Självirritation

Usch, ibland blir jag bara så irriterad på mig själv. Som nu. Har fastnat framför datorn. Surfar fram och tillbaka mellan en massa, egentligen helt för tillfället oväsentliga, sidor. Möbler, lägenheter, bloggar, Lunarstorm (för fjortisar jag vet, men har alla mina kompisar samlade där) blocket, tradera, msn osv. Så här kan jag hålla på hur länge som helst, även fast jag tittar på klockan och ser att tiden rinner iväg och jag borde sätta igång med lite andra saker. Är väl ett tecken på att jag egentligen inte vill göra de där andra sakerna. Har i alla fall fått lite responsarbete avklarat mellan mitt surfande. Det var svårt den här gången. Ska köra till en affär nu och köpa lite picknickmat till morgondagens klassmys. Var väl i och för sig si så där en kvart sen jag tänkte jag skulle göra det nu. Men som sagt datorn håller mig fastkedjad.

Minnesstunden för Björn var fin med Lasse Franks tal. "Den blomstertid nu kommer" kändes skolavslutning, men de ville att det skulle kännas positivt eftersom Björn var en så himla positiv människa. Jag har i och för sig alltid tyckt att den där skolavslutningssången känns sorglig, jag tror det är något med melodin. Därför kändes den extra sorligt idag.

Kryssningen

Har precis kört ut mamsen, pappsen och syrran till flygplatsen. De ska till London. Hade vart nice att följa med. Men får ju låna bilen i en vecka och det är ganska nice det med!


Känner mig ganska trött efter kryssningen. Men vi hade skoj, trots viss turbulens i sällskapet. Vi slapp i alla fall havets turbulens, det enda som kändes var små sköna gung som gav mig pirr i magen. Kan även ha varit vinet, det är svårt att avgöra. Dikten framkallade tårar hos kära mormor och mamma var inte sen att följa efter. Sen sjöng hela karaokebaren ”Ja må hon leva” och mormor fick sin favoritdrink: Irish Coffee. Sommarens alkoholförråd är ganska så påfyllt tack vare de snuskigt billigare priserna i Tallin.


Hade tänkt krypa ner i sängen en stund till nu, med tanke på nattens dåliga sömn bredvid min svettiga älskling på en och samma madrass på golvet. Men en högljudd gräsklippare exakt utanför fönstret satte stopp för de planerna. Gäsp

Redo

Dikten är färdig. Paketen är inslagna. Mitt första utkast på den essäistiska uppgiften är klar för respons. Syrran är här! Jag är redo för helgens kryssning helt enkelt. Mormor ska firas med pompa och ståt! Färjan går till Tallin och jag hoppas på ett vindstilla hav.

Orättvist

Orättvist. Det är vad livet är ibland. Han, den alltid så glada med munkjacka, är nu borta.... Att ett liv kan ta slut så snabbt. Varför?

Efter en lång dag...

...i Eskilstuna är det så skönt att få komma hem och lägga sig i soffan under filten. Egentligen borde jag väl träna- ta en promenad eller nåt sånt. Men inte i kväll. Ska bara ligga här resten av kvällen och följa tevens skådespel. Älsklingen åkte iväg för att plugga så jag behöver inte känna mig asocial för att jag bara ligger här. Kanske kommer mina ögonlock snart att falla ihop av den trötthet som börjar sprida sig i min kropp. Men det gör inget. Inte i kväll.


Ny kurs och sol

Ny kurs. Hur mycket som helst att ta tag i på en gång. Men vem har lust med det när solen skiner hela dagarna? Jag vill bara sitta på en filt i solen och äta glass.