Hjälp!

Nu har jag strulat till min html-kod i stilredigeraren så att mina länkar till andras bloggar endast syns när man drar musen över dem. Var i koden är det jag ändrar färg på dessa länkar? Någon som har koll?

Fredag!

Haha! Sitter här och skrattar en aning. Kattisen ringde precis och berättade om sin upptäckt: ett övergångställe som hon inte visste fanns. :o)

Nu är Syster här! Hon kom i onsdags och ska stanna tills...ja jag vet inte. Hon ska förmodligen sluta på sin utbildning och söka jobb i Stockholm istället. Kul att henne här i alla fall.

Oj, nu ringer Älsklingen på Skype!

Suck. Skype vill inte fungera idag. Bryts hela tiden, så nu har vi gett upp :o(

Imorn ska jag klippa av mitt hår en bit och sen kommer Ida. Ska blir trevligt att få umgås med henne!

Trevlig helg på er!

image159


Men...har jag inte glömt något nu?

Nu är jag alldeles för hungrig igen! När jag sitter hemma och pluggar glömmer jag liksom bort att äta. Timmarna bara rusar förbi. Får jag någonting gjort då? Inte mycket kan jag med missnöje säga. Blaha för vetenskap. Börjar få lite smått panik också. Om fyra timmar kommer syrran (hon ska stanna hela helgen!) och då SKA jag vara klar med den här uppgiften. Innan dess hade jag dessutom tänkt snabbstäda lyan en aning. Och här sitter jag och bloggar! Hasta luego!

Det snurrar i min skalle

Jag äter choklad (inte bra med tanke på mitt förra inlägg) och försöker svara på frågan:
Vad är vetenskap och hur skapas vetenskap?

Jag och min hy

Finns det något som gör att man känner sig så ful så som finnar gör? Jag tycker inte det i alla fall. Jag vill bara förinta dessa fula, röda bölder med vit äcklig fyllning i. Helt plötsligt ploppar de upp i mitt ansikte och oftast handlar det inte bara om en, utan en hel familj. Och eftersom jag tillhör dem som inte klarar av att gå runt med en vit finne i fejjan så måste jag klämma den. Ont gör det och ännu rödare blir det. Tur att det finns smink som dämpar ner fulhetskänslan en aning. Ni kanske tycker att jag verkar utseendefixerad eller tänker att "Men hallå? Det finns faktiskt de som har riktiga acneproblem så du ska inte klaga." Jag kanske inte borde klaga men nu gör jag det ändå. Jag blir inte riktigt klok på min hy. Den är fet och oljig men samtidigt torr. Blandhy, som det så fint kallas ute på marknaden. Jag har provat olika ansiktskrämer och ansiktsrengöringar (både billiga och dyra) men verkar inte hitta någon som passar min mixade hy. Känner mig alltid antingen för torr eller för fet. Någon som har några tips på en bra produkt eller ett bra märke?

image158

Ny frisyr?

Jag är trött på mitt hår och känner att jag vill klippa av det en bit. Page kanske? Hittade en rolig sida där man kan prova sig fram bland frisyrer, smink, glasögon m.m. Jag spårade ur lite mot slutet!

                
Ganska fint!                 Ja..det funkar!                  Njaa....

                     
Ooops!                         Mohaha, vilken tant!        Tihi! Lite 80 kanske?

Prova själv: www.makeoversolutions.com

Bakom mina gurkögon...

Kan man bli annat än glad när man tittar på "I en annan del av Köping"? Linda, Tobbe, Mats och Micke är så underbara, roliga och levnadsglada! Synd att det bara varar i en halvtimme varje gång. Vill ha mer!

Igår hade jag och Emma spa-kväll. Tror jag blev inspirerad av spa-vinsten. Vi svettades i bastun (ja, det finns i källaren!) med hårinpackning, gjorde ansiktsmasker och fotbadade. Härligt! Någonting man borde göra oftare egentligen. Så här fina var vi i våra masker och gurkögon:

image141

Jäkla skit, rent ut sagt!

Idag finns mina tankar hos min vapendragare...

Jag skrattar ihjäl mig!

Älsklingen vandrar omkring i sina nya snowboardboots (de måste gås in) och sin lika nya mössa (kanske måste svettas in?) och kläcker ur sig saker på olika språk och ställer konstiga frågor om eltejp och steker hamburgare så brandvarnaren tjuter. Å vad jag har saknat det!

lilla O

Nu har han kommit hem, lilla O eller Loff loff, eller Loffen eller Offe eller Lillbosse eller vad vi nu ska kalla honom. Älsklingen, helt enkelt. Han har många smeknamn som i de flesta fall används bakom ryggen på honom, speciellt bland mina vänner. Nog om det. Han är hemma och det är underbart! Igår var det ju alla hjärtans dag som ni säkert uppmärksammande på ett eller annat vis. Vi hade picknick i solen nere vid hamnen. Picknickryggsäcken bjöd på bland annat mackor, ägg, varm choklad och mina grymt snygga hjärtmuffins!  Det var skönt så länge vi satt ner i lä men sen när vi skulle gå hem höll vi på att frysa fingrarna av oss.

  
Mys med muffins!

Förutom all glädje över att Älsklingen är här har jag även en spa-weekend på Selma Lagerlöf-spa att se fram emot. Jag är en av de 10 lyckliga vinnarna (av 3000 tävlande) som får ta med mig själv och en person till på Spa! Tävlingen gick ut på att motivera en person som jag skulle vilja bjuda på en spa-weekend. Jag motiverade min kära mormor som jobbar och sliter på familjeföretaget trots sina 71 år. Vad gör man när det råder  personalbrist? Hon och jag ska i alla fall åka till Sunne och njuta av god mat, lyxig omgivning och sköna behandlingar. Såååå nice ska det bli!


Firande i dagarna tre

Då var det tyst och tomt igen då. Mitt besök har åkt hem och jag har blivit ett år äldre. Firandet började i torsdags med Kattisen som kom med lasagne och världens finaste tårta till mig! En riktig Zanzibar-tårta på alla dess sätt kan man säga. I fredags (på självaste födelsedagen) kom mamma och Lillasyster. Fick fina presenter och braiga pengar. Ångesten över mina dyra biljetter till Barcelona över påsk börjar släppa en aning. (Ja, jag åker till Älsklingen en vecka i mars!) Igår tog vi bussen till Ikea och jag handlade som vanligt massa saker som jag inte hade tänkt handla. Men det mesta var faktiskt nödvändiga saker måste jag säga. På kvällen åt och drack vi gott på restaurang.

Nu är det inte många dagar kvar tills jag får njuta av min bästa present. På onsdag kommer han!


Finaste tårtan jag någonsin fått


Mitt söta besök


Ser jag äldre ut?

Cykellös

Bajskorv också. Någon dum idiot har stulit min cykel. Hur ska mitt liv nu kunna rulla vidare, utan någonting att rulla på...?

En vit söndag

Sitter uppkrupen i soffan med täcket runt omkring mig. Tänkte att Tilde de Paula skulle få väcka mig till liv denna vintriga söndag. För vinter är  vad det helt plötsligt har blivit där ute. Visst är det härligt med snö, men inte nu. Jag hade hoppats på en tidig vår istället. Å andra sidan är vi bara i början av februari och det är väl en vintermånad? Vår planet beter sig så konstigt nu för tiden så det är inte lätt att veta. Jag vet i alla fall en som jublar över allt det vita. Pappa. Och förmodligen alla andra hurtiga vasaloppsåkare.

image135