Femtio år!

På fredag är en stor dag för mor min. En dag hon själv helst skulle vilja slippa om jag känner henne rätt. Hon fyller 50. Men en födelesedag är ju alltid ett tillfälle för att fira, oavsett hur många år det gäller. Vi ska fira med en kryssning till Tallin. Jag, mamma, pappa och mormor ska ut på böljan den blå! Dessutom ska vi sova i Tallin en natt. Ska bli en trevlig liten utflykt. Jag ska nog passa på att få en massage nånstans. Det är ju billigt med sånt i Tallin. Spriten är ju också billig, så det blir nog lite av den varan också. Tråkigt att syster inte kan följa med bara. Hon har så mycket att göra i skolan så hon hinner inte.

Nu måste jag packa lite!


Oro

Du gör mig orolig. Sluta med det.

Kattisen har ny frisyr! Så snyggt!

I kväll vankas partaj med Kattisen! Sitter här i morgnonrocken och laddar lite smått med en Sol-öl. Väntar på att pastan ska koka färdigt. Ska äta min goda pastasås med skinka, broccoli och ädelost. Måste sminka mig och välja kläder också. Sen ska jag springa över till Kattisen och dricka mer Sol-öl!

image99

10 år sedan

Sista dagen på kursen är avklarad. Men den där sköna känslan kan inte riktigt infinna sig. Först måste jag skriva ett PM som ska lämnas in på måndag. Och på måndag börjar nästa kurs. Multimedia 1. Känner mig lite rädd och opeppad inför den kursen. Jag kan ju inget om hur man gör webbsidor. Är väl det jag ska lära mig. Det står ju att kursen ligger på grundnivå, hoppas den gör det också.

Älsklingen är på plats. Hans rum är ganska sunkigt, men det ligger centralt. Jag har inte riktigt förstått att det är i Barcelona han är. Han skulle lika gärna kunna vara hemma i Kalmar. Längtar tills jag ska hälsa på honom så jag får se hur han har det.

I dag när jag kom hem låg det ett brev från klassfest.com innanför dörren. "Det är nu 10 år sedan ni gick ut 4:an, 5:an eller 6:an på Tällbergs skola och det betyder att det snart är dags för klassfest." Vad kul, tänkte jag, tills jag såg datumet. Festen är när vi är i Thailand. Hade annars varit kul att träffa alla och se vad som har hänt i deras liv.

Snart dags för Step på Friskis!

Särbo

Nu har Älsklingen åkt. Det gjorde ont att säga hejdå. På nåt sätt har jag hoppats på att den här dagen aldrig skulle bli verklighet. Men nu är den här och Älsklingen är på väg till Barcelona. Efter att ha bott tillsammans i två år kommer det kännas konstigt att komma hem till en tom lägenhet. Men jag tror och hoppas att vi båda ska få ut något av den här tiden... Är i alla fall inte så jättelångt tills vi ses nästa gång. Om en månad och nitton dagar ses vi på Arlanda, då för att åka till Thailand tillsammans med min familj. Sen följer jag med till Barcelona en vecka. Och efter det är det så gott som jul, vilket betyder att vi ses då med. Hösten ser ljus ut.


38376-98

Det är farligt att skrämmas

Hjälp! Helt plötsligt dyker det upp en stor lyftkranskorg utanför fönstret. Nån som vill tjuvkika? Nej, tror visst det kallas hustvätt. Tur att jag tog på mig morgonrocken.

I en annan del av Västerås

Ja nu bor jag på Viksäng. Känns som att jag kommer trivas här. Nära till Ica, Apoteket, banken, pizzerian, Friskis och så Kattisen med sambo såklart. Älsklingen börjar också inse att det är ganska bra här. Jag måste bara få nån slags ordning i lägenheten och fixa punkan på cykeln så kommer allt bli ännu bättre. Just nu är det flyttkartonger lite här och var. Vet inte vart allt ska få plats. Inte mycket till förvaring i den här lägenheten. Ingen fläkt finns det heller. Så nu kommer jag bli en sån där som luktar mat. Lagar mat med mitt enorma fönster öppet. Tror det hjälper, men kallt blir det. Tänk bara på vintern. Jag kommer frysa ihjäl, och mina blommor med.