till på Subway. Fika is det shit! Vad ska man annars göra på söndagar liksom? Inte glo på fotboll i alla fall.