Mätt och trött

Oj vad mätt jag är. Jag, Kattisen, några av hennes afrikanska vänner och Emma grillade ikväll. Smakade riktigt bra! Blev en hel buffé med kött, sallad, tzatsiki, bröd och gratinerade nachos . Sköljde ner det hela med lite rosévin som var kanongott! Nu är jag supertrött efter en intensiv vecka av exjobbande. Men vi är så gott som klara och snart är det över!
Frågan är bara vad jag ska göra då... Går inge vidare med jobbsökandet. Har väl sökt si så där tjugo jobb sammanlagt, men inget napp hittils. Måste kanske lägga i en högre växel...

En annorlunda kväll

I lördags drog Kattisen med mig på afrikansk fest i Stockholm. Det var en upplevelse! Afrikaner, afrikansk mat, afrikansk dans och så jag och Kattisen. Vi var lite oroliga innan att vi skulle känna oss utanför på dansgolvet då afrikaner har en naturlig fallenhet för att dansa skaka-på-rumpan-dansen, men så vitt jag kan förstå dög vår dans. Kul var det i alla fall! Roligt att göra något annat än att hänga på Pluto.

image197
Schkåååååål!

Ännu en röd pryl!

Snart dags för sängen men ett litet inlägg ska jag väl hinna med!

Började dagen med att få respons på rapporten av vår handledare. Hon sa väl egentligen inte så mycket. Jo, att vi är redo för att gå upp! Kattisen har gjort ett enormt arbete med rapporten. Du är grym gumman! Jag har på något sätt fått ansvara för det "roliga", layoutandet och sånt. Det var nog en bra idé. För med min takt när det gäller rapportskrivande hade vi nog inte fått gått upp förrän i augusti. Jag har ägnat eftermiddagen åt att djupläsa rapporten och verkligen funderat över vad det står, ordval, meningar m.m. Tog sin lilla tid.

Innan det var jag på Ikea en sväng. Huvudsyftet var att ta en bild på Ikea till vårt examensarbete. Men jag behövde också inhandla diverse nödvändigheter och som vanligt när man vandrar igenom Ikea hamnar det lite mer än planerat i den blå kassen. Det nödvändigaste, enligt mig, var i alla fall en ny badrumsmatta, ny toaborste och servetter. Köpte även ett nytt täcke trots att jag har två där uppe på loftet.  De är för tjocka och varma så att jag typ får svettningar var och varannan natt (tänk på att värmen stiger uppåt). Det som jag köpte är tunt och ska tydligen transportera bort svetten från huden. Sprang in en sväng på Ica Maxi också och hittade en utmärkt spaghettiburk (som jag har letat!). Dessutom är den röd och passar därmed ihop med mina andra röda köksattiraljer.

Godnatt!

image196
Uppladdning för rapportläsande!


En av tolv

Intervjun gick väl bra. Eller hur vet man det egentligen? Han var trevlig och ställde inte så svåra frågor. Jag är dock en av tolv som också har varit på samma intervju... Så det är väl bäst att jag ställer in mig på att jag inte får jobbet. Måste söka fler jobb. Men det  tar sån tid och kraft.

Exjobbet är så gott som färdigt! Finliret kvar nu. Sen blir det feeeeest! Temat för examensfesten är Tusen och en natt. Ett ganska svårt tema måste jag säga. Hittade ett sidentygstycke i min garderob hemma i Tällberg som blir ett par byxor om man lyckas knyta dem rätt. Kanske kan vara något?


Arbetsintervju

I dag ska jag på arbetsintervju. Min första riktiga. Är lite nervös över vad för sorts frågor jag kommer att utsättas för...

En vinterdag i maj

Nu är jag hemma i Tällberg igen. När jag tittade ut genom fönstret i morse ville jag bara krypa ner i sängen igen. Snö. Och inte lite heller. Det har vräkt ner hela dagen så man kan ju undra vad som håller på att hända med vår värld. Härlig sommar förra helgen och nu, ja vad ska man säga? Jag och Syrran tog oss i alla fall in till Leksand för att gå på konfirmation. Min söta kusin Linneas tur var det den här gången. Hon sjöng solo! Oj vilken röst och vad fint det var. Hon sjöng "Halleluja", ni vet den som Amanda Jenssen sjöng i Idol.

Har hälsat på min lilla farmor i dag också. Hon har flyttat in på hemmet nu och det var första gången jag var där. Hon verkade ha det helt okej, men förstår att det måste kännas konstigt att helt plötsligt bo i ett litet rum när man hela livet har bott i hus. Vems påhitt är det att man måste bli gammal?

image194
En helt vanlig dag i maj....eller?

image195
Stackars...

Vem kan jag stoppa mig när jag bara rullar fram?

Kvart över fem sa jag yrvaket hejdå till min älskling. Några timmar senare säger jag hej på msn. Känns lite konstigt. Nyss satt han här i soffan och nu är han där i Barcelona. Vi fick några mysiga dagar i alla fall. Bröllopet var fint. Så stämningsfullt när bruden vandrar in i kyrkgången tillsammans med sin pappa som sedan överlämnar henne till sin blivande. Måste vara en härlig känsla, men även nervöst och lite läskigt.

I dag har jag exjobbat hela dagen. Kändes som jag fick något gjort för en gångs skull. På kvällskvisten tog jag mig i kragen och for iväg till Friskis. Det var flera veckor sen jag tränade sist så det var lite kämpigt. Kändes skönt att rulla dit på en cykel i alla fall. Ringde på en cykelannons i torsdags, visade sig att cykeln fanns tvärs över gatan så det var snabbt fixat. En röd Monark utan växlar. Den går fint!

Dags för sängen nu. En tom säng...


     
Bröllopsfina!              Älsklingen njuter av hans favvo, korv med bröd.

Jag hinner inte med

Oj, nu var det längesen. Har blivit mycket exjobbande på senaste tiden, men också mycket annat. Syster var här på besök förra helgen och den här helgen var jag hemma i Tällberg. Hann med 2-års kalas, party hos Åsa på Valborg och en hel del jobb. Jobbade fredag, lördag och söndag på fiket. Eftersom det var Rättviks marknad var hela Rättvik fyllt av människor och därmed fiket också. Är en aning utmattad. Dessutom drabbades jag av någon konstig magsjuka igår kväll. Mådde illa, spydde, sov och sen var det bra. Tur det, för i morn kommer Älsklingen hem! Jag som tyckte att det var så lång tid tills han skulle komma och nu har all den långa tiden bara susat förbi. I helgen ska vi på bröllop i Norrköping. Älsklingens kusin (som jag aldrig träffat) ska gifta sig. Är alltid mysigt att gå på bröllop tycker jag, ligger så mycket kärlek i luften! Ska bli mysigt att bo på hotell också och att få äta hotellfrukost! Jag ska äta ihjäl mig.