Gott slut och gott nytt!

Nu bär det av till Sundsvall för att mysa på hotell och fira in det nya året med min älskling. Gott nytt år på er!


Där uppe ska vi bo!

Min jul

Hej hopp och så var julen över. Jag har inte riktigt haft någon lust att sitta vid datorn, om ni undrar vart jag tagit vägen. Minja, ja man kanske skulle kunna kalla det en bloggpaus, det visar väl sig framöver. Här kommer i alla fall en snabb update eftersom jag inte har direkt någon lust att sitta här nu heller.

Julen har varit jättebra med som vanligt för mycket mat och godis. Julafton spenderades hemma hos moster med kalle anka, glöggdrink, supergod trerätters, tomte x 2 och ett helt berg med julklappar. I går åkte vi pulka i en alldeles för platt backe och alladeles för kalla skor, men det var kul (i åtminstone en halvtimme). Tempereraturen ligger runt sju minusgrader här, så det funkar inte riktigt med gympaskor eller ofodrade stövlar. Och igår kväll spelade vi spel, käkade tacos och drack vin med Emma, Olle, Ida och syster. I dag skjutsade jag Olof till tåget och sen tomtade jag och familjen för farmor på hemmet. Nu är det alltså fyra dagar kvar till nyårsafton. Har en del grejer som ska hinnas med. I morn blir det till att dricka vin (igen) hemma hos Åsa och sen fortsätter nog kvällen på Leksandsbaren. På söndag ska jag nog hälsa på småkusinerna och spana in deras nyrenoverade övervåning. På måndag kanske det blir lite rea-shopping i Borlänge och på tisdag åker jag och Olof till Sundsvall för att tillbringa nyårshelgen på hotell!

Så där, nu vet ni vad jag har för mig!

Här kommer även lite bilder från julhelgen:




Hinner inte med

Tiden rusar iväg och allt färre blogginlägg hinner jag med. Veckan på Informationsavdelningen är snart slut. Känns trist, börjar ju trivas riktigt bra där... Så från och med i morgon är jag arbetslös antar jag. Har mailat iväg en del arbetsansökningar på senaste tiden, så hoppas på det bästa. Försöker att inte bekymra mig allt för mycket så här i juletider. Ska bli skönt att vara lite ledig i alla fall (eller vad man nu ska kalla det). I morn ska de sista julklapparna inhandlas och sen ska vi på Emmas examenskonsert på slottet. På lördag ska jag hinna med att packa, ha lilla julafton med Kattisen och det verkar som att det även blir någon slags utgång! På söndag kommer familjen och hämtar upp mig och Olof. Ska bli mysigt att få komma hem till ett juligt Dalarna!

Luciafirande

Har äntligen lyckats handla lite julklappar. Sprang runt på stan en sväng igår och i dag tog jag en promenad till Ikea så nu kan jag pricka av några grejer på min lååååånga lista. I går hängde jag hemma hos Emma. Kollade på Idol-finalen så klart och pysslade litegrann. Kul att Kevin vann, han verkar vara en skön människa som har en förmåga att vara så jäkla positiv hela tiden. Tycker däremot att Alice har utvecklats mer under tävlingens gång och att hennes röst är mer speciell än Kevins. Nu är det över i alla fall så frågan är vad man ska göra på fredagarna nu. Kolla på På spåret eller?

I dag är det ju Lucia. Det ska firas med utgång med Kattisen!

I-landsproblem?

När man inte har tvättat på länge blir det väldigt mycket tvätt och då blir det väldigt jobbigt att tvätta (inte så svårt att räkna ut kanske), speciellt när man bara har ett litet torkskåp att försöka torka all tvätt i. Man måste organisera varje klädesplagg in i minsta detalj i det där nedrans skåpet för att det ska bli någorlunda torrt innan man tröttnar och vill gå och lägga sig. Det värsta är alla (typ tusen!) strumpor som också vill få plats i torkskåpet, men det får de inte när det är så mycket annat som ska in. Så nu hänger det strumpor på varendaste liten grej man hänga nånting på inne i tvättrummet...

Jobbmys

Aj. Känner mig lite stel i dag. Beror nog på massagen jag fick av Kattisen i går. Sååå skönt var det just då i alla fall. Sitter hemma och jobbar lite just för tillfället, men ska snart dra iväg till skolan. Har dock ingen lust att gå ut i det där trista vädret. Trivs utmärkt här framför mitt skrivbord, invirad i en filt. På fredag ska handboken vara färdig och nästa vecka ska jag enbart jobba åt informationsavdelningen. Då ska jag få sitta uppe hos dem! Känns lite roligare än att sitta i den instängda inkubatorn på idélab. Alla mina starta-eget-kompisar har dessutom försvunnit, så jag har ingen att snacka skit med.

Var tog vintern vägen?

Känns allmänt trist att vara tillbaka i ett grått Västerås. Var supermysigt hemma och längtar verkligen till jul då jag ska vara hemma lite längre. Just nu är det så där härligt vintrigt hemma, som det ska vara på julafton. Vi får väl se hur det ser ut på självaste dopparedagen. Fick mig åtminstone en dos av riktig julstämning igår då vi var på julmarknad på ett av hotellen. Det snöade, överallt lyste marschaller och till försäljning erbjöds en blandning av hantverk, godsaker och julgranar.

Hann träffa mina småkusiner i helgen också! Hilda kan gå och Joel har börjat prata litegrann. Helgen har också inneburit en hel del kel med Wilma. Hon är nog den mest kelsjuka hund jag känner. Sitter man i soffan ska hon helst sitta i knät eller ha någon form av kroppskontakt och dessutom vill hon bli kliad konstant, annars blir hon sur. Hon har sovit med mig och Olof hela helgen och trots att hon är så liten känns det som att hon tar upp halva sängen. Nu kanske det låter som att jag är lite trött på henne men så är inte fallet. Det går liksom inte att tröttna på det där charmtrollet.






Om det här inlägget på något sätt verkar hackigt eller så, får ni skylla på Olof som nästan har fått mig att flyga ur stolen några gånger. Han har hoppat upp och ner ur soffan, varvat NEEEEEJ! med JAAAAAAAA!, och skrikit fula ord.
Aston Villa - Everton, mer behöver jag nog inte säga. Som tur var vann favvolaget. Han blir på så dåligt humör när de inte vinner.

Home sweet home

Vi bestämde oss lite spontant för att åka hem till dalarna den här helgen, så nu är vi är! Det är såå fint ute med alla snöklädda hus och träd. Har precis varit ute med Wilma, hon tyckte inte att jag skulle sova längre så det var bara att kliva upp. Snart ska vi (när Olof vaknat till) gå till Gyllene hornet och simma i deras fina pool. Hoppas för guds skull att vattnet är varmt, annars kommer jag bara att bada bastu. Nu ska jag försöka få Wilma att väcka Olof också.... Inte ett helt lätt uppdrag.

Konstig kombination!

Gick en sväng på stan efter jobbet i dag. Tänkte köpa lite julklappar, men hittade inte en endaste liten klapp. Det jag var ute efter fanns inte. Tröttsamt. Såg däremot något konstigt. En affär med en blandning av orkidéer och skinnjackor. Hallååå? Vad är det för kombination? Verkar bara vara någon slags tillfällig försäljning, men ändå. Stannade till utanför affären och kände hur doften av blommor och skinn blandades i min näsa. Märkligt.



+

=

KONSTIGT!

Medan jag väntar

Väntar på att Emma ska komma förbi så att vi kan gå och käka lunch. Passar på att blogga lite under tiden. Mitt projekt med att ta fram en webbaserad handbok för uppdragsutbildning (undrar om nån förstår vad jag egentligen gör?) här på MDH börjar lida mot sitt slut. Nu när resultatet börjar visa sig måste jag säga att jag faktiskt är lite stolt över vad jag åstadkommit! Jag visste inte att jag kunde sånt här liksom. Samtidigt som handboksprojektet har jag ju även jobbat lite åt Informationsavdelningen. Har fått lite andra uppgifter nu än att bara sitta och publicera programtexter tills man bli helt snurrig i huvudet. I går intervjuade jag till exempel en student med barn, skrev sedan i hop en text som ska upp på webben. Hoppas, hoppas de vill ge mig lite fler uppgifter!


Farligt gott med lussekatter

Adventsfesten hos Martin och Minja var väldigt trevlig. Minja hade ägnat flera timmar åt att baka lussekatter och pepparkakor, vilket uppskattades av (nästan) alla. Till det drack vi så klart glögg! Vissa spetsade glöggen med vodka, något jag höll mig utanför. Glögg ska inte smaka sprit enligt mig.

I dag blev det ännu mer lussekatter och pepparkakor.
Anna, Olofs klasskompis, bjöd på en spontan eftermiddagsfika. Det blev min middag men tanke på antalet lussekatter och pepparkakor jag åt. Känner mig lite som en lussekatt nu. Degig och jävlig, men ack så söt och god! ;o)