Stiliga figurer

Assonans. Hopning. Liknelse. Anafor. Metafor. Zeugma. Katakres. Retorisk fråga. Allusion. Emfas. Eufemism. Paratax. Hypotax. Oxymoron. Ironi. Litotes. Tautologi. Hyperbol.
Tror att jag har koll på dem nu. Kattis stilfigurspel gjorde susen, och kladdkakan med för den delen. Dugga i morgon alltså. Sen en helg i Stockholm med gamla vänner och en hel del skålande skulle jag tro. Men först recensionen. Har egentligen inte tid att sitta här och blogga när den måste vara färdig tills i morgon. Är bara så lätt att fastna i andras bloggar och att klicka sig längre och längre in i bloggsmetens värld. Måste kissa först. Sååå jobbigt ibland.

Kommentarer
Postat av: lillasyrran

Lycka till på duggan imorn!!!Dugga av dig ordentligt;)....hoppas att du kommer inpå msn snart...fast du kanske måste träna inför duggan. puss puss

2006-02-22 @ 19:38:56
Postat av: Jennie

Jag tycker fortfarande den där zeugman är lite knepig. Den vill liksom inte riktigt fastna trots Kattis kreativa "stilfigurskortleksspel". Men det ska nog gå bra i morgon för oss allihopa tror jag! Sov gott.

Postat av: kattis

jag kräks på duggan

2006-02-22 @ 22:42:57
URL: http://knatzo.blogg.se
Postat av: kattis

förresten... din rubrik är förträfflig

2006-02-22 @ 22:43:32
URL: http://knatzo.blogg.se
Postat av: SkäggMicke

Åååhh, vi tvåor ÄLSKAR oxymoroner!

Bara så att ni vet. ;)

2006-02-23 @ 09:40:50
URL: http://www.gallimatias.se
Postat av: SkäggMicke

Eeeh, vänta nu. Nu tror jag att det har blivit något galet här. Din blogg skrev oxymoron, när jag egentligen skrev Zeugma. Konstigt!

Vi tvåor ÄLSKAR zeugman! (Så ska det vara.)

2006-02-23 @ 09:41:54
URL: http://www.gallimatias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback