Ont om tanter och gubbar

Kursstart i måndags efter en helg med mycket festande. Nu är det Textdesign 3 som gäller. Vet inte riktigt om jag tycker om kursen än.

Förra veckan hann jag inte med Friskis en enda gång så nu försöker jag komma igång igen. Har kört hårt två dagar i rad och det känns i hela kroppen. Efter dagens sjuttiofemminuterspass tog det en evighet att gå från Friskis och hem. Kämpade mig fram med mina spaghettiben i snöslasket. För varje steg jag tog gled jag ett tillbaka. Jag började fundera på hur alla tanter och gubbar med käppar och rullatorer hinner ta sig över gatan när det blinkar grönt. I dag kunde min gångtakt jämföras med en gamling och då var jag tvungen att springa de sista metrarna av övergångsställena för att hinna innan gubben blev röd. Något en svag liten tant förmodligen inte har förmågan att göra. Det är kanske därför det är ont om tanter och gubbar utomhus på vintern. Hade jag varit tant hade jag inte vågat mig ut, åtminstone inte bland livsfarliga övergångsställen.

Har gjort en intervju inför mitt hemma-hos-reportage till Kåranen i dag också. Träffade en tjej som bor i ett hotellrum, fast det är en studentlägenhet. Spännande.




Fyra minuter

Duggan startar om fyra minuter.... Gaaaah! Hoppas den är lätt! Lycka till alla!

Kalmar

Hemma igen efter en helg i Kalmar. Sist jag var där var i juni, så svärföräldrarna var verkligen värda ett besök. Har varit en trevlig helg med födelsedagsfirande (Olofs bror och mamma), sällskapsspel, melodifestivalen, thaibuffé och besök hos gammal arbetskompis. Har gjort allt utom att plugga till duggan på torsdag. 

Angelica, den enda jag håller kontakten med från min tid på Coop, har precis blivit mamma till en liten Elliot. Oj så liten och söt! Lyckades hålla honom en liten stund innan skriket kom. 

Just nu vill jag bara att den här veckan ska ta slut. Så mycket att göra... Ska bli skönt att bara ha en kurs att fokusera på efter den här kursen. Spanskan har inte fått så mycket uppmärsamhet de senaste veckorna så jag funderar på att lägga ner den. 

Nu ska det bli skönt att få krypa ner i min egen säng.

Johanna Sällström död

Aftonbladet chockade mig i morse med rubriken: Johanna Sällström död. Nej, var det första jag tänkte. En av Sveriges bästa skådespelerskor har klivit ner från scenen för gott. Gillar verkligen det hon har gjort. Tre Kronor  följde jag som en tok i högstadiet och i Hans och Hennes är hon grym. Känns sorgligt att hon inte blev mer än 32 år. Förra veckan var det Anna Nicoles död som chockerade på löpsedlarna och nu detta. Vad händer?

I dag är det dagen då alla lyckliga par ska hålla handen extra mycket och ge varandra blommor och choklad. Alla hjärtans dag, en dag som jag tror gör alla singlar lite avundsjuka. Min andra del är tyvärr inte hemma...så det har inte blivit nåt hålla handen för mig idag. Älsklingen är på väg hem från Lofsdalen där han har haft några dagar med skön brädåkning. Undrar när jag ska få stå på brädan igen. Ont om tid för sånt nu för tiden.


Firad av familjen

38376-15
Familjen var här i helgen för att fira lilla mig på min 23-årsdag. Jag firades med tårta, tulpaner och god middag på restaurang. På lördan tog jag med syrran på charterparty hos Olofs klasskompis där meloner fyllda med sprit var kvällens grej. Vi hade nog den största melonen och gott var det! Kvällen slutade på Konrad med mycket dans och en galen japan. 

Fick jättefina presenter! Tack alla! Fick bland annat en digitalkamera som jag har velat ha så länge. Så nu kan ni räkna med fler bilder på min blogg. Kolla bara på detta inlägg! :o)

Nu börjar klockan bli så där mycket igen och jag har egentligen flera grejer jag vill göra innan jag hoppar i säng. Tiden räcker inte till längre... 

Natti natti



Chokladprovning

Sitter hemma hos Kattisen och leker med hennes dator. Väntar på att Gilmore Girls ska ta slut så att Greys Anatomi kan börja. Sista avsnittet för säsongen idag och har hört att det ska sluta spännande. Jobbigt.

Har varit mest plugg idag. Typografikursen som är jätterolig och sen grupparbete restan av dagen som inte är lika roligt. Inte så lätt att jobba i grupp när man är 6 tjejer som vill säga sitt. Påfrestande och huvudvärksframkallande. Men vi fick i alla fall nånting gjort trots för få och krånglande datorer. 

Efter allt plugg fick jag i alla fall göra nåt roligt. Jag hade blivit inbjuden på chokladprovning! Det var jätteintressant och chokladen var god (förutom den med 100 % kakao). Tror den trollade bort min huvudvärk också. Choklad är dessutom uppiggande och nyttigt vet ni väl!

Nu börjar Greys!


Skrubba

Oj! Veckan gick snabbt. Har haft fullt upp med alla kurser. Nu försöker jag koppla av framför Nyhetsmorgon en stund innan jag ska in i badrummet och skrubba. Behövs verkligen en grovrengöring där inne. Sen måste jag nog plugga lite och fixa lite med en Kåranen-artikel. Ikväll kommer Kattisen hit. Hon ska bjudas på mat och sen ska vi gå ut på 360. Jag ska skriva en liten artikel om stället och då måste jag ju också testa vad det är för nåt. Har hört att det ska vara ett fjortisställe...